Jump to content

25% - sporul pentru agentii absolventi de studii superioare

30 replies to this topic

#21 scorillo

Banned

• Banned
  • 68 posts
  • LocationBucuresti

Posted 10 July 2010 - 12:32 AM

View PostElvis, on 04 July 2010 - 02:31 PM, said:

,,In mod normal, indiferent in ce serviciu te muti, pleci cu toate drepturile. Cunosc un caz in care cineva s-a transferat de la Jandarmerie la Politie si "si-a luat" si salariul de merit cu el."
De unde sti scorillo?Ai citit undeva sau iti dai cu parerea?
Hai sa te lamuresc si cu jandarmul care a venit in politie. In acest caz transferul s-a facut la cerere ,a trecut de la de militar la functionar public cu statut special, persoana in cauza nu mai are dreptul nici macar la chirie. Numai daca este foarte pilos si-a pastrat salariul de merit ,dar pentru asta cineva de la SMRU a incurcat borcanele.
Cu respect. :emo-yessir:

Direct de la sursa... Tu cum iti explici turneul MASTER Academie-JRO-POLITIE-JRO????

#22 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,782 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 11 July 2010 - 03:06 PM

Vezi ca sursa s-ar putea sa se laude.

#23 LORD

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 718 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 27 July 2010 - 05:51 PM

View PostElvis, on 11 July 2010 - 03:06 PM, said:

Vezi ca sursa s-ar putea sa se laude.

Iau sporul de 25% pentru studii superioare dupa vechea lege din anul 2008, iar in prezent acesta a fost inclus in suma compensatorie tranzitorie, nu se stie pe ce durata.La solicitarea sporului am facut o gramada de demersuri la Resurse Umane, m-au pus sa fac raport ca voi efectua sarcini in plus fata de fisa postului pe care au si modificat-o in acest sens. De altfel adeverinta eliberata de Resurse Umane specifica clar : sporul se acorda pana la mutarea in alta structura, daca ma mut il pierd deoarece noua lege de salarizare nu mai acorda acest spor. Alti colegii de-ai mei au luat acest spor odata cu mine, dar la evaluarea de 3 luni a fost taiat pe motiv ca nu a efectuat sarcinile in plus . Oricum cuantumul nu este mare, am facut un calcul si cred ca imi scot banii cheltuiti la facultate LEGAL in circa 10 ani daca imi acorda acest spor. TOATE CELE BUNE .

#24 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,782 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 27 July 2010 - 05:58 PM

Daca ai fi citit toate postarile exact asta am spus si eu.
Scorillo are alta parere ,este jandarm. :emo-yessir:

#25 recrutul77

Registered User

• +Members
  • 9 posts

Posted 07 August 2010 - 09:49 PM

View PostCatalin, on 21 June 2010 - 07:51 PM, said:

Nu mai beneficiez de acest spor deoarece am schimbat locul de muncă, m-am mutat la alt serviciu. :)
După care au venit acele reîncadrări pe funcții conform noii legi de salariare, iar acum nu mai este posibil. Am avut ghinion, dacă mai întârziam două luni, acel spor îmi era prins în aceea sumă compensatorie ... asta e.

Puteai Cata sa mai intarzii si 4 luni,,,tot nu mai luai acesl spor de 25% , deoarece eu l-am avut inclusiv pana in feb 2010 ....cand m-am mutat si cu toate ca ar fi trebuit sa imi fie prins in salariu ..sa imi fie mentinut salariul de la 31.12.2009 nu mi-a mai fost dat.
Mi-au raspuns cei de la IPJ Dolj si cei de la Bucuresti..ca schimbarea locului de munca , face sa imi inceteze dreptul la acest spor.....cu toate ca din 01.01.2010 s-a facut salarizare dupa o cu totul alta lege...ei au tinut cont de aceea ordonanta ...si u mi-a mai fost dat......
Acum am trimis documtele la bucursesti si vreau sa merg in instanta sa imi castig acest drept.....cu toate ca sunt f sceptic.....de tot ce tine de tara asta....
Si nu sunt singurul in aceasta situatie....si aici vb de IPJ Dolj
...S-a ajuns ca nimeni sa nu isi mai doreasca sa se mute de la un post de politie la altul....fiindca toti isi pierd acest drept....
Cu toate ca nu mai esti in vigoare ..actul legislativ in baza caruuia se acorda acest spor ...fiidca de aceea nu se mai poate acorda...in continuoare se tine cont de el....ca sa ti-l poate lua in cazul in care iti schimbi locul de munca,.....
Astept un pct de vedere si din partea lui Elvis....
Multumesc anticipat..

#26 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,782 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 09 August 2010 - 12:00 PM

View Postrecrutul77, on 07 August 2010 - 09:49 PM, said:

Astept un pct de vedere si din partea lui Elvis....
Multumesc anticipat..

Te-ai mutat la cerere daca imi aduc eu bine aminte, iar atunci cred ca ai fi renuntat si la alte lucruri ca sa scapi de balaurul mustacios, sau ai uitat?
Functia de la judet nu a fost prevazuta si bugetata cu salariu de merit.
Sfatul meu este sa nu faci valuri pentru ca ai fost de acord , iar daca te vei intoarce impotriva celor care ti-au pus o vorba buna nu prea este in regula.
O sa ii faci sa creada ca nu ai meritat efortul.
Parerea mea.
Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis, 09 August 2010 - 12:04 PM.

