Politistul - "conductor caine de serviciu"
Posted 20 February 2012 - 02:20 AM
J
Posted 20 February 2012 - 10:15 AM
Posted 20 February 2012 - 11:58 AM
Daca functia ta este prevazuta .... ,,conductor caini" poate sa-ti apara si zona zoster ca tot il iei.
Daca refuzi trebuie sa te muti pe alta functie si cum functii nu prea sunt te poti trezi in aer.
Problemele nu apar din cauza cainilor sau ,,alergiilor".
Sunt de natura materiala.
Nu stiu in ce conditii traiesc patrupedele la voi .
La Dolj unde cunosc situatia si iti pot spune ca boxele lor au cam 2-3 metrii patrati cand in UE in cazul gainilor trebuie respectat standardul se 6 metrii patrati, hrana lasa mult de dorit, curatenia la fel etc . Nu sunt bani.
Iti spun ca nu prea ai curaj sa servesti masa inainte de a executa serviciul cu un conductor caine in patrula pedestra .
Daca ai cumva ,,inspiratia" sa bagi patrupedul in masina nu mai scoti mirosul nici cu detrgenti de ultima generatie.
Te rog sa ma crezi ca sconcsii ar fi invidiosi.
In plus nu prea exista autoturisme dotate cu custi pentru transportul cateilor.
Iar la nivelul inspectoratelor daca i se intampla ceva catelului ti-l imputa de cateva ori cu toate ca doctorul veterinar nu stiu sa fi venit sa inspecteze veodata locul unde sunt ,,depozitati" cateii.
Asta ar fi in primul rand.
In al doilea rand conductorii caini nu sunt remunerati corespunzator, sporul ala de 5% este vax albina.
Pentru ca am inteles ca lucrezi cu prietenii omului, adica cateii, cunosti foarte bine ca nu este asa usor cum pare la prima vedere, iar conditia necesara si suficienta este ca trebuie sa-ti placa.
In al treilea rand cursurile de la Sibiu sunt o bataie de joc la adresa inteligentei politistilor care aleg sau nu sa fie conducrtor caini.
Nu din cauza domnilor dresori sa nu ma intelegi gresit, ci din cauza conditiilor de cazare.
In al patrulea rand la cursurile de la Sibiu esti considerat elev, pierzi grupa de munca la vechime, sporurile la salariu dispar in perioada cursurilor, pana si sporul de 5% pentru conductori caini cu toate ca lucrezi cu patrupedul 8 ore ore zi , 5 zile pe saptamana. Iti vine sa crezi?
Si te trezesti cu o gaura foarte mare in bugetul familiei.
Sunt cateva din motivele pe care eu mi le aduc aminte.
Rog iubitorii de catei sa ma ierte daca am omis ceva.
Edited by Elvis, 20 February 2012 - 12:06 PM.
Posted 20 February 2012 - 12:18 PM
Dar una peste alta eu pot sa ma laud cu cel mai fidel si de incredere "partener" de patrula. Functia de conductor caine de serviciu nu poate fi ocupata de orice, si asta din motive obiective si deloc de condamnat, si asta ar trebui sa se inteleaga la nivel de inspectorate. Nu obti randament nici din partea omului nici din partea cainelui daca ii fortezi sa lucreze impreuna si ei nu vor.
Posted 20 February 2012 - 12:41 PM
Cat priveste faptul ca esti considerat ca si orice lucrator din cadrul scolii eu zic sa mai intrebi pe la SMRU, si asta nu se intampla decat in cazul cainilor ,se intampla in cazul tuturor cursurilor de perfectionare.
Sa mananci pe banii tai trei mese pe zi in Sibiu mie unul nu mi se pare in regula.
Dar asta este, fiecare cu perceptia lui, eu am apucat ,,vremile" cand in scoala de la Slatina mancarea era aproape ca acasa.
De ce pierzi sporul de noapte sunt lamurit , insa nu sunt lamurit de ce pierzi din norma de hrana daca manaci pe banii tai.........
Ca sporul este de 5% stiu, eu te intreb daca il primesti in perioada cursurilor de perfectionare cu catelul.
Nu ai spus nimic despre sporul de dispozitiv, norma 12B etc.
Deci ma perfectionez pentru mine institutia nu are niciun interes?
Cat dureaza cursurile la Sibiu?
Edited by Elvis, 20 February 2012 - 12:46 PM.
Posted 20 February 2012 - 12:57 PM
Posted 20 February 2012 - 01:05 PM
Eu stiam ca 3.
Deci timp de 6 luni daca aleg sa fac aceste cursuri voi avea salariul diminuat.
Nu sunt incantat deloc.
Posted 20 February 2012 - 01:35 PM
Datr acum 1 minut l-am sunat pe Jenel si imi spuse ca in 2 saptamani a pierdut cam 100 lei la salariu.
Jenel lucreaza la program de 8 ore.
A fost la cursuri acum vreo luna de zile.
Nu vreau sa ma contrazic cu Monica fiindca este direct interesata, dar stiu ca acum 2 ani baietii de la caini care au fost la cursuri au facut o sesizare ca au pierdut lunar in jur de 600 lei.
Deci Monica s-ar putea pe jumatate sa aiba dreptate s-a mai miscat cate ceva.
Edited by Elvis, 20 February 2012 - 01:41 PM.
Posted 27 February 2012 - 11:56 AM
Mă bucur că în sfârșit am găsit un topic în care postează și cei încadrați pe funcții de conductori câini serviciu.
Și eu sunt conductor câine serviciu cu specialitatea patrulare.
Voi cum executați programul de lucru?
Eu execut în ture de 8 ore deși în 636 se prevede că „durata serviciului nu poate depăși 7 ore (pentru serviciul în ture – 10 ore) în 24 ore”.
La noi este constituit un așazis „Compartiment conductori câini serviciu”.Anul trecut eram 4 oameni pe funcție de conductor câine dar cu ocazia „marii epurări” s-a desființat o funcție și am rămas trei.Patrularea o facem și noi pe jos pentru că deși este o autospecială dotată pentru transporul câinilor aceasta este folosită de cei de la intervenție și până ajungi în zona de patrulare ești deja obosit și tu și câinele.
Din câte văd trag concluzia că peste tot în Poliția Română câinii de serviciu sunt considerați ca un instrument de tortură pentru conductori și nu un ajutor.
Posted 14 March 2012 - 09:12 AM
iav conform 636 ai dreptul si obligatia ca zilnic sa aloci 2 ore din programul tau ingrijirii cainelui de serviciu (curatenie, antrenament.....). La noi , pentru a nu perturba functionarea normala s-a stabilit ca o zi pe saptamana sa efectuam antrenamente cu cainele din dotare. (Zi trecuta in planificare ca atare). Bineinteles baietii de la patrula ajung cu 10 minute inaintea terminarii programului la baza pentru a hrani patrupedul
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users