Angajarea in Politie
Scris 03 iulie 2011 - 14:39
In vara anului 2009 am incercat sa intru la Academia Nicolae Balcescu din Sibiu dar din pacate nu am fost destul de pregatit ca sa pot trece de proba fizica. Am foarte putine si vagi informatii despre admiterea prin filiera indirecta, adica sa nu mai fiu nevoit sa urmez cursuri de 4(3) ani ale unei academii intrucat sunt absolvent de o alta facultate. Nu stiu exact unde sa caut aceste informatii si va rog sa ma ajutati cu o indrumare. In concluzie: Doresc sa fiu angajat in politie, si vreau sa stiu calea cea mai usoara de a o face tinand cont de faptul ca am o medie buna la bacalaureat si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala terminata.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
Scris 03 iulie 2011 - 14:49
Caile ocolitoare, din fericire, au fost blocate si nu se mai practica in prezent conform unui ordin al ministrului. Si sper sa ramana asa pentru totdeauna.
Daca iti doresti nespus de mult sa devii politist, atunci trebuie sa te pregatesti astfel incat sa poti trece de un examen de admitere.
Scris 03 iulie 2011 - 14:55
aici gasesti mai multe informatii :
http://www.scoalapolcj.ro/
http://www.scoalapol...e/precizari.htm
http://www.academiadepolitie.ro/
Succes!
Scris 03 iulie 2011 - 15:08
Sunt constient de reputatia Spiru dar de asemenea sunt constient si de faptul ca pot mai mult dar nu mi-am dat interesul cand a trebuit. Multumesc pentru raspuns si ajutor.
Scris 03 iulie 2011 - 15:10
Succes!
Scris 03 iulie 2011 - 20:25
btw... facultatea aia ai facut-o degeaba daca vrei politie
Scris 03 iulie 2011 - 22:29
Scris 04 iulie 2011 - 00:30
De acord cu tine!
Scris 04 iulie 2011 - 07:19
Scris 04 iulie 2011 - 08:27
si apropo ... am spus ca a fost usor deoarece m-am pregatit un an pentru academie ...
Modificat de nicu, 04 iulie 2011 - 08:33.
Scris 04 iulie 2011 - 08:32
Modificat de copreddog, 04 iulie 2011 - 08:37.
Scris 04 iulie 2011 - 08:36
Scris 02 august 2011 - 12:38
Scris 02 august 2011 - 13:02
• să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar; "
http://www.scoalapol...e/precizari.htm
Scris 02 august 2011 - 20:46
Buna ziua, am 23 ani si imi doresc nespus de mult o cariera de politist. Imediat dupa ce am terminat liceul (medie bac 9.16) m-am inscris la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala -Spiru Haret. Anul 2011 este anul absolvirii acestei facultati si cu parere de rau, realizez ca a fost o alegere grabita si proasta.
In vara anului 2009 am incercat sa intru la Academia Nicolae Balcescu din Sibiu dar din pacate nu am fost destul de pregatit ca sa pot trece de proba fizica. Am foarte putine si vagi informatii despre admiterea prin filiera indirecta, adica sa nu mai fiu nevoit sa urmez cursuri de 4(3) ani ale unei academii intrucat sunt absolvent de o alta facultate. Nu stiu exact unde sa caut aceste informatii si va rog sa ma ajutati cu o indrumare. In concluzie: Doresc sa fiu angajat in politie, si vreau sa stiu calea cea mai usoara de a o face tinand cont de faptul ca am o medie buna la bacalaureat si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala terminata.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
In conditiile actuale, mai bine te lasi pagubas! Cat de mult iti doresti sa ajungi politist, si cat de mult ti-ar placea aceasta meserie, daca ai sansa sa devi politist ai sa ajungi atat de repede dezgustat de sistem, incat vei spune ca si de facultatea pe care ai ales-o din graba! Mai bine te orientezi in alt domeniu! Eu am 21 de ani de meserie, pe care am facut-o cu drag si daruire si am ajuns sa dau un examen pentru a vedea daca mai raman in sistem! Concluziile le tragi tu!
Scris 04 august 2011 - 14:14
Evident, mereu se cauta "calea usoara" si se adauga "imi doresc nespus de mult o cariera de politist". Oare atat de "nespus" incat nu a dat nici la Scolile de agenti, nici la Academia de politie?
Iar facultatea de Sociologie este extrem de necesara, nu avem sociologi destui in politie.
Si inca ceva, cel putin pentru mine, "sa nu mai fiu nevoit sa urmez cursuri de 4(3) ani ale unei academii intrucat sunt absolvent de o alta facultate" arata clar ca pentru unii munca de politie poate fi facuta de Oricine care a terminat ORICE facultate.
Ce ziceti de o intrebare de tipul: cum pot sa ajung medic dar fara sa mai fac cursuri deoarece sunt absolvent de facultate (Spiru Haret - Facultatea de Agricultura si managementul Turismului Agricol)
Scris 04 august 2011 - 21:47
Nici eu nu sunt de acord cu o astfel de politica a resurselor umane, mai ales ca era destul de frustrant sa vezi un fost sef al Politiei Romane cu pregatire de inginer si consider ca trebuie sa faci o scoala, macar pt a avea o legitimitate fata de restul colegilor, dar de aici pana a considera pe cei incadrati direct niste paria si niste leprosi, iar noi cei cu scoala niste smardoi cu 3 "oua" e cam exagerata treaba.
Repet, nici eu nu sunt de acord si e frustrant sa vezi cum altii urca pe scara ierarhica fara sa aiba o baza si o legitimitate, dar nici sa cadem in extreme.
Pe unele posturi chiar cred ca e utila si incadrarea directa, inclusiv pe linii de munca ce tin de operativ.
0 utilizatori vizualizează acest topic
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi