Jump to content

Evaluarile profesionale in vederea disponibilizarii politistilor

114 replies to this topic

#41 patriotul

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 186 posts

Posted 16 July 2011 - 01:05 PM

lucrez la IPJ Timis la Biroul Drumuri Nationale si Europene si suntem doar 7 politisti pe un schimb din care va trebuii sa plece 1 si vom ramane doar 6 politisti care vom avea de supravegheat si patrulat 5 drumuri natiuonale dupa cum urmeaza D.N6; D.N.59; D.N.59 A; D.N. 59C si D.N.69, priveste acum harta si vei observa ca avem de patrulat si supravegheat circa 600Km, pune in calcul ca din 6 oameni trebuie sa acorzi unuia un liber de drept si la alt politist sa-i acorzi concediu, iar atunci la lucru in cel mai fericit caz vor fi maxim 4 politisti care trebuie sa patruleze pe 5 D.N. ( ieri de exemplu a fost doar un politist pe toate cele 5 D.N iar echipaj de noapte nu exista fiind obligati sa plecam din timpul liber la accident daca cumva intra in timpul noptii)
Atunci unde este eficenta restructurarilor? noua ne trebuiau minim 36 de oameni pe un schimb si suntem doar 7 din care mai da pe unul afara si vom ramane doar 6 ( spun ca trebuiau minim 36 fiindca asa am fost anuntati in luna martie de catre Bucuresti, atunci ne promiteau o reorganizare prin care ne marea schema la 40 politisti pe schimb, iar acum surpiza mai si da afara din noi ca cica am fi prea multi 7 politisti pe 5 drumuri nationale)
P.S. cel mai tare este faptul ca suntem pe plus la accidente iar in aceste conditii ar trebuii mult mai supravegheat traficul pentru a prevenii accidentele de circulatie....din pacate in accidente nu mor parlamentarii fiindca au antemergatori, masini scumpe sau circula cu elicopterul, daca ar murii un singur parlamentar in accident de masina sa vezi cum ne-ar marii efectivele si nu ar mai cauta sa faca indisponibilizari.
P.P.S sunt curios ce articol va aparea in presa, fiindca in ultima perioada m-am obisnuit cu ziaristi care fac jocul politicului :emo-yessir:

#42 damaro

Incepator

• +Members
  • 6 posts

Posted 16 July 2011 - 02:23 PM

la ipj alba s-au restructurat 15 functii de agenti si 2 de personal contractual.Din acestea 4 de la siguranta publica si 1 de la rutiera de la politia municipiului alba iulia, din judet o fuctie de la ajutorii O.S. si restul de la rurala ,rutiera si o.p.
Sefii [nimeni altii decat membrii comisei de interviu] de jumatate de an tot fac evaluari, si liste cu activitatile desfasutate de fiecare politist, formuleaza amenintarii cum ca cei care nu dau bine in cifrele de pe listele lor si cei care i-au suparat, se vor intalni cu ei la concurs.Atunci ma intreb unde-i trasparenta si corectitudinea?Interviu va fi inregistrat doar audio nu si video.Nu s-a comunicat timpul acordat fiecarui candidat pentru a-si pregati raspunsul odata intrat in sala de concurs, nu se stie numarul intrebarile din interviu sau ordinea de examinare.De doua ori pe saptamana cel putin cel care va fi presedintele comisiei de interviu isi face aparitia la instructaje si anunta nominal politistii care nu se incadreaza in baremele de sanctiuni, constatari si informatii considerate de dansul personal ,,productive" si li se aduce la cunostinta ca urmeaza vremuri grele in privinta concursului.Nici macar nu se pastreaza aparentale de trasparenta.Dupa ce au absolvit scoli, cursuri de perfectionare, au sacrificat viata familiala si sociala politistii au ajuns sa fie dati afara daca nu au fost destul de slugarnici, nu au executat fara sa se intrebe ,,de ce", sau pur si simplu nu sunt pe placul stapanului.Cei mentionati vor probabil anuntati ca FIRMA nu mai are nevoie de ei deoarece nu sunt agreati de sefi cu pregatire indoielnica si fara nici o dovada care sa ateste calificarea lor in selectia personalului .
Daca era neaparat necesara aceasta retructurare, as fi dorit doar ca selectia celor ramasi pe drumuri sa fie una corecta,trasparenta, efectuata de personal calificat,obiectiv si care nu are legaturi dubioase sau '' afectiuni" fata de candidati.Daca se dorea corectitudine se dadeau niste teste adevarate pe toate liniile profesionale,inclusiv practice{probe sportive,tragere, spete de rezolvat}.Sunt scarbit de nivelul de jeg si prostie la care s-a ajuns in aceasta institutie.
As dori ca mai multi colegi sa sesizeze abuzurile si jocurile care se fac in aceasta perioada, nu doar pe forum.Nu stiu daca ar ajuta la ceva deoarece nu prea ai cui sa te adresezi dar macar s-ar vedea ca ne pasa.

