Nightwolf, on 10 April 2010 - 03:20 PM, said:
Cat priveste restabilirea ordinii sunt praf! Imi aduc aminte de un accident din 2009 prin februarie petrecut in zona Pta. Chibrit, Bucuresti, in care au murit 2 rromi de 17 ani care conduceau un Range Rover pe la 2 dimineata. Iti dai seama ce a fost acolo. La fata locului eram 8 echipaje de la Rutiera, 4 de la Sectie si 10 de la Comunitara. Ei bine, afla ca chiar daca cei de la comunitara ne erau NET superiori ca nr, oamenii foloseau targile de pe ambulante sa tina la distanta rromii, pe cand si rutiera si OP-ul dadea cu ei de pamant...si pana una alta, singura protectie de pe noi erau gecile de piele (pt cine avea) sau cele matlasate pt restu pe cand comunitara erau ultra-echipata si MASCATA!!! Asta ma oftic! Cand m-am dus, obosit, lovit, injurat, scuipat, sa il iau pe sefu` dispozitivului de comunitara la stii-tu-ce ca nu ne-a ajutat cu nimic, am ramas inlemnit de raspunsul lui: "Treaba noastra este sa asiguram ordinea, in campul infractional nu s-a patruns, l-am protejat ff bine". Pai normal atata timp cat toata Rutiera si OP-ul erau incaierati cu rromii si ii tineau la distanta!! Deci... no comment! M-am dus acasa si m-am culcat asteptand seara urmatoare cu gandul ca schimbul III imi va aduce si placere nu numai durere
Deocamdată doar în unele state din SUA, a fost interzisă folosirea TASER-ului....
În România, aşa cum am spus, nu este interzis, deci poate fi folosit.
Acum, ce să zic, la modul în care sunt priviţi (şi blamaţi) poliţiştii, dacă vreunul ar apărea cu un TASER şi pe care l-ar folosi (succes vizibil şi garantat), dacă îşi duce treaba la bun sfârşit, este totul foarte bine... dar dacă, Doamne fereşte, cel pe care ar fi folosit păţeşte ceva, lucrurile iau o întorsătură destul de neplăcută...
Dacă foloseşte TASER-ul cu o grijă relativă