Jump to content

Politia Comunitara are dreptul sa foloseasca dispozitive de avertizare sonore si luminoase

124 replies to this topic

#21 copjob

Member

• Banned
  • 110 posts

Posted 10 April 2010 - 10:03 PM

View PostNightwolf, on 10 April 2010 - 03:20 PM, said:

E total aiurea ceea ce zici tu! Teaser-ul se stie ca poate provoca grave disfunctionalitati cardiace si tocmai de asta la Haga se dezbate in prezent scoaterea sa din dotarea tuturor fortelor de interventie si dotarea cu alte arme specifice cu descarcare electrica controlata!! Eu nu vad ce poate face un PC cu un teaser e exact cum i-ai da un pistol cu gaze alimentat de butelia de CO2 ... pai daca ei au teaser eu dc nu as putea sa-mi iau glock-ul meu si sa ies cu el in teren in locul ultra-armei Carpati?

Cat priveste restabilirea ordinii sunt praf! Imi aduc aminte de un accident din 2009 prin februarie petrecut in zona Pta. Chibrit, Bucuresti, in care au murit 2 rromi de 17 ani care conduceau un Range Rover pe la 2 dimineata. Iti dai seama ce a fost acolo. La fata locului eram 8 echipaje de la Rutiera, 4 de la Sectie si 10 de la Comunitara. Ei bine, afla ca chiar daca cei de la comunitara ne erau NET superiori ca nr, oamenii foloseau targile de pe ambulante sa tina la distanta rromii, pe cand si rutiera si OP-ul dadea cu ei de pamant...si pana una alta, singura protectie de pe noi erau gecile de piele (pt cine avea) sau cele matlasate pt restu pe cand comunitara erau ultra-echipata si MASCATA!!! Asta ma oftic! Cand m-am dus, obosit, lovit, injurat, scuipat, sa il iau pe sefu` dispozitivului de comunitara la stii-tu-ce ca nu ne-a ajutat cu nimic, am ramas inlemnit de raspunsul lui: "Treaba noastra este sa asiguram ordinea, in campul infractional nu s-a patruns, l-am protejat ff bine". Pai normal atata timp cat toata Rutiera si OP-ul erau incaierati cu rromii si ii tineau la distanta!! Deci... no comment! M-am dus acasa si m-am culcat asteptand seara urmatoare cu gandul ca schimbul III imi va aduce si placere nu numai durere :)

Deocamdată doar în unele state din SUA, a fost interzisă folosirea TASER-ului....
În România, aşa cum am spus, nu este interzis, deci poate fi folosit.
Acum, ce să zic, la modul în care sunt priviţi (şi blamaţi) poliţiştii, dacă vreunul ar apărea cu un TASER şi pe care l-ar folosi (succes vizibil şi garantat), dacă îşi duce treaba la bun sfârşit, este totul foarte bine... dar dacă, Doamne fereşte, cel pe care ar fi folosit păţeşte ceva, lucrurile iau o întorsătură destul de neplăcută...
Dacă foloseşte TASER-ul cu o grijă relativă :naughty: , nu cred că va avea probleme...

#22 Administrator

Administrator

• Administrators
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 11 April 2010 - 10:27 AM

Va rog reveniti la subiectul acestui topic, respectiv folosirea dispozitive de avertizare sonore si luminoase de catre Comunitari.
Daca doriti sa discutati despre taser, initiati un topic nou.
Multumesc pentru intelegere!

#23 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 11 April 2010 - 07:16 PM

Inca n-am primit niciun raspuns pe mail ....

#24 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 12 April 2010 - 02:02 AM

Trimite un mail si aici: E-Petitie ;)

#25 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 12 April 2010 - 09:15 PM

Mersi de link. ;)
Trimit maine de dimineata.