Edited by damaro, 16 July 2011 - 02:34 PM.

#43 machociprian

Incepator

• Juniors
  • 4 posts

Posted 16 July 2011 - 03:22 PM

View Postmachociprian, on 16 July 2011 - 10:38 AM, said:

Cei care erau in concediu de odihna pe data de 06.07.2010,mai sustin examenul?Si daca da ,cei care erau in concediu medical,in baza la ce,nu-l mai sustin?
2011,pardon

#44 axle15

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 16 July 2011 - 04:22 PM

View Postpatriotul, on 16 July 2011 - 01:05 PM, said:

lucrez la IPJ Timis la Biroul Drumuri Nationale si Europene si suntem doar 7 politisti pe un schimb.........
............
P.S. cel mai tare este faptul ca suntem pe plus la accidente iar in aceste conditii ar trebuii mult mai supravegheat traficul pentru a prevenii accidentele de circulatie....din pacate in accidente nu mor parlamentarii fiindca au antemergatori, masini scumpe sau circula cu elicopterul, daca ar murii un singur parlamentar in accident de masina sa vezi cum ne-ar marii efectivele si nu ar mai cauta sa faca indisponibilizari.
P.P.S sunt curios ce articol va aparea in presa, fiindca in ultima perioada m-am obisnuit cu ziaristi care fac jocul politicului :emo-yessir:

Iata un exemplu de presa aservita in judetul Hunedoara Ziarul I.P.J. HD
De ce spun aservita ? Citind articolul m-au apucat dracii vazand minciunile servite si sprijinite de acea Sorina Popa. In Romania mai nou se aplica cenzura la comentarii numai fiindca ziaristul este prieten cu un sef de inspectorat.
Argument: vazand minciunile am postat un comentariu cu adresa unui post din acest forum sa se convinga si opinia publica si ziarista ca nu este asa in materie de politisti concediati (sa n-o mai dam in poeme si basme ,este concediere nu disponibilizare iar politistii vor fi concediati,nu disponibilizati ! )....evident ca mi-a aparut comentariul nu!...un coleg care a incercat sa posteze asta noapte tot asa a patit-dormea cenzorul....duca-se pe pustii de ziarista!
Ar trebui sa scot toate postarile la imprimanta si sa le dau de capul ziaristilor care stau sub birourile sefilor cu aere de intelectuali.

View Postdamaro, on 16 July 2011 - 02:23 PM, said:

