Politistul - "conductor caine de serviciu"
Posted 02 April 2010 - 08:46 AM
Posted 02 April 2010 - 09:22 AM
Colegul Dvs sa faca un raport la care sa ataseze recomandarea medicala in copie xerox, si sa il depuna la registratura sau la registrul unic al I.P.J.-ului, sa ia nr de inregistrare pe exemplarul 2 sau pe copia xerox si sa astepte raspunsul 30 de zile .
Dupa sa mai scrieti pe aici cine nu l-a aprobat. Domnii care au animale in grija au un spor la salariu de 5%. Si nu cred ca te obliga cineva sa ai caiine de serviciu.Cu mutatul este mai greut ,nu mai merge vrajala. Nu poti fi mutat decat cu acordul tau.
Dar politisti care decat se lamenteza si nu misca un deget am vazut foarte multi.Cu deosebit respect.
Posted 03 June 2010 - 11:10 AM
Posted 03 June 2010 - 11:35 AM
Obligarea politistului sa aleaga intre postul actual de conductor caine si mutarea intr-o alta localitate, e un abuz al sefului.
Posted 03 June 2010 - 06:50 PM
ȘEFII UITĂ CĂ EI SUNT MANAGERI (SUNT PLĂTIȚI CEL PUȚIN DUBLU )ȘI ESTE OBLIGAȚIA LOR SĂ AIBĂ SOLUȚII ÎN CAZURI DE GENUL CRE A FOST PREZENTAT DE COLEGUL NOSTRU ,mai ales că există și un act medical .
TOATĂ STIMA PENTRU ADEVĂRAȚII ȘEFI !!!
Edited by ghici, 03 June 2010 - 07:00 PM.
Posted 03 June 2010 - 07:13 PM
Marius, on 03 June 2010 - 11:35 AM, said:
Obligarea politistului sa aleaga intre postul actual de conductor caine si mutarea intr-o alta localitate, e un abuz al sefului.
Posted 05 June 2010 - 04:01 PM
Iti voi spune decat un singur lucru,pentru mine in IPJ Dolj s-a infiintat un registru special care statea la poarta IPJ Dolj unde puteam sa inregistrez la orice ora din zi si din noapte orice petitie, adresa etc.
Raspunsurile verbale sau ce iti spune ,,sefu" sunt egale cu zero in instanta.
REVIN, sefii se bazeaza pe necunoasterea legii de catre noi. Colegul despre care imi vorbesti s-a adresat cu raport sefului IGPR? Domnului ministru Blaga?
A facut o actiune in contencios adminstrativ? Voi nu aveti sindicate care sa va invete ce aveti de facut?
Sa ii identifice pe cei de la posturi care au venit dupa data la care el a depus raportul comenzii IPJ-ului si sa se adreseze in scris la concret, x, y,z s-au mutat de la postul de politie t la politia municipiului h.
Mutarea functionarului public se face decat cu acordul scris al acestuia. Legii 360/2002 i se aplica prevederile Legii 188/1999. O sa iti trec aici domnule Rustic niste numere de adrese emise chiar de catre MAI. Cauta ,studiaza si ajutata-ti colegul daca esti interesat.
MAI ,DMRU nr. 161425/ 26.102007 prin care se recunoaste ca Legii 360/2002 i se aplica prevederile Legii188/1999 privind mutarea, detasarea si delegerea politistilor.
MAI, IGPR nr . 415/ 07.09.2006 ,asta chiar va fi foarte interesanta pentru tine.
LEGEA 188/1999
ART. 79
(1) Mutarea în cadrul altui compartiment al autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă sau temporară.
(2) Mutarea definitivă în cadrul altui compartiment se aprobă, cu acordul scris al funcţionarului public, de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public.
(3) Mutarea temporară în cadrul altui compartiment se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an, cu respectarea pregătirii profesionale şi a salariului pe care îl are funcţionarul public.
Cum poate sa explice sau sa motiveze IPJ-ul mutarea la postul de politie a colegului tau ca fiind in interesul serviciului si asta conform alin. 3 pe o perioada de 6 luni?
Atata timp cat colegul are locuinta in oras ,care sef de inspectorat sanatos la cap s-ar baga cu gatul in lat in conditii de austeritate cand ministerul a emis adrese si ordine foarte clare cu privire la reducere de cheltuieli ? Mutarea in interesul serviciului presupune plata unei prime de instalare ,decontari de transport si chiria lunara platite toate de catre IPJ. Poate avea urmari penale.
Mutarea in interesul institutiei nu trebuie sa afecteze interesul personal si sa nu contravina cu atributiunile din fisa postului.
