Procedee tactice de autoaparare
Posted 19 April 2010 - 03:41 PM
Posted 21 April 2010 - 07:05 AM
Din pacate, la noi, daca ai trage de la o distanta asa mica, probabil ca ai fi cercetat, si probabil ca ai fi gasit si vinovat, Probabil ca o sa zica vreunu "depinde".
Intr- adevar, depinde... daca esti dispus sa minti ca a fost necesar sa te lupti cu el pentru pistol. Politistului roman ii este foarte greu sa dovedeasca faptul ca i- a fost pusa in pericol viata pentru ca la noi, un soarece de birou a inventat sintagma de "folosire graduala a mijloacelor din dotare", insa nu s- a gandit la situatiile diferite de cele din manual, unde totul este... ca la carte. In viata reala, luptele si bataile sunt urate, si nu este nimic artistic in ele. Se presupune ca noi trebuie sa-i infrangem pe ei ca am fi mai bine pregatiti, cand de fapt un civil are timp mai mutl decat noi de antrenament, iar noua nu ni se pune la dispozitie o sala si timp pt asa ceva.
Edited by Tyson, 21 April 2010 - 07:08 AM.
Posted 15 November 2010 - 12:52 PM
Posted 15 November 2010 - 02:21 PM
Posted 18 November 2010 - 12:42 AM
Posted 18 November 2010 - 01:08 AM
Posted 06 July 2011 - 05:20 PM
De aici apare si problema de genul: 7 malai sar pe tine, inarmati doar cu muschi, sa-ti arate ei "cine face legea". In acest caz ai dreptul sa faci uz de arma?
Ref. pregatire, intr-adevar, un bataus de strada cred ca are mai mult timp decat un politist. In general, totusi, batausul nu rezista la un antrenament de performanta indelungat. In majoritatea cazurilor, batausul vrea doar sa obtina rezultate rapide, fara prea mult efort. Cel putin asta am observat eu la antrenamentele pe care le-am facut in tinerete (shotokan, kyokushinkai).
Posted 06 July 2011 - 06:10 PM
r0b0TIC, on 06 July 2011 - 05:20 PM, said:
Daca un individ nu se supune somatiilor sau se manifesta in orice fel violent fata de politist, ar trebui ca acesta sa aiba tot dreptul sa foloseasca mijloacele din dotare, pentru ca doar de aia i-au fost date in dotare. In strada nu se intampla deloc ca in filme.
Posted 06 July 2011 - 06:32 PM
SI BAS RUTTEN explica foarte bine procedeele de autoaparare
Edited by LEX91SPETSNAZ, 06 July 2011 - 06:37 PM.
Posted 06 July 2011 - 06:33 PM
Francezul intradevar se misca bine.
Si ca sa fiu roman pana la capat ( deci carcotas, as zice ca ii place cam mult cheia aia pe antebrat si palma.)
Felicitari pt topic.
Edited by arcan, 06 July 2011 - 06:35 PM.
Posted 06 July 2011 - 06:38 PM
Posted 06 July 2011 - 07:04 PM
Iti pot spune ca au fost folosite in operativ, si sunt ceea ce trebuie.
Nu confunda cu tipetele si agresivitatea superficiala de la Krav Maga sau shutokan.Sau alte stiluri de lupta traditionala sau mai putin traditionala.
Parerea mea, este ca se mai pot adauga procedee si chei din vale tudo si ai reusit sa pregatesti bine un politist cu ele .
p.s.
acum am vazut ca e un clip cu Bas Ruten. Valabile si operationale tehnicile lui.
As mai face o obiectie, daca nu se supara cineva pe mine :
La cutit, nici un procedeu cu mainele goale din lumea asta nu este valabil.
Instructorul sau antrenorul care sustine ca detine procedeul prin care poti anihila cu mainile goale un cutitas meserias nu ageamiu, este un inconstient.
Parerea mea.
Edited by arcan, 06 July 2011 - 07:09 PM.
Posted 07 July 2011 - 10:32 AM
Nu critic tehnicile in sine ci faptul ca ele singure nu sunt suficiente indiferent cit de bine le cunosti. La o lupta reala se adauga multi factori care nu pot fi asimilati intr-o lupta din dojo, in cursul unuia antrenament. Cine a avut ocazia unei lupte pe strada (inclusiv in exercitiul functiunii) stie despre ce vorbesc.
Posted 07 July 2011 - 10:44 AM
Toata pregatirea de lupta se bazeaza pe crearea reflexelor conditionate. Practic nu mai gandesti ce procedeu aplici (ai gandit, ai incasat-o). Din reflex vei aplica procedeul optim.
Ca sa ajungi insa la o reactie rapida, trebuie sa ai mai multe ore de pregatire pe saptamana, in care sa repeti un procedeu (impreuna cu un "adversar", coleg de antrenament) de sute de ori.
In situatia reala, in momentul in care o lovitura se aseamana cu ce ai facut la antrenament, vei vedea ca reactia vine de la sine.
So, keep the good practice!!!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users