#26 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 12 April 2010 - 09:36 PM

Vezi si aici: Petitia, cererea, reclamatia, sesizarea ori propunerea cetateanului - Dreptul de petitionare ;)

#27 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 15 April 2010 - 03:04 PM

A sosit raspunsul in urma sesizarii. (l-am primit in format .pdf si nu doresc sa-l afisez aici deoarece contine si informatii personale, si nu doresc ca acestea sa fie publice)
Ei interpreteaza precum s-a scris si mai sus ca Politia Comunitara intra la categoria "politiei" nefacand distingere. Desigur, s-a scos din context ca altfel se vedea clar si distingerea deoarece txtul legii continua cu Politia de Frontiera, etc.
In zilele urmatoare voi depunde si o sesizare IGPR-ului, privind aceasta problema. :)

#28 mihai770

Member

• +Members
  • PipPip
  • 125 posts
  • LocationBucurești, 127.0.0.1

Posted 16 April 2010 - 07:56 AM

Şi eu i-am întrebat pe cei de la BPR şi mi-au spus că nu au voie să le folosească dar nu spunea nimic despre deţinerea lor.
Mi-au dat şi exemplu de un caz când au fost sancţionaţi cei de la PC pentru folosirea luminilor albastre.

I-am mai întrebat dacă maşinile de salvare(private) au acest drept, dar mi s-a răspuns că nu se cunoaşte nici un caz de ambulanţă care a folosit semnale luminoase ROŞII...mă rog...nici o legătură.
Nu mai găsesc mail-ul cu răspunsul dar mai caut.

Data viitoare notez vreo 2-3 numere de astfel de maşini şi îi întreb pe cei de la rutieră dacă au dreptul să deţină şi să folosească semnale luminoase speciale maşinile respective.

Edited by mihai770, 16 April 2010 - 07:57 AM.

#29 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 16 April 2010 - 04:31 PM

Tot prin raspunsul lor, mi-au dat urmatorul citat latin "Ubi lex non-distinguit, nec nos distinguere debemus". Mentionez ca au scos din context textul din Codul Rutier, oprindu-se la "autovehiculele apartinand politiei". Si astfel, le propun spre rezolvare urmatoare speta. Daca eu, imi schimb numele Gheorghe Ion Politiei, inseamna ca am voie sa port semnale acustice si luminoase pentru ca legea, dupa cum mentioneaza si ei, nu distinge si astfel nici ei nu disting.

#30 Nightwolf

Member

• +Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • LocationBucuresti

Posted 17 April 2010 - 10:10 AM

Neah pt ca nu esti o institutie ;)

#31 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 17 April 2010 - 10:31 AM

Bine, intrebarea era pentru ei! :D

#32 Johnx

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 26 April 2010 - 04:48 AM

View PostNightwolf, on 10 April 2010 - 03:20 PM, said:

E total aiurea ceea ce zici tu! Teaser-ul se stie ca poate provoca grave disfunctionalitati cardiace si tocmai de asta la Haga se dezbate in prezent scoaterea sa din dotarea tuturor fortelor de interventie si dotarea cu alte arme specifice cu descarcare electrica controlata!! Eu nu vad ce poate face un PC cu un teaser e exact cum i-ai da un pistol cu gaze alimentat de butelia de CO2 ... pai daca ei au teaser eu dc nu as putea sa-mi iau glock-ul meu si sa ies cu el in teren in locul ultra-armei Carpati?

Cat priveste restabilirea ordinii sunt praf! Imi aduc aminte de un accident din 2009 prin februarie petrecut in zona Pta. Chibrit, Bucuresti, in care au murit 2 rromi de 17 ani care conduceau un Range Rover pe la 2 dimineata. Iti dai seama ce a fost acolo. La fata locului eram 8 echipaje de la Rutiera, 4 de la Sectie si 10 de la Comunitara. Ei bine, afla ca chiar daca cei de la comunitara ne erau NET superiori ca nr, oamenii foloseau targile de pe ambulante sa tina la distanta rromii, pe cand si rutiera si OP-ul dadea cu ei de pamant...si pana una alta, singura protectie de pe noi erau gecile de piele (pt cine avea) sau cele matlasate pt restu pe cand comunitara erau ultra-echipata si MASCATA!!! Asta ma oftic! Cand m-am dus, obosit, lovit, injurat, scuipat, sa il iau pe sefu` dispozitivului de comunitara la stii-tu-ce ca nu ne-a ajutat cu nimic, am ramas inlemnit de raspunsul lui: "Treaba noastra este sa asiguram ordinea, in campul infractional nu s-a patruns, l-am protejat ff bine". Pai normal atata timp cat toata Rutiera si OP-ul erau incaierati cu rromii si ii tineau la distanta!! Deci... no comment! M-am dus acasa si m-am culcat asteptand seara urmatoare cu gandul ca schimbul III imi va aduce si placere nu numai durere :)

