Jump to content

Admitere Academia de politie

41 replies to this topic

#21 blue1guardian

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 219 posts
  • LocationBihor, România

Posted 23 November 2011 - 12:59 AM

@Unknown : Ordine şi Siguranţă Publică + Drept nu e o specializare.

Sunt de fapt 3 casuţe:

[ ] Drept
[ ] Drept sau Ordine şi Siguranţă Publică
[ ] Ordine şi Siguranţă Publică

Cazul 1 - Bifezi Drept -> Concurezi doar pentru locurile la specializarea Drept - 4 ani.

Cazul 2 - Bifezi Drept sau Ordine şi Siguranţă Publică -> Concurezi atât pentru locurile de Drep cât şi pentru cele de Ordine şi Siguranţă Publică , cu prioritate însă pentru locurile de Drept.

Exemplu : se scot 30 locuri la Drept şi 100 la Ordine şi Siguranţă Publică. Ai bifat căsuţa a doua.

* Daca sunt minim 30 care au media mai mare ca tine si au bifat prima sau a doua, nu prinzi loc la Drept, însă poţi prinde Ordine şi Siguranţă Publică, dacă eşti printre primii 130 care au bifat căsuţa a doua, sau primii 100 la cei care au bifat căsuţa a treia.

Cazul 3 - Bifezi Ordine şi Siguranţă Publică -> Concurezi doar pentru locurile la specializarea Ordine şi Siguranţă Publică - 3 ani.

Sper că te-am lămurit ! :clip:

#22 georgya

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 169 posts

Posted 02 April 2012 - 12:34 PM

Nu stiu exact unde trebuia sa postez, insa aici mi s-a parut cel mai potrivit.
M-ar interesa si pe mine mai multe detalii despre Facultatea de Arhivistica din cadrul Academiei de Politie ''Alexandru Ioan Cuza''.
Daca ma poate ajuta cineva cu anumite informatii ( de preferat cineva care este student acolo sau care a terminat facultatea asta) , as fi recunoscatoare. :emo-yessir:

Edited by georgya, 02 April 2012 - 12:35 PM.

#23 Dau

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 113 posts
  • LocationGalaţi/București

Posted 02 April 2012 - 03:33 PM

Saptamana asta, joi, este ziua Portilor Deschise. Poti veni la fata locului.

#24 Cashmere

Junior

• Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationMuntenia

Posted 02 April 2012 - 05:10 PM

Nu cred ca evenimentul se mai petrece joi. Au dat un "comunicat" pe pagina oficiala de Facebook cum ca se amana pentru o data ulterioara.

#25 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 851 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 17 April 2012 - 06:30 PM

Adrian Iacob, decanul Facultăţii de Poliţie: "Piticii" au interzis în Poliţie

preluare evz.ro din 17 apr.2012

La Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" nu vor mai fi admişi concurenţi scunzi.

Posted Image

Decanul Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Adrian Iacob, spune că la această insituţie vor intra doar candidaţi înalţi ca brazii şi sănătoşi tun. Motivul: "Nu poţi spune că nu te simţi bine când alergi după infractor sau că ai o zi proastă"

Evz: Academia de Poliţie a fost ţinta unor acuzaţii referitoare la admiteri preferenţiale în trecut, cu impact asupra societăţii. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Adrian Iacob: Acele discuţii sunt de domeniul trecutului. Acuzaţiile au fost declarate nefondate de Corpul de Control al ministerului. Şi cel al Guvernului a fost aici şi am ieşit bine. Când ai de a face cu 2.000 de studenţi, doar la Facultatea de Poliţie, se poate întâmpla ca 2-3 la sută dintre ei să nu dea randamentul scontat. A fost mult fum în jurul acelor admiteri, în condiţiile în care reclamaţiile au fost depuse de cei declaraţi respinşi. Pentru elaborarea subiectelor vin 24 de profesori de la Ministerul Educaţiei care stau într-o încăpere, izolaţi, fără telefoane asupra lor. Apoi, un calculator sortează setul de întrebări de pe testul grilă, în funcţie de propunerile profesorilor. Ei nu pleacă până nu se trimit foile către sălile de examen. La proba sportivă, de asemenea, vin medici din exterior.

Ţinând cont că aici se pun bazele viitorilor poliţişti, ce ne puteţi spune, acum, de pregătirea lor?
S-a stabilit că, începând de anul acesta, nu vor mai fi derogări în ceea ce priveşte statura (sub 1,70 la băieţi - n.r.) şi afecţiunile medicale. Până acum se făceau derogări de la caz la caz, pentru înălţimea sub cea stabilită sau pentru unele probleme medicale cu ochii, de exemplu. De acum nu vor mai exista. De asemenea, nu se vor mai accepta contestaţii la proba sportivă, eliminatorie. Va fi înregistrată video şi analizată de o comisie de specialişti. Pregătirea fizică şi psihică este esenţială în munca de poliţist. Nu poţi să spui că nu te simţi bine când alergi după un infractor sau când eşti chemat să instrumentezi un caz de omor, de exemplu. Sau că ai o zi proastă.

