Jump to content

Conditii acordare chirie

83 replies to this topic

#41 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 455 posts

Posted 10 November 2011 - 05:14 PM

Si mai este o conditie: sa locuiesti in localitatea unde iti desfasori activitatea cu chirie, in baza unui contract autentic, nu sa faci naveta in localitatea de domiciliu.

#42 hadyyy1983

Incepator

• Juniors
  • 5 posts

Posted 11 January 2012 - 04:31 PM

daca am o locuinta prin "credit prima casa" asta inseamna ca sunt proprietar ?...din cate cunostinte am stiu ca nu este adevarat si ca devi proprietar cu drepturi depline atunci cand ai titlul de proprietate.....de ce va intreb asta, pentru ca m-am interesat la IPJ'ul meu pentru acordarea de chirie, iar acestia mi-au spus ca daca am proprietate nu beneficiez de acest drept, cu toate ca le-am spus ca am o locuinta cu credit, dar nu sunt proprietar
Mentionez ca am domiciliul in loc. in care isi are sediul sectia la care lucrez, iar eu lucrez si ma deplasez in alte comune din cadrul sectiei.
Pot beneficia de chirie in conditiile acestea?...am citit si comment'urile de mai sus, iar singura difenrenta am observat'o legat de locuinta daca esti proprietar sau nu

#43 runya

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 76 posts

Posted 11 January 2012 - 05:02 PM

Bineinteles ca esti proprietar daca ai cumparat o locuinta. Nu conteaza sursa banilor cu care ai platit-o (credit "prima casa", camatari, etc). Nu ai restrictionat decat dreptul de a o vinde, atata timp cat este girata la banca.
Suntem foarte multi in situatia asta, de a achita credite pe foarte multi ani pentru casa achizitionata...ar fi fost prea frumos sa putem lua si bani de chirie...

#44 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,163 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 11 January 2012 - 06:18 PM

Contractul de vanzare-cumparae nu este pe numele tau?
Platesti impozit ?
Deci esti proprietar!

#45 hadyyy1983

Incepator

• Juniors
  • 5 posts

Posted 13 January 2012 - 10:51 AM

fir-ar sa fie.....sa fac un transfer k sa numai am proprietate....:D
deci singura problema k sa beneficiez de chirie este ca sediul sectie sa fie mutat in alta localitate decat cel de domiciliul unde am proprietatea.....

#46 costatio

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 31 January 2012 - 11:31 PM

Am si eu o intrebare: pierzi chiria daca te muti la cerere ,chiar si daca ramai la acelasi ipj?
Oricum ma surprind si colegii nostri care lucreaza la MRU..,nu te-ar informa cu nimic parca le-ar da lor banii nostri,.. sa le fie rusine!

#47 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,163 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 01 February 2012 - 12:04 PM

Pentru ca asa sunt instruiti cel mai probabil de catre seful MRU.
Ai dreptul la chirie daca esti mutat in interesul serviciului in acelasi inspectorat.
Daca te muti la cerere pierzi acest drept, pentru ca se considera ca te muti intr-o localitate unde ai locuinta...chiar daca nu ai.

#48 damaro

Incepator

• +Members
  • 6 posts

Posted 08 February 2012 - 10:29 AM

stie cineva daca sunt delegat in alta localitate decat in cea in care sunt incadrat pe functie, am dreptul la bani de chirie in localitatea in care sunt delegat?mentionez faptul ca pe postul respectiv sunt mutat,fara drept la decontarea chiriei(cel putin asa sustin cei de la mru).cei de la mru mi-au spus faptul ca as fi primit bani de chirie doar daca eram detasat,in cazul delegarii nefiind valabil acest drept.

Edited by damaro, 08 February 2012 - 10:30 AM.

#49 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 08 February 2012 - 10:44 AM

View Postdamaro, on 08 February 2012 - 10:29 AM, said:

mentionez faptul ca pe postul respectiv sunt mutat,fara drept la decontarea chiriei(cel putin asa sustin cei de la mru).

Eşti mutat, sau delegat ?

#50 damaro

Incepator

• +Members
  • 6 posts

Posted 10 February 2012 - 11:52 PM

unde imi desfasor activitatea in prezent sunt delegat.pe postul de pe care sunt delegat sunt mutat in urma unui raport pe care l-am facut.pe statul de organizare figurez la o sectie de politie rurala, dar sunt delegat la politia municipala unde imi si desfasor activitatea zi de zi.

Edited by damaro, 10 February 2012 - 11:58 PM.

