Jump to content

Reorganizarea teritoriala a Romaniei

reorganizare administrativa teritoriala desfiintare disparitia judetelor deconcentrate servicii regiuni reimpartirea

199 replies to this topic

#1 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 09 June 2011 - 04:17 PM

De ce credeti ca "Baselu" vrea o noua reorganizare teritoriala a Romaniei? Cred ca tocmai a hotarat sa dea autonomie ungurilor.
Pareri?

#2 bogdan

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 61 posts

Posted 09 June 2011 - 06:13 PM

Pai sunt cateva miliarde de euro de cheltuit si ca sa faca asta, trebuie sa ramana la putere. Atunci au nevoie de unguri in guvern. Si uite asa a aparut proiectul de lege privind minoritatile nationale, care se poate vedea pe intrapol.

#3 alin2770

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 464 posts
  • Locationcraiova

Posted 09 June 2011 - 06:36 PM

se destrama intreaga tara sub conducerea astora

#4 crysmary

Junior

• +Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Locationgalati

Posted 09 June 2011 - 07:23 PM

eu nu aș vedea nimic rău în reîmpărțirea asta, dacă ar fi administrativ corect fundamentată, iar problema cu autonomia îmi pare ușor forțată în condițiile nu va exista o regiune compusă exclusiv din cv, ms și hg.
ai cerut păreri, asta e a mea.

#5 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 09 June 2011 - 07:56 PM

Ba pe proiect exista o regiune formata din chiar cele 3 judete, anume Mures, Harghita si Covasna!

#6 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 892 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 09 June 2011 - 08:28 PM

multumim romanilor din Diaspora ca ne-au salvat din ghearele rusilor, comunistilor, minerilor, extraterestilor, etc.

#7 anila

Forumist

• Banned
  • 97 posts

Posted 09 June 2011 - 08:33 PM

View PostDorin17, on 09 June 2011 - 07:56 PM, said:

Ba pe proiect exista o regiune formata din chiar cele 3 judete, anume Mures, Harghita si Covasna!

Pe proiectul cui?
Al lui marco bela sau laszlo tokes?

Cert este ca si acum, fara autonomie, romanii din harcov o duc rau.

Dar daca ei obtin o autonomie atunci sa ceara si romanii o autonomie in autonomia secuilor.

#8 crysmary

Junior

• +Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Locationgalati

Posted 09 June 2011 - 08:41 PM

vorbesc de cele opt regiuni, în care hr, cv, ms se află alături de sb, bv și ab într-o regiune centrală. nu vreau să fac polemică, doar îmi exprim o părere.

vizavi de ceea ce a spus danpin mai devreme, sunt de acord ca persoana ce votează în străinătate să trebuiască să aducă dovada unui impozit plătit în România asta de a cărei soartă o doare atât de tare.

Edited by crysmary, 09 June 2011 - 08:47 PM.

#9 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 784 posts

Posted 09 June 2011 - 08:45 PM

Daca s-ar face macar aceste 3 judete sa fie despartite.

#10 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 09 June 2011 - 09:02 PM

Cum am mai scris azi pe un alt topic, aceasta reorganizare teritoriala este doar o aberatie a PDL-ului doar pentru a oferii ceva sperante UDMR-ului.
PDL-ul sustine ca e o necesitate de impartire in regiuni (nu judete), mai exact un numar de opt regiuni, care sa corespunda criteriilor Uniunii Europene. Ungurii spera ca regiunea din centrul tarii sa primeasca denumirea de "Tinutul Secuiesc".
Pentru a se face acest lucru trebuie modificata Constitutia Romaniei, care la art. 3 alin. 3 spune ca teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in comune, orase si judete, ceea ce e aproape imposibil in actuala situatie politica.

Posted Image

#11 crysmary

Junior

• +Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Locationgalati

Posted 09 June 2011 - 09:19 PM

constituțional imposibil nu e, județul 1 ... 8 etc. eu am făcut referire doar la aspectul strict "administrativ".