la ipj alba s-au restructurat 15 functii de agenti si 2 de personal contractual.Din acestea 4 de la siguranta publica si 1 de la rutiera de la politia municipiului alba iulia, din judet o fuctie de la ajutorii O.S. si restul de la rurala ,rutiera si o.p.
Sefii [nimeni altii decat membrii comisei de interviu] de jumatate de an tot fac evaluari, si liste cu activitatile desfasutate de fiecare politist, formuleaza amenintarii cum ca cei care nu dau bine in cifrele de pe listele lor si cei care i-au suparat, se vor intalni cu ei la concurs.Atunci ma intreb unde-i trasparenta si corectitudinea?Interviu va fi inregistrat doar audio nu si video.Nu s-a comunicat timpul acordat fiecarui candidat pentru a-si pregati raspunsul odata intrat in sala de concurs, nu se stie numarul intrebarile din interviu sau ordinea de examinare.De doua ori pe saptamana cel putin cel care va fi presedintele comisiei de interviu isi face aparitia la instructaje si anunta nominal politistii care nu se incadreaza in baremele de sanctiuni, constatari si informatii considerate de dansul personal ,,productive" si li se aduce la cunostinta ca urmeaza vremuri grele in privinta concursului.Nici macar nu se pastreaza aparentale de trasparenta.Dupa ce au absolvit scoli, cursuri de perfectionare, au sacrificat viata familiala si sociala politistii au ajuns sa fie dati afara daca nu au fost destul de slugarnici, nu au executat fara sa se intrebe ,,de ce", sau pur si simplu nu sunt pe placul stapanului.Cei mentionati vor probabil anuntati ca FIRMA nu mai are nevoie de ei deoarece nu sunt agreati de sefi cu pregatire indoielnica si fara nici o dovada care sa ateste calificarea lor in selectia personalului .
Daca era neaparat necesara aceasta retructurare, as fi dorit doar ca selectia celor ramasi pe drumuri sa fie una corecta,trasparenta, efectuata de personal calificat,obiectiv si care nu are legaturi dubioase sau '' afectiuni" fata de candidati.Daca se dorea corectitudine se dadeau niste teste adevarate pe toate liniile profesionale,inclusiv practice{probe sportive,tragere, spete de rezolvat}.Sunt scarbit de nivelul de jeg si prostie la care s-a ajuns in aceasta institutie.
As dori ca mai multi colegi sa sesizeze abuzurile si jocurile care se fac in aceasta perioada, nu doar pe forum.Nu stiu daca ar ajuta la ceva deoarece nu prea ai cui sa te adresezi dar macar s-ar vedea ca ne pasa.

Draga colegule!....si dragi colegi!
Exista o arma de care se tem sefii si nu trebuie decat sa-i studiati atent si sa vedeti ca ii loviti in asa hal de o sa-i manance vremelnicul sef ilegal al Politiei Romane cu pene cu tot daca in fiecare judet vor fi cazuri de genul urmator : nu semnati acordurile de examinare!....nu invocati diverse subterfugii ,doar nu le semnati si atat si ramaneti fermi pe pozitie sa vedeti atunci ce mai freamat ,ce mai vuiet,or sa inebuneasca sefii ,or sa zica sa semnati ,or sa devina "umani" ,iar intr-un final or sa zica un apasat "bine ,voi ati vrut-o"....oare de ce??? de legala ce e masura! daca nu au acordul vostru sant in galeata minunatii sefi ajunsi in functii prin incalcarea legii intr-o institutie ,cica ,de impunerea legii.....toti sefii de I.P.J.-uri au fost avertizati in sterpe videoconferinte ca daca au oameni care nu semneaza raspund cu scaunul....Da!!!
In atasament am subliniat un pasaj in care ,pentru cei ce au ochi sa citeasca ,sare in ochi lipsa de argumente cu adevarat legale si spaima ca vor fi politisti care nu vor semna....las de-o parte ca juristul I.P.J. Hunedoara e un monument de incompetenta (doar incompetenta )...si atasamentul este un document emis intr-un judet unde inspectorul sef ,prin ziarista sa de casa ,clameaza in mod mincinos ca nu vor fi concediati (termenul corect !!!!!!) politisti Minciuni de sef I.P.J.
Baza a orice este Legea 188+Legea 360 totul cu respectarea Codului Muncii ,nu cum ....rnicii cauta sa-i sperie pe cei slabi de ingeri si coloana ca se aplica metodologii si alte elucubratii secretate de minti bolnave intre doua chefuri la care le-or cantat politistii (politisti sunt ,oare?) din Ciocarlia! Suntem politisti si trebuie sa stim ca o Metodologie sau O.M.A.I. nu poate bate o O.U.G. ,o H.G. ,o Lege ,un Cod ,nu-i asa ?
Acordul de examinare se semneaza ca-ti dai consimtamantul sa fii evaluat iar in caz de ceva sefii iti vor tranti verde in fata :"Eu te-am obligat ?...a cui e semnatura ? A ta?" nicidecum nu ai semnat ,zbori asa cum acrediteaza ei ideea...
Ca sa n-o lungesc: La I.J.J. Hunedoara doi domni colegi din jandarmerie au refuzat sa semneze acordurile si i-au luat de .... coada in spinare...
Cei slugarnici ,pupin....ti ,fara de coloana ,pesimisti ,defetisti ,drept statatori supt birouri de sefi sunt rugati sa nu citeze si sa comenteze postarea mea....postarea se adreseaza politistilor !!!!!!

