maxu08, on 05 December 2011 - 01:26 PM, said:
mai bine sa isi ia salariu ca sa am de ce sa-l f..t cind greseste sau nu face nimic ptr mine.
Aici nu vorbim despre ce a rezolvat făcând acest gest, ci de principii şi de solidaritate. Eu sincer până acum cel puţin nu am văzut politicieni săraci, sau poate nu i-am întâlnit până în prezent, ori au emigrat în ţările calde. Aşa zişii bugetari de prin guvern de pe la noi nu numai că nu au renunţat la salarii dar nici nu au catadicsit să şi le taie cu 25%, aşa cum au tăiat la cei mulţi. Nu spun că premierul italian a făcut vreun mare gest dar se vede că afară există solidaritate cum la noi nu prea vezi. Cum poţi să spui că îl vei trage pe un politician român la răspundere şi care ia un salariu gras pe degeaba, când el nici nu respectă legile sau Constituţia ?! Vezi drepturile salariale ale profesorilor câştigate prin instanţe şi pe care nu vor să le plătească.
Ben, on 05 December 2011 - 02:48 PM, said:
Este exact aceeasi situatie in care niste persoane indobitocite aveau impresia ca de-asta au ei pensii mici, din cauza fondurilor mari care se aloca pensilor speciale, nedandu-si seama de faptul ca anormalitatea consta in faptul ca pensiile lor sunt mici, nu ca pensiile altora sunt mari.
Poate o fi asta o gogoriţă, ben dar la noi uiţi că toţi politicienii români sunt oameni influenţi, superbogaţi, afacerişti din tată în fiu şi nu am auzit de niciunul să renunţe la salariu sau să doneze vreun salariu vreodată celor săraci. Nu spun că ţara lor va ieşi din criză pentru că premierul a făcut acest gest, dar ca şi exemplu cred că este demn de toată lauda. Tu crezi că la noi ar sărăci vreun politician dacă ar renunţa la salariu ?! Putem să uităm aşa de repede că pe noi ne-a "sărit" din schemă cu norma de hrană, intrând în colaps cu ratele mulţi dintre noi, pentru o lună, dar salariile senatorilor, deputaţilor nu numai că au rămas intacte, ba chiar au mai crescut pe ici colo ?!
Edited by Dan, 05 December 2011 - 06:41 PM.