Cum se stabilesc criteriile de repartizare a locurilor pentru admitere?
În funcţie de ce necesităţi are Poliţia Română, beneficiarul care solicită oameni pregătiţi în diferite domenii precum Ordine şi Siguranţă Publică, Crimă Organizată, infracţiuni informatice...

Ce se întâmplă cu pregătirea practică, în teren?
Stagiile de practică se vor mări. Studenţii se vor pregăti, o dată pe lună, în secţiile de poliţie. Se va pune accent mai mare pe această pregătire practică pentru ca, atunci când termină facultatea să se poată acomoda mai uşor muncii de poliţist.

Care sunt problemele cu care vă confruntaţi?
Lipsa de cadre. Deficitul de personal didactic este sub două treimi din necesar. Aici, pentru că facem faţă cerinţelor, trebuie să le mulţumesc cadrelor didactice care îşi fac meseria din dăruire şi profesionalism.

2.000 de studenţi
sunt la Facultatea de Poliţie

Studenţii şi religia

Colaboraţi cu instituţii de învăţământ din alte ţări?

Avem schimburi de informaţii prin CEPOL şi FRONTEX. Cu Germania, Austria, Franţa. Şi cu Norvegia avem un parteneriat bun. Acolo parcă e altă lume...

Participă la misiuni studenţii?
Au fost la meciurile din UEFA Champions League, la acţiunile Direcţiei Generale Anticorupţie, la percheziţii...La acţiuni ale celor de la Crimă Organizată.

Aveţi studenţi de confesiuni diferite?
Avem ortodocşi, catolici, protestanţi sau mahomedani. Fiecăruia îi este permis să se manifeste religios cum crede de cuviinţă.

CARTE DE VIZITĂ

ADRIAN IACOB
Comisar şef, 36 de ani.
  • Decan al Facultăţii de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".
  • Doctor în "Ordine publică şi siguranţă naţională". Absolvent al cursurilor postuniversitare în domeniul "Criminalistică"-programul "Amprente genetice în arena justiţiei".

Edited by LORD, 17 April 2012 - 06:32 PM.

#26 dannnnnn

Incepator

• Juniors
  • 9 posts
  • LocationCluj - Napoca

Posted 29 April 2012 - 04:41 PM

Va salut . Deci sa inteleg ca eu daca am dioptrii 0.75 respectiv 1.10 nu mai am nici o sansa sa trec de analizele medicale ?

#27 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 30 April 2012 - 09:07 AM

dannnnnn noi nu suntem medici oftamologi suntem simpli poliţiţişti. Deci nu ne putem da cu părerea. Pentru asta trebuie să te adresezi medicului oftamolog al unui cabinet MAI.

#28 Cashmere

Junior

• Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationMuntenia

Posted 01 May 2012 - 05:56 AM

dannnnnn Limita minima/maxima a dioptriilor era pana anul trecut de +/- 3. Daca porti ochelari care sa corecteze acest "defect" e foarte bine. Sa speram ca si anul acesta vor mai accepta derogarile pentru ochelari, mai ales ca nu ai probleme majore. Dupa ce faci fisa medicala si mergi sa o inchei la IPJ, o sa intocmesti o cerere de derogare pentru ochelari care va fi trimisa spre aprobare la Bucuresti. Daca va fi acceptata, vei putea sa te prezinti la admitere dar va trebui sa ai ochelarii cu tine la vizita medicala premergatoare examenului ca sa demonstrezi astfel motivul derogarii. Mult succes!

#29 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 01 May 2012 - 08:01 AM

Cashmere nu se mai acceptă niciun fel de derogare. Nu mai dezinformaţi. Există pur şi simplu un barem de corecţie al dioptriilor acceptat. Baremele le poate găsi la orice cabinet medical al MAI.

#30 Cashmere

Junior

• Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationMuntenia

Posted 02 May 2012 - 04:13 AM

Nu dezinformez pe nimeni cu nimic. Si eu sunt purtatoare de ochelari si de vreo 2 ani de cand dau admitere la politie tot fac pentru dosar o cerere de "derogare" pentru ochelari, respectiv dioptrii, care urmeaza exact traseul pe care l-am descris mai sus. Asa stiu ca se numeste. Daca m-am exprimat gresit, imi cer scuze.

#31 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 02 May 2012 - 08:49 AM

Prin ceea ce afirmi exact asta faci. Conform site-ului Academiei de Poliţie la secţiunea "întrebări frecvente" acest răspuns îl poţi primi doar de la medicul oftamolog al IPJ (cabinet medical MAI, după caz). Încă din anul 2011 nu se mai acordă niciun fel de derogare la condiţiile de admitere în ADP, poţi găsi uşor folosind "google". Probabil tu doar ai primit ok-ul din partea medicului oftamolog pentru înscrierea la concurs. Este cu totul altceva. Nu folosiţi termene pe care nu le stăpâniţi.

