Jump to content

Reorganizarea teritoriala a Romaniei

reorganizare administrativa teritoriala desfiintare disparitia judetelor deconcentrate servicii regiuni reimpartirea

199 replies to this topic

#41 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 10 June 2011 - 09:15 PM

View Postmaxu08, on 10 June 2011 - 08:21 PM, said:

ca intotdeauna, apreciez si respect pozitia ta chiar daca nu sunt de acord cu ea. :emo-yessir:

Multumesc! :emo-yessir: daca te-ai referit la pozitia mea fata de acest subiect!

Edited by Dorin17, 10 June 2011 - 09:17 PM.

#42 maxu08

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts

Posted 10 June 2011 - 10:02 PM

ma refeream la @elvis dar este valabil si fata de postarile tale.

#43 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 10 June 2011 - 10:19 PM

E foarte posibil ca aceasta problema sa devina marul discordiei in coalitia guvernamentala si sa duca la destramarea acesteia. Si am sa va spun de ce cred asta.
Daca pigmeul isi asuma raspunderea pentru varianta cu cele 8 regiuni, maghiarii nu cred ca vor fi deloc fericiti. Inglobarea celor trei judete in regiunea din centru alaturi de alte judete, va avea ca efect pierderea de catre maghiari a unor prefecti si consilii judetene, iar toata regiunea va fi condusa de la Brasov si la niste eventuale alegeri locale, consilierii regionali/ex-judeteni nu vor mai fi in majoritate maghiari.
Deci, daca se imparte tara in cele opt regiuni, maghiarii vor pierde din influenta locala pe care o au in cele trei judete si asta s-ar putea sa-i determine sa iese de la guvernare. :naughty:

#44 lionn

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 264 posts

Posted 10 June 2011 - 10:29 PM

aici puteți constata că maxu08 are ceva dreptate în acest sens (terapia soc sau criza mondiala a capitalismului)...

Edited by lionn, 10 June 2011 - 10:32 PM.

#45 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 10 June 2011 - 10:50 PM

Nu vor iesi de la guvernare ungurii Catalin pentru ca mai sunt multe ciolane de ros. Iar ca sa obtina autonomie trebuie sa fie in carti acolo sus. Daca nu mai aveau nevoie de ei basescu si boc se stergeau cu ei pe bocanci. Ungurii sunt foarte perseverenti. Incet dar sigur asta este sloganul lor. Imi aduc aminte ca asa i-au refuzat si cand au cerut placute bilingve pe institutii, strazi, etc. si surpriza au placute bilingve.

#46 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 11 June 2011 - 09:19 AM

Cam asa vor arata cele 8 judete in viziunea celor de la putere. Incep sa cred ca ai dreptate Catalin in legatura cu ungurii.

Attached Files

#47 Madalin

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • LocationRomania

Posted 11 June 2011 - 10:35 AM

In situatia in care se va trece la noua organizare teritoriala ce se va intampla cu serviciile ca SIR si BCCO ?

#48 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 11 June 2011 - 12:11 PM

Nu ai vazut Madalin ce a spus baselu in conferinta de presa ieri ? Nu numai aceste servicii vor fi desfiintate din pacate, ci chiar I.P.J.-urile aferente judetelor, asa cum au remarcat si alti colegi.

#49 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 11 June 2011 - 12:41 PM

Pigmeul minte cu nerusinare si fara pic de remuscari. El a declarat ca "reorganizarea administrativ-teritoriala este un lucru necesar daca vrem sa fim corecti cu Romania si cu romanii. Nu facem asta, nu avem bani europeni dupa 2013".

Oficialii UE din cadrul Directiei Generale de Politica Regionala (DG Regio) a Comisiei Europene, explica negru pe alb, ca “implementarea programelor operationale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, in concordanta cu specificul sistemului institutional al fiecarui stat membru”.
Mai exact, daca autoritatile locale din Romania nu atrag fonduri europene, acest lucru se intampla doar din cauza lor si nu datorita unor prevederi UE privind posibilitatea de a accesa fonduri europene doar de catre unitati administrativ-teritoriale mai mari.

Deci pigmeul, chiorul si slugile lor portocalii mint cu nerusinare.

Daca o asemenea schimbare radicala teritorial-administrativa este facuta in pripa, haosul va fi total, iar consecintele, devastatoare pentru populatie. Si din pacate asa se va intampla, datorita unor dobitoci ce tin cu incapatanare sa ramana in istorie, prin ceea ce cred ei ca inseamna reformarea statului. Iar noi toti, nu avem ce face decat sa-i privim de pe margine cum batjocoresc o tara intreaga, comportandu-se ca si cum ar fi detinatorii adevarului absolut. De altfel, un comportament specific celor limitati si mediocrii.
Dar asta e ... ne meritam soarta, pentru ca cateva milioane de romani au pus stampila lasadu-se manipulati, iar alte cateva miloane nu s-au dus la vot, facilitandu-le frauda intr-o noapte.

