Jump to content

Problema cu permisul de conducere

32 replies to this topic

#21 ionut007

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 08 March 2012 - 02:09 PM

buna ziua! in urma cu 3-4ani,conducand cu permisul suspendat am accidentat foarte usor un biciclist. acesta avand ceva relatii prin politie si,.a scos certificat medico legal de vreo 80-90 zile de ingrijiri medicale. am ajuns la proces care a durat circa 1 an de zile cu hotararea ca eu sa ii platesc o suma foarte mare de banii si 2 luni cu suspendare. ce ma intereseaza pe mine: cum pot sa aflu ce sa intamplat cu permisul, daca a fost anulat sau suspendat? mentionez ca nu mai sunt in tara de 2 ani. cu cine trebuie sa iau legatura? multumesc!

#22 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,167 posts

Posted 08 March 2012 - 02:19 PM

View Postionut007, on 08 March 2012 - 02:09 PM, said:

buna ziua! in urma cu 3-4ani,conducand cu permisul suspendat am accidentat foarte usor un biciclist. acesta avand ceva relatii prin politie si,.a scos certificat medico legal de vreo 80-90 zile de ingrijiri medicale.

Asta e tare rau! :ner:
Victima a avut pile la politie si a obtinut certificat medico-legal? Daca pana acum nu ai aflat, certificatul medico legal nu se elibereaza de politie, ci de medicina legala, mai exact de un medic legist.
Iar faptul ca biciclistul a primit 80 - 90 zile de ingrijiri medicale, inseamna ca nu a fost accidentat "usor", e vorba de o vatamare corporala grava.

View Postionut007, on 08 March 2012 - 02:09 PM, said:

am ajuns la proces care a durat circa 1 an de zile cu hotararea ca eu sa ii platesc o suma foarte mare de banii si 2 luni cu suspendare. ce ma intereseaza pe mine: cum pot sa aflu ce sa intamplat cu permisul, daca a fost anulat sau suspendat? mentionez ca nu mai sunt in tara de 2 ani. cu cine trebuie sa iau legatura? multumesc!

Permisul tau de conducere a fost anulat, nu mai ai dreptul sa conduci autovehicule pe drumurile publice.

#23 ionut007

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 08 March 2012 - 02:35 PM

Multumesc pentru inf, dar la o vatamare corporala grava ma asteptam ca pers in cauza sa nu fie fizic capabila sa mearga pe bicicleta dupa 2 luni de la accident. "Pilele la politie" se refera la faptul ca a fost invatat de cineva sa faca ce trebuie ca sa isi scoata certificat medico legal pe o perioada asa lunga:)

#24 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 08 March 2012 - 05:11 PM

dar tu unde erai cind s-a judecat procesul? daca crezi ca certificatul era gresit, de ce nu ai solicitat o expertiza a Comisiei Superioare de la IML ca sa verifice corectitudinea mentiunilor din certificatul medico-legal?

#25 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,435 posts

Posted 08 March 2012 - 05:59 PM

View Postionut007, on 08 March 2012 - 02:35 PM, said:

"Pilele la politie" se refera la faptul ca a fost invatat de cineva sa faca ce trebuie ca sa isi scoata certificat medico legal pe o perioada asa lunga:)

Acele presupuse sfaturi nu sunt deloc ceva ilegal sau imoral și nu sunt date neapărat de polițiști. Există și o categorie profesională care se ocupă cu așa ceva, respectiv avocații. Ei te consiliază în astfel de situații și te învață ce trebuie să faci pentru a-ți urmări interesele. Nu e nimic anormal sau imoral și nici nu înseamnă că ai pile, dacă uzezi de drepturile pe care legea ți le-a conferit.

#26 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 13 March 2012 - 06:49 PM

o sa postez aici intrebarea mea ca sa nu deschid un topic ptr o nimica toata :)
exista semnul de circulatie "Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ... t(tone)''.

Intrebare - in ce text de lege aflu la care masa se refera: proprie, maxima autorizata sau totala reala (masa proprie+incarcatura din momentul respectiv)?

multumesc anticipat.

#27 25tess

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 53 posts

Posted 13 March 2012 - 08:31 PM

se refera la masa maxima autorizata ( masa vehiculului+incarcatura maxima admisa). acest lucru este mentionat in certificatul de inmatriculare al autovehiculului.

#28 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 13 March 2012 - 09:32 PM

si in lege este specificat ca este vorba de masa max autorizata deoarece in oug si regulament nu am gasit?

#29 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 784 posts

Posted 13 March 2012 - 09:41 PM

Nu se considera masa autovehiculului si incarcatura din momentul respectiv ci masa maxima autorizata ce este specificata in certificatul de inmatriculare. Nu conteaza cata incarcatura avea la momentul respectiv.

#30 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 13 March 2012 - 10:13 PM

problema este ca nu gasesc nici un articol care sa specifice ce spui tu. si in acest caz, cum justificati in drept un pv sau eu cum motivez o contestatie?

#31 Cromatic

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 141 posts

Posted 13 March 2012 - 11:03 PM

Este vorba de masa proprie inclusiv a incarcaturii.

#32 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 13 March 2012 - 11:51 PM

am inteles si nu va contrazic dar unde scrie???? :) vreau art de lege!!

#33 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 784 posts

Posted 14 March 2012 - 10:09 AM

Definitia este la:
art.6 punctul 18 din oug 195. - masa totala maxima autorizata - masa maxima a unui vehicul incarcat, declarata admisibila in urma omologarii de catre autoritatea competenta;
Prevederea legala pentru accesul interzis pentru autovehicule ce depasesc masa maxima autorizata pentru un anumit sector de drum este la:
art 101.1.6 - nerespectarea de catre conducatorul de vehicul a semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de interzicere sau restrictie ori a celor temporare, cu exceptia celor care interzic accesul sau depasirea care se incadreaza in alta clasa de sanctiuni;

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users