Attached File  intrebari frecvente.jpeg   279.49K   37 downloads

#32 Cashmere

Junior

• Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationMuntenia

Posted 03 May 2012 - 08:00 AM

Eu i-am comunicat doar raspunsul la intrebarea legata de dioptrii. Repet, am trecut personal prin aceasta situatie inclusiv anul trecut cand nu se acordau "derogari", iar OK-ul consta intr-o cerere facuta la Centrul Medical de la Bucuresti al MAI care se ocupa de toate treburile astea legate de aspecte medicale, asteptat timp de 2 saptamani cu tremuraturi pentru o amarata de dioptrie de -0.5. Derogare o numeau cei de la IPJ-ul meu, eu doar am repetat termenul. Inca o data imi cer scuze daca m-am exprimat gresit. Cel mai bine este sa intrebe la IPJ in momentul in care-si va deschide fisa medicala si sa urmeze traseul pe care i-l va comunica doctorul de acolo. O zi buna!

#33 dannnnnn

Incepator

• Juniors
  • 9 posts
  • LocationCluj - Napoca

Posted 05 May 2012 - 02:38 PM

In regula , am inteles . Va multumesc pentru raspunsuri.

#34 SIRtm

Junior

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 05 May 2012 - 03:00 PM

parerea mea despre echilibrul dintre ce ai in cap si conditie fizica in munca de politist trebuie sa fie intr-un echilibru perfect.dar daca vrei sa intri in politie si doar sa treaca timpul si sa iei bani fara sa faci mare lucru at nu iti trebuie nici sa inveti nici sa ai conditie fizica,ci doar sa mjuncesti sa intri in politie.cunosc politisti care habar nu au sa fac un pv sau un raport(asezarea in pagina)deci, de aici trgeti voi concluziile.

chasmere,tu nu ai putut sa sustii examenul de admintere din cauza unei dioptrii de -0.5?????

#35 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 05 May 2012 - 06:03 PM

SIRtm

Esti inca tanar, la inceput de drum (dupa cele afirmate chiar de tine in alte posturi pe acest forum) si tocmai datorita acestui fapt nu prea esti indreptatit sa tii inca lectii despre munca de politie.
Iti place sa vezi paiul din ochiul altuia si nu vezi barna din ochiul tau. Nici macar nu ai primit legitimatia de politist si deja stii cum sta treaba, ce trebuie sa faca fiecare si cat de prosti sunt "aia multi care freaca menta" prin politie. Nu e prima data cand scrii acest lucru si cred ca ar fi mult mai corect din partea ta sa astepti ceva timp pana sa-ti permiti astfel de caracterizari.
In plus, dupa cum scrii (e o adevarata tortura pentru cineva care iti citeste postarile, intrucat sunt pline de de greseli elementare gramaticale si de ortografie) nu ai dovedit pana acum ca esti mai presus decat cei pe care ii blamezi.

#36 Cashmere

Junior

• Members
  • Pip
  • 15 posts
  • LocationMuntenia

Posted 05 May 2012 - 06:30 PM

:) Ba da! Insa am picat la proba sportiva.

Edited by Cashmere, 05 May 2012 - 06:30 PM.

#37 infuzion

Incepator

• Juniors
  • 6 posts
  • LocationHorezu Jud. Valcea

Posted 06 May 2012 - 02:22 PM

Salut! Stiti cumva pana cand se pot depune dosarele la Alexandru Ioan Cuza sau la Campina, anul acesta termin clasa a XII a cu profil Stiinte sociale si vreau sa ma inscriu la academie. Am citit cerintele care trebuie respectate, dar nu mai gasesc programa, daca ma puteti ajuta cu un link unde sa gasesc mai detaliat v-asi fi recunoscator!;)

#38 SIRtm

Junior

• Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 06 May 2012 - 08:32 PM

:ner: :ner: :ner: :ner: :ner: nu vreau sa comentez. Tot ce vreau sa iti spun ii ca, nu ii suport pe cei care freaca menta.Si acum vreau sa iti spun ca nu fac comentarii despre colegii pe care i-am cunoscut de cand am inceput ci doar am cunoscut un politist care nu are ce cauta in politie. Nu dau sfaturi pentru ca nu sunt in masura(nici bine nu mi s-a uscat cerneala pe adeverinta de legitimare). In loc sa faci caterinca de colegii care sunt la inceput de drum mai bine ai oferi un sfat pentru care vei fi mai bine vazut.

#39 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 06 May 2012 - 08:53 PM

Manualele şi tematicile valabile pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie A.I. Cuza pentru anul 2011, pentru 2012 nu au apărut din câte cunosc. Deasemenea poţi da un telefon 021/317.55.23 pentru relaţii suplimentare.

#40 infuzion

Incepator

• Juniors
  • 6 posts
  • LocationHorezu Jud. Valcea

Posted 13 May 2012 - 05:41 PM

apreciez ajutorul...dar eu vroiam sa stiu pana cand se fac inscrierile, ori s-au facut deja?!:(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users