In primul rand ar trebuii sa acceptam faptul ca politia comunitara se subordoneaza politiei romane...indatorarile care revi agentului de politie..ar trebuii rezolvate de acesta...iar daca acesta nu face fata...sa vina in sprijin cei de la comunitara...iti dau speta cu rutiera....agentii de politie comunitara sunt obligatii prin lege sa ajute la fluidizarea traficului cand se fac lucrari la carosabil sau la montarea de pancarde..sau dinastea...dar..in sectorul 6 ii vezi in fiecare dimineata in intersectii dirijand circulatia alaturi de politia rutiera...desii asta nu este obligatia lor...tot odata ei au fost infintati de catre primarie...in sprijinul politiei (sunt unele comune unde se afla cate un om la program de 24/48 pe toata comuna! )...daca are un accident cu victima...si un apel prin 112 ca se comite o infractiune ..ceva.....ce face?...de acord...nu au pregatirea politiei romane...si majoritatea sunt tarani...dar...sa fim seriosi...pana la urma si ei patruleaza alaturi de noi...si ei dau amenzi din legea 61/91....12...si ce mai au ei...si ei au dreptul de a retine persoane care au savarsit o infractiune...si da...cand un politist are nevoie de sprijin...vin in sprijinu lui..."mascatii" ..care de obicei ..majoritatea sunt vai de capu lor...dar...decat nimic...eu zic ca e mai bine..eu sustin politia comunitara...desii consider ca ar trebuii selectia facuta mai bine..dar...faptul ca sunt mai multi oameni in uniforma pentru reducerea nivelului de infractionalitate de pe strada...eu consider ca este un lucru bun...cat despre girofar...cum am vazut pe multi ca comenteaza...sunt situatii (iarasi speta cu comunele) ...cand agentul de politie nu se poate deplasa..sau nu se afla in comuna..fiind plecat la alt caz...si se solicita sprijinul politiei comunitare..care nu mi se pare corect in situatii de urgenta sa stea la coada...in trafic...si tot odata...consider ca politia comunitara are dreaptu de a oprii o masina daca il suspecteaza pe sofer ca fiind in stare avansata de ebrietate...fara permis...sau ca a comis o infractiune...si solicitarea unui echipaj de la politia rutiera...

#33 Johnx

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 26 April 2010 - 05:41 AM

View PostTyson, on 03 April 2010 - 06:45 AM, said:

Sony te sustin intrutotul in actiunea asta. Daca nu fizic si palpabil, macar moral. Sunt un dusman declarat al acestor guardia, care se cheama Politia Comunitara.
Este strigator la cer si impotriva bunului simt. Sunt o pata pe obrazul nostru, iar eu unul ma simt insultat de cate ori unul dintre ei mi se adreseaza prin "colegule". Nu am treaba cu oamenii din spatele uniformelor, ci cu "uniformele" in sine.
Daca se face idiotenia aia de Politie Locala ( noi suntem tara reformelor...proaste) ... sunt dispus sa recurg la masuri necugetate :))
As incerca o chestie asemanatoare la mine in oras, si chiar o sa ma interesez si sfatuiesc cu colegii asupra problemei, insa problema cea mare este ca sefii lor sunt fostii nostri sefi, care n- au mai ramas la Politie de ce oare???? plus pensionarii comunisti.

