Cum pot sa intru in posesia propriei masini
Posted 17 August 2011 - 10:41 PM
cum pot sa intru in posesia propriei masini, pe care o conduce momentan fostul concubin al mamei..mentionez ca mama a decedat acum 9 luni si conform certificatului de mostenitor obtinut in urma succesiunii facute, sunt proprietarul masinii in cauza, actele si asigurarea sunt pe numele meu...de condus o conduce individul, ilegal...si nu se sesizeaza nimeni...cum sa fac??sa mi fac alta cheie si sa iau masina de unde stiu ca e parcata? sa i iau placutele de inmatriculare? sa o dau furata ? daca aveti informatii , va rog sa mi dati de veste...multumesc
Posted 17 August 2011 - 10:56 PM
Posted 17 August 2011 - 10:59 PM
Posted 17 August 2011 - 11:11 PM
Nu cred ca ar trebui sa te apuci singur sa-ti faci dreptate, pt ca mai apoi te poti trezi si tu cu plangere penala, chiar daca n-are dreptate si complici lucrurile.
Edited by ben, 17 August 2011 - 11:12 PM.
Posted 17 August 2011 - 11:15 PM
Posted 17 August 2011 - 11:30 PM
daca vreti masina inapoi trebuie sa depuneti la instanta o actiune in revendicare, dovediti dreptul dvs de proprietate si in baza unei sentinte favorabile incepeti executarea silita.
pierdeti timpul daca faceti plingere penala - veti primi un raspuns in care veti fi indrumat catre instantele civile.
va avertizez ca daca intrati in posesia masinii fara acordul actualului posesor si fara a avea un titlu executoriu (actele dvs de mostenitor nu sunt titlu executoriu si nici nu va acorda dreptul la posesie prin simpla lor existenta) riscati dvs sa fiti acuzat de furt si aveti sanse mari sa fiti si condamnat. incepeti procedura judiciara si urmati calea legala.
Posted 18 August 2011 - 01:25 AM
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.
Eu zic ca se poate incadra la furt.
Posted 18 August 2011 - 01:29 AM
Are dreptate maxu08, nu se poate incepe urmarirea penala la o astfel de speta.
Posted 18 August 2011 - 01:34 AM
Jurisprudenta a aratat condamnari si in cazul masinilor inchiriate de catre o persoana si care nu le-a returnat in termen, mai exact deloc
Posted 18 August 2011 - 01:40 AM
Posted 18 August 2011 - 02:55 AM
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
intotdeauna incadrarea juridica va fi pe abuz de incredere, si are finalitate 0 pentru ca in zilele noastre trebuie sa omori pe cineva ca sa mai "prezinte pericol social" si sa nu se dea neinceperea urmaririi penale. Singurul lucru bun e ca isi va recupera omul masina, dar dupa ce va trece prin instanta.
Si din experienta sunt sigur ca nu e atat de simplu cum pare la inceput. Sigur are si fostul concubin ceva pretentii... Trebuie mentionat ca daca masina a fost cumparata de mama in timpul concubinajului si concubinul dovedeste in instanta ceva drepturi de creanta se complica treaba.
Edited by bozo, 18 August 2011 - 02:56 AM.
Posted 18 August 2011 - 06:43 AM
Posted 18 August 2011 - 09:51 AM
in tara asta hotul are mai multe drepturi decat proprietarul???
Posted 18 August 2011 - 10:38 AM
tombow007, on 18 August 2011 - 09:51 AM, said:
Daca veti avea curiozitatea sa mai cititi un pic pe acest forum, veti observa ca aceasta concluzie a fost postata de mai multe ori chiar de catre politisti. E trist, dar asta e stadiul in care s-a ajuns...
Referitor la speta dvs. colegii mei v-au indrumat foarte corect, intrucat d.p.d.v. juridic individul a intrat in posesia (sa nu confundati posesia cu proprietatea, sunt doua lucruri diferite) masinii cu acordul mamei dvs. Si din pacate nu exista o alta cale mai corecta decat cea mentionata mai sus de maxu08.
Posted 18 August 2011 - 11:36 AM
faptul ca dvs vreti sa implicati politia ca sa va recuperati masina mai repede, este o alta problema. insa nu orice neintelegere este susceptibila de implicarea dreptului penal. altfel nu ar mai exista drept civil / comercial, ci doar infractiuni.
simpla nepredare a masinii nu inseamna ca respectiva persoana este un hot / infractor. de exemplu, stiati ca detentorul precar are drept de retentie asupra bunului pentru cheltuielile efectuate in legatura cu acesta? sunt multe aspecte ce pot schimba 100% problema expusa de catre dvs.
exista posibilitatea ca si partea adversa sa aibe pretentii temeinice si sa le poata opuna cu succes pretentiilor dvs si sa pierdeti masina sau sa compensati intr-un fel potentialele pierderi ale acestuia, in masura in care sunt dovedite. de aceea exista justitie, fiecare sa isi sustina cauza si sa o dovedeasca.
Posted 18 August 2011 - 11:44 AM
atunci daca legea este de partea celor care sunt pe nicaieri , nu ne ramane , mie si celor in cauza sa apelam la niste racheti si sa ne recuperam bunurile....adica eu sa ma apuc sa cheltui mii de ron pe avocati , sa mi pierd timp si nervi pt a mi recupera bunul care mi apartine si individul sa se lafaie fara nici o grija...cam absurd...
Posted 18 August 2011 - 12:50 PM
Posted 18 August 2011 - 03:28 PM
Posted 18 August 2011 - 03:41 PM
Posted 18 August 2011 - 03:46 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users