Am ajuns sa ne zbatem in aceasta "democratie originala", in care niste parveniti ne conduc si fac ce-i taie capul considerand ca aceasta natie e una de prosti, care habar nu are ce presupune "binele ei" sau "interesul national" si de aceea ni-l fac ei ... fortat. Nici nu mai stiu a cata asumare a raspunderii este, doar a devenit ceva banal aceasta procedura prin care sunt evitate si ocolite caile fundamentale ale unei democratii, respectiv dezbaterea, dialogul si consensul.
Dar ce mai conteaza, avem pe dictachiorul care ne face "bine" fie ca vrem sau nu, pentru ca oricum poporul asta nu stie nimic ... noroc cu "vizionarii astia"

#50 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 11 June 2011 - 03:40 PM

Asta e impartirea teritoriala pe care o propun :)
Posted Image

Edited by SandoKhan, 11 June 2011 - 03:40 PM.

#51 mtn

Incepator

• Juniors
  • 9 posts

Posted 11 June 2011 - 04:05 PM

Habar n-am daca este buna sau nu reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei dar din urmatoarele motive:

- desi sintem in criza si majoritatea am saracit, doar clasa politica, in special cei de la putere, s-au imbogatit;
- desi ni s-a promis ca vom trai mai bine, traim mai rau (care mai traim...);
- desi s-a declarat ca sistemul de invatamint este o prioritate nationala, avem din ce in ce mai multi analfabeti si o lipsa de educatie care ne face sa plecam din tara;
- desi ni s-a promis ca vom avea salariile taiate doar 6 luni, si azi sint taiate si vor mai fi taiate;
- desi aveam sperante privind progresul Politiei, oamenii sint dati afara, in loc sa se restructureze si efiencintizeze institutia;
- desi ..., etc, etc;

Nu o sa mai am incredere in nici o masura a actualei clase politice de la putere.

#52 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 11 June 2011 - 04:17 PM

E posibil ca aceasta reorganizare sa fie singurul lucru bun facut de actualul presedinte in toti anii de la sefia tarii.
Ca e posibil ca momentul sa fie prost ales, sau pe unde trec granitele judetelor.... asta e alta discutie.
Istoria o va spune.

Edited by SandoKhan, 11 June 2011 - 04:18 PM.

#53 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 892 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 11 June 2011 - 04:18 PM

du-te si ia-te de mana cu el atunci!

#54 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 11 June 2011 - 07:26 PM

SandoKhan, desi te stimez si sunt profund impresionat de postarile tale , da-mi voie, ca de data asta sa nu fiu de acord cu tine. NIMIC din ce a facut aceasta guvernare nu este la locul lui! Au facut totul alandala, si au dat peste cap o tara! Deci nici aceasta decizie cu reorganizarea nu cred ca e buna! Dar asta este doar parerea mea!

Edited by Dorin17, 11 June 2011 - 07:27 PM.

#55 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 11 June 2011 - 07:59 PM

Dorin, daca te uiti atent la postarea mea, ai sa vezi ca am specificat ca "e posibil".
Eu am alte argumente pe care nu le voi expune aici, dar e cert un lucru: daca vrei sa faci omleta, trebuie sa spargi ouale!
A face in mod treptat, care sa tina ani de zile, o astfel de reimpartire nu ar fi decat o reconfirmare a proverbului "boala lunga, moarte sigura"!
Ca sunt de acord doar partial cu argumentele lui Boc este alta discutie. Eu consider ca in principal este o idee buna adusa in discutie si de PSD-isti candva.
Sa recunoastem ca desi in Romania se vorbeste enorm de autonomie administrativa a autoritatilor centrale, Romania nu a fost nici pe vremea lui Dezhumatu' mai centralizata ca acum. Baroni locali, regionali&Co vor fi mereu, indiferent de forma de organizare administrativa.
Acum sa vedem modul de punere in aplicare al ei si cata spuza vor incerca sa traga pe turta lor cei care o aplica.
Ma repet: doar istoria va putea confirma daca a fost o masura buna si necesara. ;)

Edited by SandoKhan, 11 June 2011 - 08:03 PM.