Daca consideri o insulta "colegule"...hai sa te intreb ceva...pe cine consideri colegul tau dintre un politist comunitar si un jandarm?.....pe jandarm...sunt sigur..pentru ca apartine ca si tine de ministerul de interne...desii probabil pregatirea lui profesionala nu se compara cu a ta ca agent de politie...dar hai sa te intreb altceva...lucru care l-am observat cu putina scarba...pe cine consideri mai mult colegul tau?...pe un pompier..care apartine de ministerul de interne..sau un politist comunitar care apartine de primarie?mai mult ca sigur ..ca si altii..o sa-l numesti pe pompier "coleg" ..cum am vazut "exceptii" ..facute de politia rutiera...pentru un pompier...iar de un agent de politie comunitara care nu purta centura l-au luat la misto ...au sunat si la el la sediu ca si-a aratat legitimatia...si i-au dat si amenda pentru centura...deci..te intreb dinou..cine este colegul tau?...pompierul care se duce cu giorfar rosu sa stinga focul...sau agentul de politie comunitara care patruleaza in masina cu girofar pe ea...ajuta la fluidizarea traficului rutier,se subordoneaza si se afla in sprijinul politiei romane si al jandarmeriei,patruleaza pe strada ca si politia romana.. pentru sanctionarea persoanelor care savarsesc contraventii... (din legea ordinii publice 61/1991rep....legea 12...si altele)...si totodata pentru prinderea persoanelor care au savarsit o infractiune si predarea acesotra organului de politie competent...si sa nu uitam ca au asupra lor armament cu munitie de razboi...acuma eu sunt curios...daca politistul comunitar dn speta data... (CAZ VAZUT CU OCHII MEI)...si colegii si sefii acestuia care au aflat si ei de speta...oare or sa fie incantati sa vina in sprijinul politiei romane?..si mai mult...sa-si depaseasca atributiuniile..ca sa-ne ajute?

Inca o speta o dau cu IPA...eu fiind membru de cativa ani..am un amic de la politia comunitara care a vrut sa intre si el in ipa anul trecut...si i s-a zis ca el "nu este politist" si nu poate intra in ipa...desii..sunt pompieri....care fac parte din asociatia internationala a POLITISTILOR ...pentru ca lucreaza in ministerul de interne...desii...ma repet...pompierul se duce sa stinga focul...POLITISTUL comunitar...are arma de foc...aplica sanctiunii contraventionale si prinde infractori si totodata se subordoneaza politiei romane...dar..."nu este politist" ...acuma..incercati sa va puneti si voi in locul lor...

#34 Johnx

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 26 April 2010 - 12:40 PM

Lucrul care m-a facut sa-mi schimb parerea despre politia comunitara...a fost speta din chitila de acum o luna si ceva....cand un agent de politie care incerca sa prinda un infractor in flagrant....a fost lovit intentionat de masina acestuia care a fugit (totodata avand numere false pe masina) ...Politia comunitara din judetul ilfov...a primit dispozitie din partea unor ofiteri de politie sa "opreasca tot ce inseamna XXXXX albastru si sa solicite acestuia sa prezinte talonul....pentru a dovedii daca acesfia au talon in care este trecut numarul masinii"...vreau sa zic ca in fiecare comuna am observat filtru format...din partea politiei comunitare..pentru prinderea unui infractor care a lovit un agent de politie cu masina.....spete de genu mai pot da..cand acestia sunt solicitati din partea politiei romane sa opreasca anumite masini...deoarece "s-a furat o masina acum 10 minute..si e posibil sa fii schimbat numarul"......cat despre oprirea masiniilor..ganditiva ca intr-o comuna...lafel cum agentul de postul local de politie cunoaste majoritatea infractorilor si persoanelor problema din comuna respectiva...lafel si politia comunitara..si au fost spete...cand politia comunitara a oprit folosind girofarul si sirena anumite masini...cunoscund faptul ca soferul nu poseda permis de conducere...are numere false pe masina....sau este in stare avansata de ebrietate...si dosare penale au fost intocmite pentru acesti conducatori (infractori) care au fost retinuti de politia comunitara....bineinteles...am vazut spete cand au fost oprite de catre politia comunitara persoane in varsta de 17 ani...si agentul de la politia romana le-a zis "nu am cum sa-i fac dosar pentru ca nu eu am constatat infractiunea" .....deci..aici vine vorba de pregatirea si cunoasterea legislatiei din partea agentului de politie...pentru ca in legea politiei comunitare scrie ca ei sunt obligati sa intervina si sa retina cand vede o infractiune in curs de desfasurare...si sa retina o persoana care a savarsit o infractiune..sau care incearca sa fuga de la locul savarasirii infractiunii..acestia avand voie sa foloseasca armamentul din dotare pentru prinderea acestuia dupa ce s-au facut somatiile legale...