Attached Files

• Attached File  1232.jpg   279.54K   89 downloads

Edited by axle15, 16 July 2011 - 04:25 PM.

#45 patriotul

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 186 posts

Posted 16 July 2011 - 05:43 PM

axle15 sunt de aceasi parere cu tine si cred ca o solutie ar fii ca toti, absolut toti politisti sa nu ne prezentam la examen, iar in zilele testarilor liderii de sindicalisti sa organizeze mitinguri impotriva guvernantilor, prin care sa le cerem demisia si sa-i tragem la socoteala :emo-yessir:
Nu uita ca esti Român si in tara asta te-ai nascut sa fii STAPAN!

Edited by patriotul, 16 July 2011 - 05:44 PM.

#46 bilutza931

Incepator

• Juniors
  • 12 posts
  • Locationgalati

Posted 17 July 2011 - 01:23 PM

si credeti voi ca va interesa pe cineva ca nu ne prezentam noi la examen?atata timp cat sefii nostrii si pupinkuristii lor stau in scaun si sunt multumiti ca ei nu sunt afectati de disponibilizari, nu cred ca se poate schimba ceva...din contra, se va incuraja inca un lot de incadrare din sursa externa,gen promotie altex( au intrat doar cu buletinul)

#47 adytzu83

Incepator

• +Members
  • 11 posts
  • LocationBraila

Posted 17 July 2011 - 03:50 PM

View PostDorin17, on 16 July 2011 - 12:32 PM, said:

A mai venit o dispozitie care zice cam asa: Conductorii caini, cei care in perioada examinarilor sunt in concediu medical si cei care sunt prinsi in programe de lucru internationale ( de exemplu frontex) au locurile asigurate, ceea ce inseamna ca nu mai dau concurs!

Dorin tu lucrezi la IPJ sau IJPF ... am auzit chiar ieri de acest lucru de la colegii de la IJPF ...cum ca la ei a venit o dispozitie prin care conductorii caini nu mai dau acest examen.
Eu sunt de la IPJ Braila - Compartimentul conductori caini din cadrul Pol mun Braila si pana in prezent la noi nu s-a auzit si nu se stie nimic de asa ceva...Ni s-a dat deja tematica si bibliografia si urmeaza ca pe 05 aug sa sustinem examenul ... am vorbit cu un baiat de la frontiera de la caini si mi-a spus ca DA la ei e oficial ca nu mai dau exam...In scimb la noi la politie nu se stie nimic :hmmmt:

Edited by adytzu83, 17 July 2011 - 03:51 PM.

#48 m5bmw

Junior

• Members
  • Pip
  • 16 posts
  • LocationHunedoara

Posted 17 July 2011 - 04:40 PM

View Postbilutza931, on 17 July 2011 - 01:23 PM, said:

