Jump to content

Mutarea politistilor

59 replies to this topic

#41 allyyys25

Member

• +Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • LocationMoldova....

Posted 25 September 2010 - 08:39 PM

View Postcoosstti, on 25 September 2010 - 08:04 AM, said:

Am fost mutat ''benevol'' adica disciplinar, nu cu pile.

Nu am zis ca ai fost mutat cu pile, doar ca mi se pare incredibil. Atata tot!... Da, normal, cand esti mutat disciplinar, se considera tot in interesul serviciului si normal ca primesti chirie in continuare!.... Ba chiar ar fi trebuit sa primesti si prima de instalare!... Dar nu mi se pare normal ca la mutare disciplinara sa te puna si pe tine sa faci raport, de asa ceva, sincer, nu am mai auzit! Decizia asta de regula o iau sefii in urma unei sedinte cand se convoaca consiliul de disciplina din cadrul IPJ-ului de unde faci parte! Bineinteles, asta in urma unor cercetari facute de cei de la compartimentul de control intern!

P.S. din cate stiu eu "benevol" inseamna "de buna voie", "fara a fi constrans", nu disciplinar....,ma rog, poate ai spus-o sub alta forma si nu am inteles eu!

Edited by allyyys25, 25 September 2010 - 08:45 PM.

#42 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 25 September 2010 - 08:40 PM

"Mutarea disciplinara" nu exista d.p.d.v. legal.

#43 allyyys25

Member

• +Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • LocationMoldova....

Posted 25 September 2010 - 09:05 PM

View PostMarius, on 25 September 2010 - 08:40 PM, said:

Da, de acord cu tine! E impropriu spus..mutare disciplinara! Practic, legal, esti mutat in interesul serviciului, care se poate datora unor abateri disciplinare! Am avut cazuri la noi in zona, mai ales pe la posturile arondate!

#44 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 25 September 2010 - 10:23 PM

Interesul serviciului, în instanță trebuie argumentat, iar abaterile disciplinare nu pot constitui argumente pentru o mutare în interesul serviciului. Există procese câștigate pe acest considerent.
Nu contest că încă există astfel de cazuri. Dar trebuie să știți că sunt doar niște abuzuri ale șefilor, iar cei care au pățit așa ceva, trebuiau să se fi adresat instanței de contencios administrativ.

#45 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 September 2010 - 02:06 PM

View Postallyyys25, on 25 September 2010 - 09:05 PM, said:

Da, de acord cu tine! E impropriu spus..mutare disciplinara! Practic, legal, esti mutat in interesul serviciului, care se poate datora unor abateri disciplinare! Am avut cazuri la noi in zona, mai ales pe la posturile arondate!

Allyyys 25 am pus in format PDF o hotarare ramasa definitiva si poti citi acolo motivarea instantei.
Functionarul public, inclusiv cel cu statut special, beneficiaza de protectia legii cu privire la stabilitatea pe functia publica.
Pentru abaterile disciplinare ,daca nu imbraca o forma penala, exista 0rdinul 400 privind cercetarea prealabila si aplicarea sanctiunilor disciplinare .
Ati avut cazuri pentru ca aveti lideri sindicali slabi sau politisti mutati lasi.
Cu respect. :emo-yessir:

#46 Evora

Registered User

• Juniors
  • 7 posts

Posted 26 September 2010 - 03:33 PM

Am si eu o problema legata de mutare.
De curand s-a facut reorganizarea institutiei din care fac parte. Faceam parte din serviciul informatic.
Dupa reorganizare, m-am trezit mutata la un birou desprins din acest serviciu.
Am doua probleme legate de aceasta mutare:
1. Prin noua pozitie pe care o ocup, nu mai am atributiile corespunzatoare postului pe care am concurat in momentul in care m-am angajat (nu ma pot angaja contabil, spre exemplu, ca dupa un timp sa ma puna pe post de jurist...).
2. Nu am fost nici macar informata ca voi fi mutata pe alt post (normal mi s-ar fi parut sa mi se ceara acordul).

