Jump to content

Conditii si documente necesare pentru Admitere-2011

• You cannot reply to this topic
38 replies to this topic

#21 hougy

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • LocationMangalia

Posted 23 January 2012 - 04:29 PM

Am si eu o intrebare! Daca un coleg a fost disponibilizat---si se duce sa dea examen iar va fii primit----presupunem ca se incadreaza in conditii:varsta----va mai face scoala? mai da odata examenul? tinand cont ca l-a mai dat odata si la luat--a mai facut odata scoala si a absolvit-o.................................. sunt tare curios de speta! Am avut un coleg care se gandea la solutia asta intrucat a fost disponibilizat si avea23 ani!!!!!

#22 Marinescu

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 593 posts
  • LocationBucuresti

Posted 23 January 2012 - 05:13 PM

Pentru a participa la concursul de admitere , în şcolile de agenţi de poliţie – curs de zi, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii legale de recrutare :
• să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
• să cunoască limba română scris şi vorbit;
• să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
• să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor;
• să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2011;
• să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
• să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
• să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
• să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
• au luat la cunoştinţă de condiţia prevăzută de art. 10 alin (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare;
• îndeplinesc criteriile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.

• Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere în şcolile de agenţi de poliţie sunt următoarele:
• să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar;
• să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8,00;
• să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
• să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.
Poliţia Română nu poate acorda derogări de la nicio condiţie legală sau criteriu specific pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere, acestea fiind aprobate prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.
În acest context, eventualii petenţi vor fi consiliaţi în sensul direcţionării solicitărilor către structura responsabilă, Direcţia Generală Management Resurse Umane a M.A.I.

Edited by Pathfinder, 23 January 2012 - 05:18 PM.

#23 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 23 January 2012 - 06:23 PM

Disponibilizarea nu cred ca este acelasi lucru cu destituirea.

#24 hougy

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 79 posts
  • LocationMangalia

Posted 23 January 2012 - 06:33 PM

idem Marius

#25 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 455 posts

Posted 23 January 2012 - 06:43 PM

Logic, ar trebui sa poti candida ca oricare alt concurent."Unde legiuitorul nu distinge, nici interpretul nu distinge". Sau pe aproape.

#26 Marinescu

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 593 posts
  • LocationBucuresti

Posted 18 February 2012 - 06:59 PM

Poate cineva care a terminat liceul in Belgia sa isi faca dosar pentru Academia de Politie?

Am cautat la conditiile de admitere pe site insa nu am gasit nimic referitor la aceasta situatie...

#27 Ben

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 540 posts

Posted 18 February 2012 - 07:28 PM

Daca are diploma de BAC echivalata nu e nici o problema din partea lor. Problema e la persoana care a terminat acolo liceul cand o sa le ceara alora o caracterizare :)

#28 Valentinoo32

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationTimisoara

Posted 26 March 2012 - 03:20 PM

Imi puteti raspunde si mie,mi-a spus cineva ca trebe sa merg in aprilie la IPJ pentru inscriere,sa depun un dosar,nu prea sunt in tema si de aceea am apelat la dumneavoastra,sa ma lamuriti.

#29 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,161 posts

Posted 26 March 2012 - 03:43 PM

Da, e bine sa mergi cat mai curand posibil si sa te interesezi ce documente sunt necesare pt concursul de admitere.
Nu uita ca o examinare psihologica se sustine in aceasta perioada.

#30 Valentinoo32

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationTimisoara

Posted 26 March 2012 - 04:39 PM

Ok,iti multumesc pentru raspuns si am sa trag o fuga pana la IPJ,sa vad ce documente imi sunt necesare.

#31 K4r4

Incepator

• Juniors
  • 14 posts

Posted 11 April 2012 - 09:48 PM

s-a dat drumul la depunerea dosarelor?

#32 VladM

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 355 posts
  • LocationConstanta

Posted 12 April 2012 - 06:05 AM

Inca nu.

#33 Valentinoo32

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationTimisoara

Posted 12 April 2012 - 11:52 AM

Eu am fost la Ipj si mi-a spus acel baiat de la informatii,sa vin dupa sarbatorile de paste.

#34 VladM

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 355 posts
  • LocationConstanta

Posted 12 April 2012 - 12:30 PM

Daca nu se afiseaza locurile pana atunci, te duci degeaba, pentru ca trebuie completata acea cerere la IPJ, cum ca vrei sa participi la concursul de admitere pe locul x, cu specializarea y. Daca locurile nu sunt... :rolleyes:

#35 Valentinoo32

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationTimisoara

Posted 12 April 2012 - 06:30 PM

Eu am incredere,chiar daca ii oarba,ca o sa scoata locuri.

#36 VladM

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 355 posts
  • LocationConstanta

Posted 13 April 2012 - 07:10 AM

Nu te ingrijora Valentinoo32, poate cel/cea care m-a inrosit stie exact cum merg treburile la minister, si ne lamureste si pe noi cum merge treaba... pai nu?!
Imi cer scuze pentru offtopic; relativ offtopic.
:emo-yessir:

Edited by VladM, 13 April 2012 - 07:12 AM.

#37 Valentinoo32

Junior

• Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationTimisoara

Posted 16 April 2012 - 10:47 AM

Da!

#38 ursudaniel

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 12 May 2012 - 09:05 PM

de locurile de anul acesta(2012) de la Academia de politie, stie careva ceva?multumesc

#39 anamaria1292

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 403 posts
  • LocationCampulung,Arges

Posted 12 May 2012 - 09:58 PM

Din pacate nimic concret momentan.Sa speram ca vor afisa cat de curand,mai este putin pana la admitere si nu e corect sa ne tina asa.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users