si credeti voi ca va interesa pe cineva ca nu ne prezentam noi la examen?atata timp cat sefii nostrii si pupinkuristii lor stau in scaun si sunt multumiti ca ei nu sunt afectati de disponibilizari, nu cred ca se poate schimba ceva...din contra, se va incuraja inca un lot de incadrare din sursa externa,gen promotie altex( au intrat doar cu buletinul)
Dle.cms.sef/insp.sef/sef serviciu O.P./sef birou O.P. Bilutza , iti multumim pentru incurajari si pentru indemnul foarte curajos de a pune capul in pamant. Dupa cei ca dumitale si acum mai exista Zidul Berlinului sau de la 20:15 ne duceam acasa sa ne uitam la Cantarea Romaniei unde cei asemena dumitale aplaudau....ca nu se putea face nimic!...cei de la TM in 1989 n-au fost de aceeasi parere cu parerea actuala a dumitale si iata ca acum dumneata scrii pe un forum si daca unii vor ,se poate merge si la o injuratura la Cotroceni :doh:
".... nu cred ca se poate schimba ceva...." imi aduci aminte de ala care s-a dus la medic si a zis medicului ca nu ia medicamentul ca nu poate schimba nimic....
Se va putea schimba ceva draga comisarule sef si probabil de asta apar junior members cu 3-10 posturi care din cauza faptului cas vizati de o posibila mazilire (pe caz de subalterni nesemnatari) se apuca sa se dea mari palmasi lucratori in strada si sa indemne la cap plecat!
Reactia celor ca dumneata arata clar ca exista o fisura undeva iar cele zise de axle15 :emo-yessir: fiind atacate in asa mod indica corectitudinea ca cele sesizate de el se confirma!
vizavi de ce spui dta. cu incadrarea din sursa externa cand am terminat eu scoala inca mai traia unul (din pacate mai traieste si acum) din aceeasi categorie cu dta si cand mai comenta cate unul vreo nedreptate ne zicea ca sa tacem ca asteapta multi civili la poarta ipjului asa ca ciocul mic ca ne da afara si nu ne gasim de lucru...si mai erau multi care ne ziceau asa ca daca nu tacem vin civilii si ne ia locul.
Daca nu se semneaza si nu se schimba nimica lasa sa hotarasca timpul dle cms sef bilutza!

Edited by m5bmw, 17 July 2011 - 04:49 PM.

#49 prevenitul

Incepator

• Juniors
  • 5 posts

Posted 17 July 2011 - 08:56 PM

In toata chestia asta nu inteleg de ce nu se da tuturor aceeasi sansa, daca tot se fac disponibilizari. Ar trebui sa dea toti testare, inclusiv sefii si cei carora li se desfiinteaza functiile. Intr-un cuvant sa nu se faca discriminare. Nu ca-s fi deacord cu disponibilizarile, dar ar trebui sa aibe toti sanse egale.

#50 damaro

Incepator

• +Members
  • 6 posts

Posted 17 July 2011 - 09:50 PM

daca se poate as dori sa scrie pe forum oricine stie cati politisti sant hotarati sa nu se prezinte la concurs la ipj-urile din toata tara

#51 bilutza931

Incepator

• Juniors
  • 12 posts
  • Locationgalati

Posted 18 July 2011 - 01:04 PM

Dle.cms.sef/insp.sef/sef serviciu O.P./sef birou O.P. Bilutza , iti multumim pentru incurajari si pentru indemnul foarte curajos de a pune capul in pamant. Dupa cei ca dumitale si acum mai exista Zidul Berlinului sau de la 20:15 ne duceam acasa sa ne uitam la Cantarea Romaniei unde cei asemena dumitale aplaudau....ca nu se putea face nimic!...cei de la TM in 1989 n-au fost de aceeasi parere cu parerea actuala a dumitale si iata ca acum dumneata scrii pe un forum si daca unii vor ,se poate merge si la o injuratura la Cotroceni
".... nu cred ca se poate schimba ceva...." imi aduci aminte de ala care s-a dus la medic si a zis medicului ca nu ia medicamentul ca nu poate schimba nimic....
Se va putea schimba ceva draga comisarule sef si probabil de asta apar junior members cu 3-10 posturi care din cauza faptului cas vizati de o posibila mazilire (pe caz de subalterni nesemnatari) se apuca sa se dea mari palmasi lucratori in strada si sa indemne la cap plecat!
Reactia celor ca dumneata arata clar ca exista o fisura undeva iar cele zise de axle15 fiind atacate in asa mod indica corectitudinea ca cele sesizate de el se confirma!
vizavi de ce spui dta. cu incadrarea din sursa externa cand am terminat eu scoala inca mai traia unul (din pacate mai traieste si acum) din aceeasi categorie cu dta si cand mai comenta cate unul vreo nedreptate ne zicea ca sa tacem ca asteapta multi civili la poarta ipjului asa ca ciocul mic ca ne da afara si nu ne gasim de lucru...si mai erau multi care ne ziceau asa ca daca nu tacem vin civilii si ne ia locul.
Daca nu se semneaza si nu se schimba nimica lasa sa hotarasca timpul dle cms sef bilutza!

