Jump to content

Cum pot pune un link ascuns sub un cuvant - hyper link (text ancora)?

• You cannot reply to this topic
12 replies to this topic

#1 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 22 May 2011 - 09:33 AM

Cum pot pune un hyper link (link sub text)?

Probabil de multe ori ati vazut prin posturile de pe forum link-uri ascunse sub un cuvant. Ca de exemplu: "Poti vedea aici", "Gasesti pe acest site", etc.
Textul ancora este un textul pe care utilizatorul poate sa-l aceseze (sa dea click pe el), este textul sub care se afla un link.
Pentru a posta un astfel de text ancora (hyper-link), in fereastra de redactare a postului exista acest buton Posted Image a carei amplasare este indicata de sageata rosie din fotrografia de mai jos.

Posted Image

Astfel ca dupa ce ati ales cuvantul sub care doriti sa se ascunda link-ul, respectiv cuvantul care doriti sa se transforme intr-un buton, acesta trebuie selectat cu mouse-ul ca aici:

Posted Image

Numai dupa ce aveti selectat textul dorit, apasati butonul Posted Image si va aparea fereastra in care trebuie sa introduceti link-ul unde doriti sa fie dictionat user-ul in urma click-ului pe cuvantul in cauza.

Posted Image

Introduceti link-ul dorit si apasati butonul OK. Posted Image

In fereastra in care redactati postul daca opriti functiile de editare in timp real

Posted Image

va aparea ceva de genul:

Posted Image

Iar dupa ce ati postat, in postul propiuzis va aparea asa: aici

#2 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 25 May 2011 - 08:57 PM

Folosirea textul ancora (hyper link)

Textul ancora utilizat pentru un link trebuie sa fie adecvat / corect, sa transmita informatii despre continutul link-ului. Un astfel de text (textul ancora) transmite utilizatorilor cat si motoarelor de cautare (Google) informatii despre pagina la care face trimitere link-ul respectiv. Este foarte important ca pt textul ancora sa fie utilizate texte scurte si descriptive, cateva cuvinte sau o propozitie scurta care sa contina o minima descriere.

Link-urile pot sa fie catre pagini interne (daca este vorba de o pagina de pe acelasi site) sau externe (care trimit catre pagini de pe alte site-uri). In ambele situatii, cu cat ancora pentru link este mai buna, mai adecvata sau reprezentativa, cu atat e mai usor pentru utilizator sa navigheze si pentru Google sa inteleaga care este subiectul si ce continut are pagina pe care va ajunge.
In general cand se vorbeste despre link-uri, marea majoritate se gandesc la link-urile externe (cele care trimit utilizatorul pe alt site), insa acordand o atentie mare textului ancora folosit pentru link-urile interne, ajuta foarte mult utilizatorii cat si motoarele de cautare (Google) sa navigeze mult mai usor pe site si sa descopere intreg continutul acestuia.

Trebuie evitat:
  • Folosirea de text generic pentru ancora de genul "click", "aici", sau "apasa aici" etc.
  • Folosirea unui text ancora mincinos, care nu are nicio legatura cu continutul paginii la care face trimitere link-ul
  • Folosirea unui text lung pentru ancora, ori o propozitie foarte lunga sau un intreg paragraf de text

#3 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 20 October 2011 - 05:31 PM

Nu mai pot face acest lucru pe noua platformă a site-ului. Adică mai exact a dispărut opţiunea link text, respectiv denumirea pe care dorim să o dăm hiper-linkului şi nu mai pot redenumi anumite linkuri. Se poate puţin ajutor ?

#4 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 20 October 2011 - 10:28 PM

Se poate si acum, singura diferenta este ca trebuie sa selectezi cu mouse-ul textul dorit si apoi sa accesezi butonul "insert link".

#5 serhente Garcia

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Locationbucuresti

Posted 21 October 2011 - 07:00 AM

sau (nu sunt sigur ca softul acesta suporta) utilizarea urmatorului "algoritm":

[ url= www.linkul_dorit.com]click aici[/url]

atentie, dupa prima paranteza dreapta exista un spatiu care daca este indepartat, pe pagina apare doar "click aici" dar sub forma de hyperlink.

#6 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 21 October 2011 - 01:39 PM

View PostMarius, on 20 October 2011 - 10:28 PM, said:

Se poate si acum, singura diferenta este ca trebuie sa selectezi cu mouse-ul textul dorit si apoi sa accesezi butonul "insert link".

Puţin mai concret Marius dacă se poate ? Unde găsesc acel buton "insert link". Mulţumesc.

#7 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 21 October 2011 - 02:38 PM

În editorul de text, acolo unde îţi redactezi postul, după ce selectezi cu mouse-ul textul sub care vrei să pui link, în partea de sus a editorului de text, în consola cu opţiuni se găseşte şi butonul pentru inserare a unui link (indicat în foto), după ce îl accesezi se va deschide o altă fereastră, unde trebuie introdus link-ul dorit.
Aşa arată butonul:
Posted Image

#8 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 21 October 2011 - 02:43 PM

Poate nu m-am făcut înţeles Cătălin. Pe vechea platformă existau la opţiunea link două ferestre respectiv URL unde introduceai textul selectat şi o a doua link text unde redenumeai linkul. La noua platformă a dipărut a doua opţiune prin care puteai redenumi linkul selectat în primă căsuţă link. Îmi cer scuze dacă am devenit plictisitor.

#9 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 21 October 2011 - 02:57 PM

Din cauza asta ţi-am spus mai sus că este necesar să selectezi cu mouse-ul textul sub care vrei să pui link-ul, înainte de a accesa butonul respectiv.
Dacă vei selecta cu mouse-ul textul respectiv, nu mai e nevoie să pui în caseta respectivă decât link-ul şi softul îl va pune cum trebuie.

#10 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia

Posted 21 October 2011 - 03:25 PM

Am încercat. Mie nu îmi iese. :blink:

Edited by copman, 21 October 2011 - 03:27 PM.

#11 Tyropol

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • LocationSud

Posted 21 October 2011 - 04:14 PM

de exemplu postul tau:

"Am încercat. Mie nu îmi iese" Vrei sa pui un link sub aceste cuvinte. Pai dupa ce in prealabil ai copiat link-ul pe care vrei sa il postezi , vei selecta cu mouse-ul cuvintele "Am încercat. Mie nu îmi iese". Dupa acest pas mergi la butonul cu link-ul pe care ni l-a aratat Catalin si pur si simplu introduci link-ul in casuta cu paste. In postul tau link-ul va aparea ceva de genul :Am încercat. Mie nu îmi iese

#12 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,423 posts

Posted 21 October 2011 - 04:47 PM

#13 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts
  • LocationMangalia