#56 alin2770

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 464 posts
  • Locationcraiova

Posted 11 June 2011 - 08:00 PM

cum poti afirma asa ceva? macar argumenteaza-ti cele zise si lumineaza-ne

#57 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 11 June 2011 - 08:42 PM

Uite doar doua-trei dintre ele.
1. Actuala impartire a Romaniei a fost stabilita de Dezhumatu si aveau la baza principiile statului hiper-centralizat. In conditiile de atunci ca sa controlezi in amanunt oamenii, economia, viata sociala, etc. era nevoie de multe si marunte judete, fiecare cu sructurile Bucurestiului repetate la nivel local.
2. In conditiile tehnice de comunicatii, informatica si transport din ziua de azi, structurile administrative ale unui judet pot acoperi o suprafata mult mai mare decat in 1965.
3. S-ar reduce aparatul administrativ judetean de la "j'demii" de angajati, la niste dimensiuni mai potrivite secolului 21 si s-ar ajunge poate la o mai buna servire a cetateanului. Afirmatia este valabila daca multe din deciziile ce se iau azi la nivel de judet se vor transfera la nivelul primariilor. La urma urmei primaria ar trebui sa stie cel mai bine ce nevoi are populatia pe care o pastoreste.
4. O functionare mai eficienta, mai putin stufoasa si o reactie mai rapida a structurilor locale ale statului.
5. Aceasta reorganizare ar avea rezultatul scontat doar daca functiile de conducere de la nivel de judet ar fi ocupate de oameni onesti si profesionisti.

Nu sunt de acord cu afirmatiile:
Ca se elimina coruptia. Ca ne costa milioane schimbatul actelor (inca si acum se mai intalnesc persoane cu buletin de identitate). Ca vor atrage fonduri europene. Etc.
Astea nu sunt decat motive alcatuite sa dea bine la TV.

Cate judete sa fie comasate, pe unde sa treaca granitele acestor judete si alte detalii, sunt alte discutii. Ca motivele celor care au propus aceasta reorganizare sunt de alta natura, e alta discutie si asta.
Sa nu uitam ca oricine ar fi la Putere si ar incerca o asemenea masura, ar fi contestat de opozitie si ar fi banuit de lucruri necurate, care de cele mai multe ori se vor confirma.
Eu am banuiala personala, ca actualul Presedinte tine musai sa intre in istorie. Cum il va tine minte aceasta e alta discutie. Cineva vorbea pe un canal TV de sindromul Cuza.
Vom vedea!

Edited by SandoKhan, 11 June 2011 - 08:43 PM.

#58 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 11 June 2011 - 09:04 PM

Eu am convingerea ca nu se va realiza nicio reducere a aparatului administrativ, ba din contra, efectul va fi doar o schimbare de titulaturi si aparitia unor alte posturi de sefi/directori/manageri, etc.
Si putem privi un exemplu din curtea noastra. Desfiintarea posturilor de politie are ca efect doar aparitia in statele de organizare a unor functii de sefi de sectii si disparitia functiilor de sefi de post (iar aici bugetul iese din nou in pierdere, pentru ca salarizarea sefilor de sectii nu se compara cu cea a amaratilor de sefi de post), deci se sporeste numarul de sefi si nicidecum nu s-a urmarit eficientizarea acestei ramuri a politiei din mediul rural. Pentru ca spre deosebire de sefii de post, sefii de sectie nu vor munci cot la cot cu subalternii cum se intampla pana acum, acestia doar vor conduce/coordona/manageria. :naughty:
La fel se va intampla si in acest caz. Sa luam de exemplu situatia inspectoratelor scolare. Nu cred ca vor disparea acei inspectori generali, ci doar vor avea o alta titulatura, dar evident ca va aparea o functie in plus, un mahar ce va fi inca un sefi peste acesti sefi de la nivelul actualelor judete. Iar aceasta situatie se va perpetua in toate cazurile/sistemele.
Vor aparea niste functii de voievozi/mahari/baroni/doni/etc in plus, care pana acum nu existau.
Vom trai si vom vedea :naughty:

#59 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 892 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 11 June 2011 - 09:08 PM

View PostSandoKhan, on 11 June 2011 - 08:42 PM, said:

La urma urmei primaria ar trebui sa stie cel mai bine ce nevoi are populatia pe care o pastoreste.

Dupa parerea ta, ce supercalitati si IQ poti crede ca are un primar dinasta ca sa i se toarne in carca o gramada de responsabilitati? Crede-ma ca am intalnit primari care au scris intr-o ora 2 pagini de declaratie (si asta nu ca ar fi fost accidentat la mana) :naughty:

Daca la numirea intr-o functie de conducere, in politie de ex., se da un concurs si o testare psihologica ce nu este deloc usoara, nu am auzit ca un catindat dinasta la vreo functie publica sa urmeze astfel de testari.

#60 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 11 June 2011 - 09:26 PM

Am zis eu ceva de primari? Eu am vorbit de primarii! Nu e totuna.
Si in afara de asta daca cetatenii unei localitati, atunci cand dau cu stampila pe buletinul de vot, nu casca bine ochii, atunci vor trai exact asa cum au votat.
Ce isi face omul cu mana lui e sfant. E valabil si la nivel national! Vedem asta zilnic. :ner:

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users