#27 maximo

Member

• Members
  • PipPip
  • 237 posts
  • LocationNeamt

Posted 30 August 2010 - 12:22 AM

Am terminat Scoala de Subofiteri de Politie " VASILE LASCAR "-Campina in anul 2000, iar in anul 2009 am obtinut licenta la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, din cadrul Universitatii " AL.I.Cuza "-Iasi. Desi am cerut acordarea sporului pentru agent cu studii superioare, din anul 2009, inspectoratul nu mi-a dat nimic... Mai are rost sa spun ca la anul termin Masterul in Stiinte Penale si sunt inscris si in anul II la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii " Danubius "-Galati? Pentru ce fac atatea studii superioare, in timpul meu liber-atat cat il mai am-(lucrez in mediul rural de 10 ani), si pe banii mei, cand vad ca statul nu -mi respecta niste drepturi conferite prin lege sau ce sa mai zic de promovare in randul ofiterilor, care nu stiu cate studii au, in afara de academie?! Care sunt sansele mele de a avansa in cariera, de a deveni ofiter sau daca m-am "nascut" subofiter, voi muri tot asa... :huh:
Asa ati patit si voi?
Multumesc!

Edited by maximo, 30 August 2010 - 12:25 AM.

#28 Eduard

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,008 posts

Posted 30 August 2010 - 07:56 AM

View Postmaximo, on 30 August 2010 - 12:22 AM, said:

Am terminat Scoala de Subofiteri de Politie " VASILE LASCAR "-Campina in anul 2000, iar in anul 2009 am obtinut licenta la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, din cadrul Universitatii " AL.I.Cuza "-Iasi. Desi am cerut acordarea sporului pentru agent cu studii superioare, din anul 2009, inspectoratul nu mi-a dat nimic... Mai are rost sa spun ca la anul termin Masterul in Stiinte Penale si sunt inscris si in anul II la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii " Danubius "-Galati? Pentru ce fac atatea studii superioare, in timpul meu liber-atat cat il mai am-(lucrez in mediul rural de 10 ani), si pe banii mei, cand vad ca statul nu -mi respecta niste drepturi conferite prin lege sau ce sa mai zic de promovare in randul ofiterilor, care nu stiu cate studii au, in afara de academie?! Care sunt sansele mele de a avansa in cariera, de a deveni ofiter sau daca m-am "nascut" subofiter, voi muri tot asa... :huh:
Asa ati patit si voi?
Multumesc!

Sporul pentru studii superioare se acorda numai la propunerea sefului de birou , cu atribuirea unor functii suplimentare ( ex. executare mandate, participari executari silite etc.) . Seful numai aproba.
Si eu am terminat facultatea de stiinte juridice , specializarea administratie publica, seful de birou a propus si seful mi-a aprobat, iar de cca 9 luni beneficiez si eu de acel spor ( pe care guvernantii vor sa-l ia de la 01.01.2011)

Sfatul meu : discuta cu seful de birou, daca sunt libere functii suplimentare, de ce nu vrea sa faca propunere la sef ? si actioneaza in consecinta, deoarece este dreptul tau la acel spor.
P.S. 25% nu inseamna din salariu, ci din functia detinuta ( eu la OP- Urban , i-au cca 120 lei ). Asta ca sa nu se inteleaga ca 25 % este din salariu.

" daca m-am "nascut" subofiter, voi muri tot asa... " sa stii ca mie nu mie rusine ca sunt subofiter( ag. sef), singura diferenta intre mine si un ofiter este munca si salariu ( eu muncesc mai mult , iar el ia bani mai multi :hmmmt: )

Edited by Eduard, 30 August 2010 - 08:09 AM.

#29 dunelu

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,854 posts
  • LocationBacau

Posted 30 August 2010 - 09:12 AM

In anul2010 sporul pentru studii superioare nu se mai acorda.Au ramas cu el cei care-l aveau in Decembrie2009. In noua lege de salarizare sunt prevazute a fi remunerate studiile superioare la agentii de politie

#30 Eduard

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,008 posts

Posted 30 August 2010 - 09:17 AM

View Postdunelu, on 30 August 2010 - 09:12 AM, said:

In anul2010 sporul pentru studii superioare nu se mai acorda.Au ramas cu el cei care-l aveau in Decembrie2009. In noua lege de salarizare sunt prevazute a fi remunerate studiile superioare la agentii de politie

Asta datorita blocarii salariilor, corect.

Edited by Eduard, 30 August 2010 - 09:18 AM.

#31 maximo

Member

• Members
  • PipPip
  • 237 posts
  • LocationNeamt

Posted 31 August 2010 - 07:29 PM

View PostEduard, on 30 August 2010 - 07:56 AM, said:

Sporul pentru studii superioare se acorda numai la propunerea sefului de birou , cu atribuirea unor functii suplimentare ( ex. executare mandate, participari executari silite etc.) . Seful numai aproba.
Si eu am terminat facultatea de stiinte juridice , specializarea administratie publica, seful de birou a propus si seful mi-a aprobat, iar de cca 9 luni beneficiez si eu de acel spor ( pe care guvernantii vor sa-l ia de la 01.01.2011)

Sfatul meu : discuta cu seful de birou, daca sunt libere functii suplimentare, de ce nu vrea sa faca propunere la sef ? si actioneaza in consecinta, deoarece este dreptul tau la acel spor.
P.S. 25% nu inseamna din salariu, ci din functia detinuta ( eu la OP- Urban , i-au cca 120 lei ). Asta ca sa nu se inteleaga ca 25 % este din salariu.

" daca m-am "nascut" subofiter, voi muri tot asa... " sa stii ca mie nu mie rusine ca sunt subofiter( ag. sef), singura diferenta intre mine si un ofiter este munca si salariu ( eu muncesc mai mult , iar el ia bani mai multi :hmmmt: )

nici mie nu mi-e rusine ca sunt subofiter, insa sper sa-mi continui cariera, asta insemnind sa trec in corpul ofiterilor...
sper ca din experienta mea de subofiter de 10 ani sa le o impartasesc si altora...toate cele bune!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users