Pe magistrati crede-ma ca o sa ii umfle rasul cand vor vedea treaba asta.
Foarte important este ca colegul tau sa nu solicite prin raport mutarea, ca atunci nu mai are nicio sansa. Sa nu semneze absolut nimic si tot timpul sa consulte liderul de sindicat si avocatul.
PS. Nu intra in atributiunile colegului tau sa isi caute inlocuitor. Seful de inspectorat tocmai din cauza asta ia cel mai mare salariu ,pentru a gasii solutii. Asta tradeaza incompetenta. Managerul are niste prevederi in fisa postului.Vezi ca sunt publice.
Edited by Elvis, 05 June 2010 - 04:12 PM.
Posted 10 July 2010 - 12:50 PM
rustic, on 02 April 2010 - 08:46 AM, said:
Asta e ca mai tare faza pe care am auzit-o recent !!!!!
Posted 10 July 2010 - 02:25 PM
Din păcate ai o mentalitate rămasă în urmă rău de tot, asta ca să nu spun „de tristă amintire”. Iar dacă pe unde lucrezi ești vreun șef, șefuț sau sefuleț, poate ar fi mai bine să te trezești la realitate, pentru că satisfacțiile sexulale se duc la îndeplinire în cu totul altă parte decât la serviciu.
Posted 10 July 2010 - 04:05 PM
Posted 11 July 2010 - 12:45 PM
Posted 04 August 2010 - 04:18 PM
Posted 16 October 2010 - 12:57 AM
1. Calitatea cainilor pregatiti de Centrul de la Sibiu
2. Calitatile politistilor carora li se incredinteaza
3. Folosirea lor
Despre calitatea cainilor pregatiti acolo se aude ca mai multi nu s-au dezvoltat corespunzator, fiind fricosi etc.
Selectia politistilor pentru aceasta functie se ia fara a lua in considerare interesul acestuia pentru a lucra cu un caine. De multe ori o pedeapsa aparte e sa-l trimiti la curs sa-si ia un caine. Normal ca omu fara nici un fel de interes nu va face nimic cu acel caine si clar va duce la o invitabila alergie la par si la ineficienta amandurora in munca operativa, in concluzie bani si munca fara rost.
Folosirea cainilor se face numai pe hartie, fiindca sefii nu reusesc sa intelega cam cu ce ar trebui ei sa se ocupe. Cu un caine, potolesti poate 5 nervosi, cu 2 deja e liniste totala. Nimeni nu incurajeaza in vreun fel munca asta, 5% spor e o nimica toata iar hrana care se acorda iti garanteaza un caine cu un ficat de alcoolic. Medicul veterinar functioneaza si el tot pe bani.
In concluzie nu prea te-ar atrage asa ceva iar daca te bagi, pregateste-te de ceva munca in plus (ingrijire, antrenament).
Posted 16 October 2010 - 07:55 PM
Am un coleg care are diagnosticul de rinita alergica si desi nu poate lucra cu cainele de serviciu i se propune sa plece de buna voie pe baza de raport scris la un post de politie si nu i se da posibilitatea sa fie mutat de pe functia de conductor caine pe functia de agent de siguranta publica in cadrul aceeasi unitati de politie pe motiv ca nu sunt locuri,desi acesta a fost transferat fara acceptul scris al sau pe functia de conductor caine atunci cand s-a infiintat aceasta functie in septembrie 2007.Chiar nu mi se pare corect atata timp cat omul are domiciliu in localitatea in care isi desfasoara activitatea ca acum dupa ce s-a imbolnavit sa fie trimis la un post de politie, desi au mai fost agenti care au diferite scutiri pentru a lucra cu caini lor nu li s-au propus acest lucru ci pur si simplu li s-a luat cainele din dotare si a fost repartizat altor lucratori din alte localitati ale judetului iar acestia au trecut pe fuctie de agent de siguranta publica.
Posted 16 October 2010 - 08:17 PM
Sa puna mana pe pix sau sa tasteze la calculator si sa informeze pe cine trebuie.
Dar cei care decat plang pe la colturi sunt multi.......................
Posted 24 October 2011 - 12:15 PM
Posted 27 October 2011 - 01:04 PM
Ce mi se pare ciudat la colegul asta vostru e ca pana acum , toata viata nu a stiut ca e alergic la caini ? ca o alergie nu cred ca apare si dispare asa repede.
Edited by CristiXP, 27 October 2011 - 01:14 PM.
Posted 12 November 2011 - 09:50 PM
Posted 13 November 2011 - 11:13 AM
Posted 19 February 2012 - 04:30 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users