salut...ai inteles total gresit...sau poate te-ai aprins asa, intrucat te afli in acea catgorie de activisti de partid cu buze tuguiate...sunt absolvent de liceu militar(basarab se numea) si descoala militara(avram iancu in speta);de unde ai tras tu concluzia ca am numai stelute pe umar , nu stiu, dar se vede ca nu ai citit si celalalt post in care am specificat in ce categorie ma incadrez...
despre partea cu ..."vin civilii si ne iau locu`", am auzit-o si eu , deci este doctrina de partid in randul purtatorilor de cascheta si grade de ofiter(care au si functii caldute , bineinteles)...nu este o noutate....
de ce crezi tu ca eu sunt unul dintre cei care a lasat capul jos? ai fost cumva la miting la bucuresti ? stii macar unde s-a organizat? daca da, cati ofiteri , sefi de birouri , compartimente si structuri ai vazut pe acolo?iti spun eu ca nici unul nu a iesit din birou...mai mult decat atat, nici unul nu si-a luat liber , ca nu cumva sa se interpreteze....toti s-au prezentat la locurile de munca si au raspuns prompt la telefon...faptul ca s-au facut liste cu cine a fost la miting si cine nu este de acord cu destituirile, nu este o noutate pentru cei care sunt cat de cat deschisi la minte si au un pritetenar de spritz dintre "baieti cu ochi albastrii"....cica totul s-a facut pentru a fi noi protejati , dar in realitate a fost ordin (cel putin verbal in zona unde imi desfasor activitatea) sa se faca liste cu participanti....
personal , nu am postat aici pentru a ma certa cu cineva , mai ales absolvent de scoala, care a tras ca si mine.... din contra pentru a arata ca nevestele de ofiteri , pilosii si fostii incarcerati sunt pusi la adapost in timp ce tu, esti obligat sa dai testare...si imi reconfir parerea ca pe kioru` si pe boc nu-i intereseaza daca te duci tu la examen sau nu : au facut angajari din sursa externa( si multi dintre noi stiu ca in sistem au intrat oameni care nu au pic de pregatire , nu au stagiul militar satisfacut, au fost vanzatori de castraveti si de sireturi, absolventi de facultate de agronomie, nu cunosc notiunea de camaraderie, nu au facut instructie vara la 40 de grade si nici nu stiu ce inseamna sa ajungi akasa o data la trei luni ...) - pe tine te-a intrebat cineva daca vrei sa fii la coleg cu ei? ca pe mine nu...asa se va intampla si acum...eu cred ca la anul in pragul alegerilor , se vor face din nou incadrari din sursa externa....parerea mea este ca momentan nu avem ce sa facem...trebuie sa invatatm si sa demonstram ca suntem mai buni decat " slugile " din sursa externa si ne meritam locul....chiar daca este o sansa scarboasa , este o sansa...
crezi ca eu sunt innebunit de fericire ca dupa 6 ani de scoli militare si inca 10 de job , toata activitatea mea se reduce la 25 intrbari facute cu copy-paste de un zugrav sau un capsunar care murea de foame in civilie si a venit in politie ca s-a trezit spawn - arma dreptatii in el ...ude era robocop asta cand eu dadeam admiteri , cand dadeam semestriale, si cand alergam 3000 metri cu masca pe figura si ranita in spate? iti spun eu ca era la furat in italia si in spania, sau daca nu a fost in stare sa faca nici asta, era in vama veche la plaja , ca de, era baiatu lu ` tata...

