Sony, on 03 April 2010 - 12:38 PM, said:
Multumesc de sustinere.
Probabil daca angajarile s-ar face pe bune, examenele de admitere ar fii mai stricte si cu cerinte mai ridicate, probele sportive ar depasi stadiul pentru femei gravide, daca majoritatea n-ar fii fostii angajati ai gardienilor publici, daca ar respecta legea(cum e in cazul girofarului+sirena sau faptul ca unii poarta cagule de mascare, lucru neprevazut in descriptia uniformelor lor. Partea proasta e ca le poarta degeaba, deoarece conform regulamentului lor toti sunt obligati sa se legitimeze, deci le poarta degeaba ca-i vezi poza si numele) si daca nu si-ar depasii atributiile si astfel rezultand tot felul de abuzuri, atunci mai exista o sansa pentru ei de a castiga respectul care il merita pentru atributiile lor.
L.E. Multumesc lui Administrator pentru corectarea titlului!

Treaba cu cagulele si desfasurarea de actiuni in care vezi ff multi mascati "comunitari" inarmati cu MP5-uri nu prea am inteles-o nici eu. Mi se pare hilar ca politist "national" sa trebuiasca sa discut cu cetateanul turmentat care face scandal pe domeniul public ff civilizat si corect - ca deh! el e cetateanul - si in spatele meu sa se opreasca un transporter pe care scrie "POLITIA LOCALA - INTERVENTIE RAPIDA" si sa coboare 5-6 gealati angajati in conditii dubioase, mascati si inarmati pana in dinti - glock, mp5, telescopice, spray-uri iritante, veste anti-injunghiere etc. si sa ma intrebe "Probleme colega??". Nu ma deranjeaza faptul exista, ma deranjeaza faptul ca se arata si ca patruleaza. SSPIR-ul nu i-am vazut niciodata sa-si etaleze tehnica decat in cazurile pe care le cunoasteti. De asemenea, in sectorul 2, evacuarile de persoane care ocupa abuziv spatii locative sau orice alta forma de domiciliu, sunt efectuate exclusiv de catre primarie + mascatii de la comunitara. La unii dintre ei am vazut ca au si teasere, arma ce nu stiu daca este reglementata de 218 si nici 360 sau alte metodologii sau OMAI-uri.
Cat priveste sirena si girofarul, nu ma deranjeaza, poa` sa patruleze cu ele aprinse pe stradute se mai feresc curvele si pestii de ei si stau mai ascunsi. Cel putin in Bucuresti nu am vazut sa se abuzeze de astea, gen sa opreasca masini sau alte alea. Pana sa ajung la G.O. si faceam in strada pietonal imi convenea cand faceam echipa cu comunitara ca ei aveau masini si benzina "ca la urs, sa ne-o punem si in cap". Personal as utiliza comunitara pentru asigurarea campului infractional (se pricep extraordinar de bine la asta), legitimarea persoanelor en-gros si actiuni minore demne sa descurajeze producerea infractiunilor.
Dar de aici pana la mascati.... e cale lunga .... pun pariu ca o sa se infiinteze SSPIR Comunitar