#12 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 10 June 2011 - 07:13 AM

Va dati seama ce efort financiar si uman trebuie ca sa realizezi asa ceva? Cati bani trebuie sa cheltuie romanul ca sa-si schimbe toate actele, C.I. , certificat de nastere, de casatorie, etc?Va dati seama ca aceasta munca de preschimbare a documentelor o va face o singura institutie, pentru 5-6 judete actuale ? Ce cozi se vor forma la aceste institutii? Ca o sa inebunim cu totii? Vai tie romanule, cu asa conducatori!

#13 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,163 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 10 June 2011 - 07:23 AM

Doamne cat este de proasta aceasta starpitura numita boc.
Ar trebui sa-si dea parintii in judecata pentru ca l-au nascut.
UE a transmis ca fondurile europene nu se acorda exclusiv pe ,,regiuni" asa cum declara boculet.
Vad ca unii sunt incantati pe aici de aceasta ,, imparteala".
Eu m-am nascut in Craiova ,judetul Dolj si asa vreau sa mor, craiovean din judetul Dolj .
Crysmary sunt convins ca nu sti ce implica aceste ,,regionalizari".
O sa-ti dau un singur exemplu.
Banuiesc ca ai certificat de nastere, buletin, pasport, permis de conducere, certificat de inmartriculare etc.
Va trebui sa le schimbi pe toate.
Sa inteleg ca stai foarte bine din punct de vedere financiar si vrei sa ii sponsorizezi pe beietii smecheri gen cocos.
Marturisesc ca nu doresc sa spun ca traiesc in ,,regiunea sud-vest".
Parerea mea. :emo-yessir:

Edited by Elvis, 10 June 2011 - 07:25 AM.

#14 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 10 June 2011 - 07:30 AM

View Postanila, on 09 June 2011 - 08:33 PM, said:

Pe proiectul cui?
Al lui marco bela sau laszlo tokes?

Cert este ca si acum, fara autonomie, romanii din harcov o duc rau.

Dar daca ei obtin o autonomie atunci sa ceara si romanii o autonomie in autonomia secuilor.

Da, pe proiectul lor, supervizat de Baselu! Nu intelegi ca are nevoie de unguri ca sa-si termine mandatul?

#15 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 10 June 2011 - 07:33 AM

Problema nu e neaparat ca trebuie schimbate toate actele, acestea pot ramane in continuare valabile si se pot preschimba in timp cand expira.

#16 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 10 June 2011 - 07:36 AM

Romanii au dobandit in 89 dreptul la libera circulatie, iar ca sa circuli " afara" iti trebuie documente!

#17 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,163 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 10 June 2011 - 07:37 AM

Da Catalin , dar parca imi aduc aminte ca asa au spus si cu permisele sau cu buletinele de plastic.
Pe urma s-au mai ,,sucit".
Sunt convins ca unii deja au ,,firme" care se vor ocupa de ,,preschimbarea documentelor".
Iar organizarea asta pe judete se apropie de frumoasa varsata de 70 de anisori.
,,Tot ce-i bun trebuie sa dispara".

#18 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 10 June 2011 - 08:04 AM

Ai dreptate Elvis, la acest aspect nu m-am gandit! Bineinteles ca baietii destepti si-au deschis firme pentru documente. :emo-yessir:

Edited by Dorin17, 10 June 2011 - 08:04 AM.

#19 nelupin71

Junior

• Members
  • Pip
  • 22 posts
  • LocationAnina- Caras-Severin

Posted 10 June 2011 - 08:07 AM

cu siguranță ne paște un mare dezastru, iar împărțirea teritoriala chiar și administrativa sau cum o fi nu face altceva decât sa le sporească puterea și controlul. cu 1, 2 prefecți unguri și restu PDL sa rezolvat problema. Cine mai poate săi oprească gestionând și controlând totul. Simplu fapt ca nu își mai doresc politia e un semn clar că oameni ăștia sunt foarte grav certați cu legea, doar cei care încalcă legea nu simpatizează politia un om normal care își vede de treaba lui nu are treaba cu politia decât când își face actele. Mă mir cum i mai rabdă pământul, mă mir că niciunu nu au fost trăzniți încă....

#20 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,249 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 10 June 2011 - 08:20 AM

nelupin71, forta divina nu-i atinge pe nemernicii astia, pentru ca ei nu cred in Dumnezeu!

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users