examenul de asta a si fost pus obligatoriu in 20-25 de zile de la publicare...poti sa contesti in instanta - ei iti vor raspunde in 30 de zile(perfect constitutional) crezi ca poti anula un examen?s-ar fi putut , daca examenul ar fi fost dupa aceste 30 de zile....

in rest va doresc multa bafta , si poate vor ramane in sistem doar adevaratii politisti , nu cantaretii si gornistii....

mult noroc la toata lumea si te rog nu mi-o lua in nume de rau...consider-o doar o refulare impotriva nedreptatii sistemului....

p.s.- pana si sotia mea a treminat a.i.cuza - asa ca nu am cum sa-i inghit pe cei din sursa externa, ar trebui demisi din politie , deoarece si si femeile (cele pregatite in institutii de specialitate) pot face munca de politist ....parerea mea.

Edited by bilutza931, 18 July 2011 - 01:08 PM.

#52 prevenitul

Incepator

• Juniors
  • 5 posts

Posted 18 July 2011 - 06:17 PM

Ce putem face noi cei care suntem pusi la dispozitie in urma radierii functiei, avand functii unice si care nu se mai regasesc in noiile state de organizare? Ni s-a transmis ca nu avem sansa de a ocupa alt post prin testari. Va rog un raspuns. Multumesc!

#53 Leonidas67

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 367 posts
  • LocationTIMISOARA

Posted 18 July 2011 - 10:42 PM

Celor care li sau radiat funcţiile unice au dreptul de a opta pentru o funcţie vacantă dacă aceasta există în cadrul unităţii/subunitaţii în care aceştia îşi exercită serviciul, echivalentă cu funcţia deţinută şi apropiată specificului anterior, fără a mai susţine examen ! În cazul în care nu există în cadrul unităţii/subunitaţii funcţii vacante aceştia vor putea la sfârşitul examenului susţinut de către colegii cu funcţii afectate, să participe împreună cu aceştia la ocuparea funcţiilor rămase vacante !

Edited by Leonidas67, 18 July 2011 - 10:44 PM.

#54 saritabonita

Incepator

• +Members
  • 11 posts
  • LocationGalati

Posted 20 July 2011 - 12:46 AM

Attached File  1.doc   52.5K   129 downloads
Attached File  2.doc   34.5K   74 downloads

#55 adytzu83

Incepator

• +Members
  • 11 posts
  • LocationBraila

Posted 20 July 2011 - 01:38 AM

View Postsaritabonita, on 20 July 2011 - 12:46 AM, said:

Din cate observ sunt valabile doar pentru cei de la politia de frontiera :(

#56 saritabonita

Incepator

• +Members
  • 11 posts
  • LocationGalati

Posted 20 July 2011 - 02:10 AM

Asta s-a primit pe 14.07.2011 la M.R.U.

#57 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 20 July 2011 - 05:14 AM

Da adytzu83 lucrez la IJPF.

#58 Mitel

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 20 July 2011 - 09:30 AM

Tin sa te anunt ca si la I.J.P.F. Tulcea situatia e la fel. Examen dau cei din operativ iar , dupa examinare (marea epurare), Turele vor ramane fara personal. Dar pe cine intereseaza?

Nu am nimic cu femeile. Dar am o intrebare . In cate misiuni ai fost cu femei?
Eu am fost si...sincer,mare baza nu am in ele. In momentul in care execut o misiune, prefer sa am baza in colegul de langa mine. De fapt, majoritatea colegelor s-au ,,tras'' la birouri, asta e. Iar acolo nu trebuie sa mai dea examen pe functie.Ai auzit de Biroul Sotiilor Colegilor Nostri? :emo-yessir:

