Jump to content

RoVigneta

31 replies to this topic

#1 Tasturel

Incepator

• Juniors
  • 11 posts

Posted 10 July 2011 - 05:51 AM

Buna Dimineta si respect maxim,am si eu o problema,daca ma poate cineva ajuta ii multumesc mult:am un autoturism inmatriculat si inregistrat pe orasul Mures,cu rogvineta expirata,eu locuiesc temporar in alt oras si judet,intrebariile mele sunt:daca am rogvineta expirata pot circula cu masina in judetul in care locuiesc teporar si daca pot sa primesc sanctiuni in cazul in care circul cu masina doar in interiorul orasului in care locuiesc temporar?.Va multumesc anticipat de raspunsuri.Numai stima si respect,Sa traiti !

Edited by Tasturel, 10 July 2011 - 05:54 AM.

#2 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 10 July 2011 - 08:01 AM

Vezi ca s-a mai discutat subiectul. Incearca sa verifici inainte daca s-a mai discutat despre ceea ce te intereseaza. Foloseste Google-cautare personalizata, in partea dreapta sus. Introdu termenul (cuvantul) care te intereseaza si vezi intai daca gasesti ceea ce cauti si abia mai apoi daca nu gasesti initiaza un topic nou.

#3 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 10 July 2011 - 08:25 AM

La art.1 lit.d) din OUG nr. 15 din 2002 unde sunt aplicabile prev. Ordonantei:

- reţeaua de drumuri naţionale din România - drumurile de interes naţional definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Aici se face referire la art 6 alin 1 din OG 43/1997 care are urmatorul continut:

Art. 6 (1) Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu Capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes strategic national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi:
- autostrazi;
- drumuri expres;
- drumuri nationale europene (E);
- drumuri nationale principale;
- drumuri nationale secundare.

#4 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 784 posts

Posted 10 July 2011 - 08:45 AM

Pe scurt, daca nu circuli pe Drumuri Nationale, nu iti trebuie rovinieta.

#5 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 10 July 2011 - 08:49 AM

In judet, NU. In oras, DA.
Ai grija, insa, ca daca iesi si 100m pana la hypermarket-ul aflat (de regula) la periferia orasului, ai toate sansele sa fi depistat fara vigneta.
Personal consider ca cel mai cinstit (si sigur) e sa-ti cumperi vigneta pe un an (nu-si au rostul comentariile gen banii incasati din vigneta vs. calitatea drumurilor nationale pentru ca s-a tot discutat pe marginea moralitatii acestei taxe).

:emo-yessir:

#6 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 10 July 2011 - 01:10 PM

View Postvideosuzy, on 10 July 2011 - 08:49 AM, said:

gresit - in oras poti circula fara rovigneta DAR in judet ai nevoie, deoarece deplasarea intre 2 localitati ale judecatului inseamna drumuri nationale.

#7 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 892 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 10 July 2011 - 01:22 PM

omul a intrebat asa:

View PostTasturel, on 10 July 2011 - 05:51 AM, said:

daca am rogvineta expirata pot circula cu masina in judetul in care locuiesc teporar?
si i s-a raspuns asa:
"In judet, NU. In oras, DA"

Sa citim mai cu atentie inainte sa dam bobarnace.

Edited by danpin, 10 July 2011 - 01:26 PM.

#8 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 10 July 2011 - 02:41 PM

corect. scuzele mele, am citit pe diagonala.

#9 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 10 July 2011 - 02:42 PM

Multumesc danpin pentru sustinere. Asa e si eram sigur ca o sa apara un coleg de forum ce va citi superficial si va intelege exact cum a inteles colegul maxu08, pentru care, sincer, am toata stima. Si eu mai patesc sa ma pripesc insa imi reconsider pozitia imediat pentru ca am capacitatea sa recunosc cand gresesc.

Stima ambilor colegi :emo-yessir:

#10 Tasturel

Incepator

• Juniors
  • 11 posts

Posted 10 July 2011 - 03:54 PM

Mersi mult,imi cer scuze dar nu am stiut cum se procedeaza,mersi mult de sfat si ajutor.Respect !

Multumesc tuturor de ajutor,sa traiti ! O sa trebuiasca sa-mi cumpar rogvineta ca sa nu platesc purcelul,multumesc inca odata.

#11 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 11 July 2011 - 07:22 AM

Ai grija, insa, ca daca iesi si 100m pana la hypermarket-ul aflat (de regula) la periferia orasului, ai toate sansele sa fi depistat fara vigneta.

videosuzy stie ce spune. Din cate ne-a spus acum ceva timp, a patit-o chiar fata lui, din cate imi aduc aminte. :clip:

Edited by copman, 11 July 2011 - 07:23 AM.

#12 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 11 July 2011 - 06:12 PM

Asa este. Lucra la un hypermarket, la periferia Bucurestiului, si pentru a ajunge la acolo, intra pe A1 cam 200m. Politistul de la rutiera a inteles-o insa a rugat-o sa-si cumpere rovigneta pentru ca e mai corect asa. Si s-a conformat :rolleyes: .

Stima

#13 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 27 January 2012 - 09:55 PM

Am auzit ca, dupa invingerea inamicului alb, personalul MApN si MAI, in baza unei cereri si a copiei dupa legitimatie, primesc integral contravaloarea pentru rovigneta. Cel putin asa ar fi trebuit pentru ca dezapezirea cade in sarcina unor firme private ce au incasat, precum fetele ce populau in perioada interbelica zona numita Crucea de Piatra, banii pentru acest serviciu.
Glumesc, insa e trist sa vezi ca unii primesc banii iar altii dau la lopata (Boc nu se pune)...

#14 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 28 January 2012 - 10:10 AM

copie dupa legitimatie ???? :blink: o fi cusher ?

#15 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 28 January 2012 - 04:55 PM

La noi, la romani, e cusher orice, depinde din ce unghi privesti!

#16 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 28 January 2012 - 05:04 PM

A fost o gluma...Off...Normal ca e interzisa fotocopierea legitimatiei. Am crezut ca gustati gluma :mellow: .

#17 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 28 January 2012 - 05:50 PM

gluma am gustat-o, stai linistit ca tin la tavaleala, numa' ca eram curios daca se face o fotocopie (xerox) pe autocopiativa in triplicat (ca facturile) 1 se duce la ei, 2 o luam noi si 3 ramane la caiet ? sau invers ?

#18 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 28 January 2012 - 06:04 PM

:ner:

#19 Marinescu

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 593 posts
  • LocationBucuresti

Posted 28 January 2012 - 08:36 PM

:ner: vrei sa spui ca daca prin oras trece un drum national ai voie sa circuli?este vorba de "calitatea" drumului pe care te aflii indiferent ca e in oras ,in judet, in afara orasului , peste apa...etc

#20 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 690 posts
  • LocationBUH

Posted 28 January 2012 - 08:42 PM

negative. este vorba despre cine are in grija drumul respectiv, autoritatile locale sau cnadr-ul.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users