Acelasi tratament l-au avut majoritatea colegilor din serviciu. Am fost anuntati oficial de noua organizare cu o zi inainte sa intre in vigoare hotararea. Cand am intrebat de ce am fost mutata, raspunsul a fost fix pe langa subiect: nu ti-a scazut salariul (nu in plus fata de cei 25%).

E legal? E moral? Probabil sunt printre voi si oameni din domeniul informatic si intelegeti ca nu se poate muta peste noapte un programator pe post de administrator de baze de date, sa zic, sau pe post de inginer de sistem, decat daca stii ca omul respectiv are cunostinte foarte bune si pe partea aceea SI ca este de acord sa desfasoare astfel de activitati in continuare.

#47 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 26 September 2010 - 03:41 PM

Ai semnat fisa postului? A fost modificata?

#48 Evora

Registered User

• Juniors
  • 7 posts

Posted 26 September 2010 - 05:29 PM

E in curs de modificare. Si am inteles ca o sa ni le cam facem noi.

#49 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 26 September 2010 - 05:35 PM

Cum asa? Sa-ti faci singur fisa postului? :blink:
In cazul asta o poti face identica cu cea avuta anterior.

#50 Evora

Registered User

• Juniors
  • 7 posts

Posted 26 September 2010 - 05:55 PM

Da, cam asa ceva am inteles. Ar exista niste formulare pe la resurse umane, se completeaza de fiecare cu activitatea pe care o are si abia apoi o vede seful direct. Nu stiu mai multe detalii de atat pentru ca n-am fost atenta. M-am cam saturat sa ma consum pe fiecare prostie care-mi insulta logica si bunul simt....

#51 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 September 2010 - 08:41 PM

Evora cu fiecare zi imi dau seama ca sefii pot face ce vor atunci cand politistii nu sunt ajutati de liderii sindicali.
Cum este posibil sa iti intocmesti singura fisa postului? Doamne comunismul nu a murit , traieste prin copii si nepotii nomenglaturistilor.
Intocmirea fisei postului este obligatia sefului de formatiune , se intocmete in fiecare an pana la data de 31 ianuarie , de cate ori ti se schimba locul de munca ori ti se dau atributiuni in plus , este semnata de seful nemijlocit , seful unitatii , in speta oras , municipiu sau judet si de cel caruia ii este intocmita. Daca ai dubii este dreptul tau sa nu o semnezi.

La reorganizare este putin mai complicat, mi-ar trebui mai multe date.
Daca te-au mutat pe o functie corespunzatoare cu cea avuta anterior , cu acelasi indice , salariu bla bla bla........s-au acoperit din punct de vedere legal , pentru a nu putea sa ii dai in judecata.
Ai grija ca reorganizarea poate fi motiv de pensionare chiar daca nu ai o varsta prea inaintata ( exemplu, aviatorii si celelalte cadre militare care au fost pensionati la 40 de ani).

Ce ma mira este faptul ca cei de la MRU ar fi trebuit sa iti arate dispozitia de incadrare pe noua functie, inteleg ca nu s-a intamplat.
Iar seful tau este un incompetent daca te lasa sa iti faci singura fisa.
Al meu nu m-ar lasa sa fac asta nici daca l-as ruga insistent.
Cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis, 26 September 2010 - 08:51 PM.

#52 Evora

Registered User

• Juniors
  • 7 posts

Posted 26 September 2010 - 09:22 PM

Stiu ca pana acum fisa postului o intocmea sefa mea. In fine, presupun ca au un motiv pentru care au adoptat varianta asta. Poate e si vreun fel de verificare. Nu stiu, nu-mi pasa, nu asta e problema mea.
Pana la urma... cred ca am vrut doar sa ma descarc atunci cand am postat problema asta.
Am fost super socata sa ma trezesc mutata fara sa vreau sau macar sa fiu intrebata. E drept ca nu s-a schimbat nici salariul, nici functia, nici indicele. Asta a fost lucrul pe care mi l-au spus ca ... nici nu stiu ca ce.. ca raspuns la reactia mea... Oricum faceam in plus fata de fisa postului si ceea ce se presupune ca voi face de aici incolo pe noua pozitie. Dar o faceam sa-mi ajut colegii, atata tot.