#35 Elvis

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,782 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 April 2010 - 12:57 PM

Hopa vad un cameleon Johnx ? Pana la urma ce esti jandarm sau politist comunitar? :hmmmt:

#36 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 26 April 2010 - 01:04 PM

Este comunitar!
Inteleg ca Politia Comunitara incalca legea, intrucat lucratorii acesteia nu au dreptul legal sa opreasca autovehicule in trafic?!?!
Restul sunt povesti!

#37 Johnx

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 26 April 2010 - 01:06 PM

View PostElvis, on 26 April 2010 - 12:57 PM, said:

Hopa vad un cameleon Johnx ? Pana la urma ce esti jandarm sau politist comunitar? :hmmmt:

Agent principal...si am inceput sa postez de dimineata aici la un alt topic...referitor la politistii care isi fac treaba...si cei care au vorba "nu muncesti...nu gresesti..." ...dar...am citit intanplator si aceste topicuri...si faza cu "jignit cand imi zice colegu" m-a cam scarbit...imi cer scuze ca zic asta..si nu o zic cu intentia de a jigni la randul meu...dar...de cand am vazut si aceea speta...cand agentii de politie rutiera au facut o "exceptie" in cazul unui pompier care a depasit pe trecerea de pietoni...si i-au vorbit cu "colegu" ...si in aceiasi zi au oprit un agent de politie comunitara ca nu purta centura de siguranta (fapta pentru care poti fi lasat si cu un avertisment verbal daca vorbesti frumos cu agentul de politie rutiera...chiar daca esti civil) ...si i-au dat replica..."coleg esti cu comunitarii tai" ..si au sunat prin 112 cerand sa se faca legatura cu respectivul post de politie comunitara...aducandu-i la cunostinta ofiterului de servici..sau dispecerei..sau ce aveau ei acolo....ca l-au oprit pe agentul XXXXXXX care si-a prezentat legitimatia....dupa care au facut putin misto de el si i-au dat amenda...nu zic ca trebuiesc facute exceptii...dar...totusi...chiar daca unii dintre noi nu-i consideram colegii nostri..totusi...este vorba de aceiasi echipa....cu acelas interes!
"

#38 Sony

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 26 April 2010 - 01:07 PM

E clar. Johnx, stii ... aici e forum de politisti, adica de funtionari publici cu statut special, nu de angajati ai primariei. Iar faptul ca pe loganul tau de servici scrie mare POLITIA, si jos, mic de tot, comunitara nu te face politist.
Aolo! Sigur nu esti agent asistent sau agent superior?

Edited by Sony, 26 April 2010 - 01:07 PM.

#39 Johnx

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 26 April 2010 - 01:07 PM

View PostMarius, on 26 April 2010 - 01:04 PM, said:

Este comunitar!
Inteleg ca Politia Comunitara incalca legea, intrucat lucratorii acesteia nu au dreptul legal sa opreasca autovehicule in trafic?!?!
Restul sunt povesti!

Asa e prietene...cand vine un subcomisar de politie la postul de politie comunitara si le zice..."opriti masina xxxx ca a lovit un agent de politie" ..ei ar trebuii sa-i zica politicos "cu tot respectul domnul subcomisar xxxx...am comite o infractiune daca am opri masina respectiva si am cere actele acestuia....

#40 Marius

Devoted Member

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,648 posts

Posted 26 April 2010 - 01:14 PM

Da!
Exact asa trebuie sa-i raspunda. Niciun comisar de politie nu are dreptul de a da dispozitii ori ordine politistilor comunitari. Au sefii lor, iar astfel de solicitari trebuie facute prin intermediul acestora.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users