are destule puncte problematice propunerea asta, dar ma opresc doar la prevederea cu trecerea agentilor in corpul ofiterilor
eu personal vad chestia asta ca pe o revolutie in domeniul profesiei de politist prin eliminarea discriminarilor si caracterului de "club vip" pentru ofiteri. se stabileste o modalitate de promovare pe baza de merit
nu va opriti doar la articolul propriu-zis, cititi tot statutul si veti observa ca:
:
1. se limiteaza accesul la functia de politist pentru cei care nu au treaba cu ea prin art. 95. automat se introduc intregi institutii pe lista de restrictii:
Administraţia naţională a rezervelor de stat şi probleme speciale, Direcţia pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, Agenţia naţională antidrog, Agenţia naţională împotriva traficului de persoane, Direcţia generală de paşapoarte, Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor şi structurile subordonate acestora; ....
personalului încadrat în unităţile de cultură, artă, sport, precum si specialitati: s
ecretariat, administrative, gospodărire, întreţinere-reparaţii şi deservire;
deci NU vine ion electronist cu 9 ani vechime si se face inspector principal la informatica. ion vine si se face personal contractual, sa fie sanatos!
mai mult, prin art. 95 se reduc treptat si transforma in functii civile tot ce nu are treaba cu munca de politie
2. va fi integrata unor schimbari si la nivel de pregatire profesionala. credeti studiile la academia de politie vor tine tot 3 ani? eu ma indoiesc. probabil vor tine 1-2 grupe de studenti (max 20-40 persoane)/an la nivel de studii universitare- doar ca sa isi mentina statutul de universitate, iar la restul se va aplica un fast forward de genul:
-pentru agentii cu studii superioare in drept echivalarea examenelor si diferente pentru restul, cu absolvire intr-un an
-sistem tip masterat profesional pentru cei cu studii superioare
pe ce ma bazez cand dau o previziune atat de "avangardista":
- sistemul acesta de pregatire exista in romania la academia de informatii. fiind vorba de o structura mai mica decat academia de politie au preluat mult mai rapid schimbarile. dupa cum s-a vazut la diferenta de 3-4 ani acestea au fost aplicate si la ap. daca va uitati pe siteul lor veti observa ca au 20 de locuri la studii universitare/ o data la 3 ani si mult mai multe la masterate profesionale
-este o adaptare a sistemului vestic in care, pana la urma, cu toata opozitia unora, tot o sa ne integram. oare aia de la fbi sunt chiar dobitoci cand iau absolventi de studii superioare si ii trec pe la quantico 5 luni ca sa ii faca "ofiteri"? e vorba de costuri
- fiind vorba tot de costuri, credeti ca vrea cineva sa va plateasca salariul de baza 3 ani?
deci eu cred ca e o treaba buna, ca nu vor fi 20-40 locuri pe an pentru agenti, ci mai multe - probabil 150-200, si ca se creeaza o oportunitate legala si mai ales previzionabila pentru agentii care doresc sa isi dezvolte cariera pe baza meritorie.
eu NU cred in examenele care se organizeaza acum, care sunt mult mai usor de "influentat" decat o procedura de admitere la academia de politie.
Edited by rahoul, 21 May 2011 - 12:32 PM.