In fine, asta a fost ca un fel de cireasa pe tort dupa tot stresul asta cu salarii taiate, disponibilizari, mii si mii de zvonuri care mai de care mai "promitatoare". Toti sunt cu nervii intinsi la maxim. Se incearca rezolvarea unor probleme cu viteza luminii, se iau decizii pripite si fara o analiza a problemei sau a efectelor pe care le-ar putea genera deciziile luate.. si uite asa iese terciul asta din care nu stiu cum naiba mai iesim...

Of, sunt multe probleme, iar noi nu suntem condusi cum trebuie, de cine trebuie. Si nu ma gandesc la cineva anume. Asta se aplica de la cel mai mic sef, pana la cel mai mare om in stat.

Vor veni vremuri mai bune, totusi. :) Va pup

#53 bacmember

Registered User

• Juniors
  • 5 posts

Posted 26 October 2010 - 10:38 AM

stimati colegi, va rog sa ma ajutati sa- mi spuneti daca este adevarat ca exista un ordin al ministrului mai, care prevede ca agentii de pol care sunt in tutele nu se pot muta. M- am casatorit de o luna de zile, eu lucrez la Politia Romana, iar sotia mea la Politiade Frontiera, eu la Maramures, ea la Botosani si e in tuitela pana in ianuarie.
Daca exista acel ordin,va rog sa-mi spuneti ce am de facut (raport,memoriu....)

#54 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,774 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 October 2010 - 06:50 PM

Daca este sub tutela sunt slabe sperante sa poata fi mutata dintr-un judet in altul ,mai ales ca este si un ordin care interzice mutarile de la o arma la alta si intre ordonatorii de credite .
Iar daca este la OP si mai rau.
Nu poti decat sa astepti.
Daca nu esti extraordinar de pilos..................

#55 SandoKhan

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,048 posts

Posted 26 October 2010 - 08:17 PM

De mutat nu poti fi mutat.... dar o solutie ar fi detasarea pe perioade succesive. Iti trebuie ceva "sprijin" pentru asa ceva.

#56 ignatel71

Junior Member

• +Members
  • Pip
  • 29 posts
  • LocationTG.MURES

Posted 27 October 2010 - 04:16 PM

Ordinul 665/2009

#57 Ispy

Member

• +Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • LocationBuzau

Posted 27 October 2010 - 11:24 PM

View PostMarius, on 25 September 2010 - 08:40 PM, said:

..teoretic si legal nu exista, dar ....

...iti se ofera 2 variante:

1. ramai in acelasi loc d munca dar esti perfect in tot ce faci si faci tot ce ti se zice ....ca altfel iti iei castane.
2. faci raport sa pleci unde ti se zice si toata lumea e fericita ..mai putin tu.

#58 bacmember

Registered User

• Juniors
  • 5 posts

Posted 28 October 2010 - 02:56 PM

am studiat ordinul MAI 665/2008,in care art. 43 :

" (3) Pe timpul perioadei de stagiu/proba politistului nu i se poate modifica raportul de serviciu prin mutare, detasare, delegare sau transfer, cu exceptia situatiilor in care a intervenit reorganizarea unitatii.
(4) Prin exceptie de la prevederile alin. (3), pe timpul perioadei de stagiu/proba raportul de serviciu al politistului poate fi modificat prin mutare, la cerere sau in interesul serviciului, in cadrul aceleiasi unitati sau intre unitati, numai cu respectarea profilului de activitate al acestuia. "

Deci, nu vad d c nu ii aproba mutarea de la un inspectorat la altul.......

#59 Catalin

Moderator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,546 posts

Posted 28 October 2010 - 03:06 PM

E posibil ca refuzul de a-i aproba mutarea să se datoreze și Dispoziției Nr. 42793 din 05.08.2010

#60 bacmember

Registered User

• Juniors
  • 5 posts

Posted 28 October 2010 - 03:26 PM

Stimati colegi, va rog sa ma ajutati cu un model de raport sau memoriu catre ministrul MAI email> byeadi@yahoo.com

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users