#51 Mateuta

anterior: jeffo

• +Member
  • PipPipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSuceava

Posted 13 February 2012 - 10:04 PM

In urma unei succesiuni am dobandit 15% cu privire la un imobil, deci coproprietar asupra unei cote fixe. Partajul nu e facut si nici nu e cazul de asa ceva, dar ma intereseaza sa aflu daca o sa am probleme pentru a ma incadra la conditiile de acordarea chiriei la numirea in prima functie. Sunt elev.
Prin "locuinta personala" inteleg un proprietar unic sau proprietate in devalasmasie cu sotia avand drept de prop exclusiv si nu colectiv cum e in situatia mea. Nu o sa am probleme, nu?

Art. 2. — Politistul numit in prima functie sau mutat ininteresul serviciului intr-o alta localitate decat cea in care isi are domiciliul beneficiaza de compensatia lunara pentru chirie daca indeplineste cumulativ urmatoarele cerinte:
B). politistul ori sotia/sotul acestuia/acesteia nu detine locuinta proprietate personala in localitatea in care a fost numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului

Edited by jeffo, 13 February 2012 - 10:04 PM.

#52 marinikkk

Junior

• +Members
  • Pip
  • 34 posts
  • LocationPloiesti

Posted 14 February 2012 - 09:09 PM

O intrebare scurta am si eu. Pot primi bani de chirie daca imi este inchiriat un apartament detinut de fratele meu in localitatea in care imi dsfasor activitatea?

#53 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,163 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 15 February 2012 - 11:41 AM

Marinikkk de ce nu inchiriezi tu alt apartament pentru a inlatura orice suspiciune?

#54 kta

Junior

• Banned
  • 22 posts

Posted 15 February 2012 - 12:30 PM

View Postmarinikkk, on 14 February 2012 - 09:09 PM, said:

O intrebare scurta am si eu. Pot primi bani de chirie daca imi este inchiriat un apartament detinut de fratele meu in localitatea in care imi dsfasor activitatea?
Da se poate.

#55 runya

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 76 posts

Posted 18 February 2012 - 05:24 PM

Singura restrictie de acest gen, introdusa in Hot. 520/30mai 2007 care modifica Hot. 284/07.04.2005 (despre care se vorbeste in acest topic) este urmatoarea: nu se acorda compensatia pentru chirie in situatia in care contractul de inchiriere este incheiat cu copiii/parintii politistului sau ai sotiei/sotului.
Deci cu fratele tau se poate incheia acest contract de inchiriere.

#56 rahoul

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 112 posts

Posted 18 February 2012 - 08:58 PM

jeffo, exact pe speta ta nu s-a acordat compensatia de chirie mai multor colegi. si da, este vorba de 15%, 20% etc dintr-o locuinta, deci nu o locuinta intreaga. cred ca e aceeasi speta ca la prima casa, daca ai o cota parte dintr-un imbil nu te mai califici la conditii (daca nu e e asa sa ma corecteze cineva)

stiu ca juridic o locuinta nu e acelasi lucru cu 15% dintr-o locuinta, dar explica-le tu asta dlor juristi. nu iti vor da aviz pentru chirie. si este bine sa precizezi in rap tau ca detii cota parte dintr-o locuinta.

daca mai poti cumva sa renunti la cota ta parte catre parinti ar fi bine sa o faci. parerea mea...

Edited by rahoul, 18 February 2012 - 08:58 PM.

#57 Mateuta

• +Member
  • PipPipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSuceava

Posted 18 February 2012 - 10:38 PM

Un coproprietar a obtinut credit pentru prima casa...
Trebuie sa ma gandesc serios la asta si o sa iau o decizie. Multumesc pentru sfat

Edited by jeffo, 18 February 2012 - 10:38 PM.

#58 Mateuta

• +Member
  • PipPipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSuceava

Posted 21 February 2012 - 10:59 AM

Inca o intrebare va rog, cu privire la litera a). Politistul nu efectueaza naveta la si de la locul de munca din/in localitatea de domiciliu.
Daca locul de munca se afla la 20-30 de km de domiciliu iti pot imputa astia sa faci naveta ca sa nu acorde indemnizatia de chirie daca vrei sa locuiesti in localitatea unde efectiv trebuie sa lucrezi?...

#59 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,163 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 21 February 2012 - 11:02 AM

Nu jeffo, nu te pot obliga sa faci naveta.

#60 Mateuta

• +Member
  • PipPipPipPip
  • 518 posts
  • LocationSuceava

Posted 21 February 2012 - 11:05 AM

Multumesc

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users