#59 bilutza931

Incepator

• Juniors
  • 12 posts
  • Locationgalati

Posted 20 July 2011 - 03:50 PM

La IJPF Vaslui, fara proba practica, test tip grila, 25 de întrebări cu mai multe răspunsuri. Bibliografie mult mai multa decât i-a trebuit lui Igaș să ajungă ministru - pentru un simplu agent de politie de frontieră la frontiera verde :
OUG 104/2001- organizarea si functionarea PFR,
OUG 105/2001 Privind frontiera de stat,
lg. 360- Statutul politistului,
lg.86/2006 codul vamal,
hg 707/2006 regulament de aplicare a codului vamal,
OG 2/2001 regimul juridic ala contraventiilor,
Lg 295/2004 Regimul armelor de foc si al munitiilor,
Lg.182/2002 protectia informatiilor clasificate,
HG 585/2002pentru aprobarea standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate,
HG781/2002 protectia informatiilor secrete de serviciu,
Codul penal-partea speciala,
HG991/2005 aprobarea codului de etica si deontologie a politistului,
Regulamentul526/2006 al Parlamentului European
Manualul Practic al poltistilor de frontiera (manualul Shengen)
Lg 141/2010 Organizarea si functionarea SINS
Hotararea 1883/2006 acordul dintre Romania si R. Moldova privind calatoriile reciproce ale cetatenilor
Lg17/1996 regimul armelor si munitiilor, capitolul3
si ca sa ne dovedim profesionalismul Conceptia privind controlul frontierelor din 2008.
Examenul de departajare se da pe urmatoarele criterii:
1. medicale - cine a fost in 05,06.07.2011 in CM sau de crestere a copilului nu da examen,
2. penale - cine este cercetat sau trimis in judecata din cauze penale( de exemplu fapte de coruptie la Albita) sunt protejati de legea pe care au incalcat-o si cu binecuvântarea ministrului de interne, a sefilor IGP, IGPF, a sefilor de inspectorate judetene, NU DAU EXAMEN; LI SE ASIGURA FUNCTIILE IN CONTINUARE,
3. profesionale care nu mai conteaza pentru ca or sa ramana numai cei care pleaca.
La un sector de la ijpf vaslui dispar spre exemplu 24 de functii. De cand a fost trimis statul de organizare spre aprobare cu legea care nu a fost aprobata in Parlament, au mai fost destituiti politisti din functii, au mai plecat la sau vor mai pleca la pensie, dar afara vor fi dati tot 24 de politisti, pentru ca functiile care sunt libere, dupa spusele sefilor, sunt VACANTE si se vor ocupa dupa examenul de departajare conform unui alt Ordin MAI 665/2008, si nu se vor ocupa pur si simplu au plecat 10 politisti, vor fi dati afara numai 14.
Politistii din lotul Albita care au vrut sa plece din sistem au fost sfatuiti sa nu si dea demisia si sa astepte luna septembrie, octombrie .
Cine a fost protejat inainte este protejat si acum.
Examenul este netransparent.
Vor sa ramana cu functii vacante pentru urmatoarea diponibilizare care va avea loc dupa regionalizarea Internelor si disparitia Inspectoratelor judetene unde lucreaza sotiile, frati, surori sau alte rude ale șefilor.

nu inteleg...poate este cineva in masura sa ma lamaureasca si pe mine de ce cine a fost in 05,06.07.2011 in CM sau de crestere a copilului nu da examen ...hai ca o inteleg pe aia cu cresterea copilului , dar cm?de ce nu?

#60 ronin

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 20 July 2011 - 08:05 PM

View Postbilutza931, on 20 July 2011 - 03:50 PM, said:

nu inteleg...poate este cineva in masura sa ma lamaureasca si pe mine de ce cine a fost in 05,06.07.2011 in CM sau de crestere a copilului nu da examen ...hai ca o inteleg pe aia cu cresterea copilului , dar cm?de ce nu?

Conform codului muncii art. 60 alin. 1 lit. a) , concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca stabilita prin certificat medical conform legii, deci sunt protejati impotriva concedierilor. La fel si cei in crestere copil , lideri sindicali.

Edited by ronin, 20 July 2011 - 08:10 PM.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users