Jump to content

Emigrarea in Canada = O Afacere Proasta!

22 replies to this topic

#1 pampele

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 09 May 2011 - 02:12 AM

Emigrarea in Canada - o afacere proasta!

Avind in vedere numarul inca mare de romani care emigreaza, de cele mai multe ori fara sa stie unde se duc, a aparut necesitatea alcatuirii unui site de internet cu scopul prezentarii orasului canadian asa cum arata el pentru omul de pe strada. Pozele cu zgirie nori fotografiati de departe au creat o imagine extrem de falsa in mintea majoritatii romanilor. Realitatea este total diferita, odata debarcati din avion, emigrantii se trezesc in niste cartiere urite, vechi, murdare si construite din lemn. Dupa ce constata ca nici de lucru nu se gaseste, cu exceptia joburilor low end, atunci incep sa-si puna intrebarea: Ce au realizat venind peste ocean?
Pentru majoritatea, raspunsul este simplu: NIMIC

Dati un click pe adresele de mai jos si nu veti regreta. Puteti astfel vedea adevarata fata a Canadei inainte de a fi prea tirziu.

Attached File  StradelaMin.JPG   11.57K   226 downloadsAttached File  TreiCaseMin.JPG   14.19K   255 downloadsAttached File  StradelaMin12.jpg   14.97K   236 downloads
Attached File  FireWall1Min.JPG   10.25K   245 downloadsAttached File  DvdMin.JPG   20.31K   246 downloadsAttached File  GarajSpateCasaMin.JPG   16.74K   203 downloads

Sursa imaginilor, cu multe alte fotografii insotite de text explicativ:
www.emigrarecanada.wikidot.com
www.canada.php0h.com

De altfel, oamenii au inceput sa-si dea seama de adevar, tot mai putini hotarindu-se sa plece in Tara Artarului. Din 2004 si pina in 2009 (ultimul an cu statistici complete pina azi) emigratia romana in Canada a scazut cu aproximativ 600 persoane pe an, continuu.

An—–Nr. emigranti romani in Canada
2000—4,430
2001—5,589
2002—5,689
2003—5,466
2004—5,658
2005—4,964
2006—4,393
2007—3,770
2008—2,754
2009—1,994

Sursa: http://www.cic.gc.ca...ermanent/10.asp

#2 cipri83

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 603 posts
  • Locationromania

Posted 09 May 2011 - 09:39 AM

peste tot ii bine dar ca si acasa nicaieri nu-i mai bine! :emo-yessir:

#3 arcan

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • LocationWild West

Posted 09 May 2011 - 02:14 PM

Tari sunt multe.
Patria e numai una !
:emo-yessir:

#4 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,153 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 09 May 2011 - 07:30 PM

Ai dreptate Arcan insa cel care a spus-o nu mai este printre noi.
Sa-l odihneasca Dumnezeu.

#5 KingLIR

Junior

• Members
  • Pip
  • 43 posts

Posted 10 May 2011 - 09:40 AM

Indiferent de tara in care mergi, indiferent cat de bine te-ai integrat, indiferent ce "rang" ai atins in societatea respectiva...tot strain esti considerat...nu vei fi niciodata "de-al lor"...
Probabil ar fi un avantaj... sa castigi acolo si sa cheltui aici, dar cheltuind tot acolo...nu vad unde este castigul...
"Decât codaş la oraş, mai bine-n satul tău fruntaş"...parerea mea.
O zi buna !

#6 lionn

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 264 posts

Posted 10 May 2011 - 04:42 PM

KingLIR, americanii tot așa or fi considerati pe continentul american? Nativii americani, indienii îi consideră de-ai lor? :hmmmt:

#7 avam

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 10 May 2011 - 07:05 PM

Salut prieteni! dacă vă mai aduceţi aminte mai pe la începuturi am arătat că nu curge lapte şi miere prin Canada având date certe şi proaspete de la faţa locului, de la un fost poliţist care încerca să supravieţuiască pe acolo. Naivii m-au luat atunci la bastoane :unsure: , să rămân eu cu echimozele şi măcar în al 12 -lea ceas să revină ei cu picioarele pe pământ. Te ratezi dacă vinzi sau lichidezi tot ce ai si mergi peste ocean. Dacă ar fi aşa de bine, de ce se confruntă şi ei cu macroproblemele care bântuie acum tot mapamondul?. Românul nu s-a născut sclav modern, totuşi oricând s-ar întoarce acasă chiar şi cu coada între picioare, aici va găsi resursele să o ia de la capăt. Numai anii pierduţi nu i-ar mai putea recupera. Putem să spunem acelaşi lucru şi despre ei?, care este originea istorică a canadianului, comparativ cu cea a românului?. Se spune că drumul cel mai bun este acela pe care îl cunoşti!. Să auzim de bine!

#8 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 14 May 2011 - 04:33 PM

Mai depinde si de norocul fiecaruia, Avam, nu crezi?

#9 avam

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 16 May 2011 - 11:51 AM

Prietene este ca la Loto cu norocul, unii trei numere, lţii 4, alţii 5 şi numai unul sau maxim trei 6. Nu se merită să joci nici pentru aventura peste ocean şi nici pentru Loto.
P.S. fiecare cum îşi aşterne aşa doarme!. Noroc tuturor, dacă foloseşte la ceva! :ner:

#10 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 16 May 2011 - 07:38 PM

Nu putem sti nici unul dintre noi cum este de fapt in realitate in privinta emigrarii in Canada. Noi toti vorbim din auzite, de pe forumuri sau mai stiu eu de unde, dar imi place sa cred ca acolo tot este mai bine decat in incerta Romanie. Nu spun ca in Canada umbla cainii cu covrigii in coada, dar cred ca este nitel mai bine dacat aici. A nu se intelege ca fac propaganda emigrarii in Canada ci doar imi exprim o parere!

#11 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 16 May 2011 - 08:57 PM

Intrebare: in Canada, daca ai un loc de munca cinstit, 8 ore pe zi, 5-6 zile pe saptamana, ajungi sa duci grija zilei de maine si sa te imprumuti de bani cu o saptamana inainte de salariu?
De fapt asta este intrebarea.
Ca si in Romania e mai rau decat in Canada, daca nu ai loc de munca sau locuinta. Cu locurile de munca e chiar mai rau decat la ei, chiar daca statisticile spun altceva. Sa nu uitam ca la noi sunt proprietari pe locuinte cei care in '89 erau adulti.
Generatia tanara din prezent a fost nevoita sa se indatoreze la banci pe foarte multi ani ca sa poata spuna ca peste multi ani devin proprietari pe o locuinta. Sunt foarte putini care au mostenit case de la parinti sau de la matuse Tamara aflate pe aiurea. Acei tineri vor deveni stapanii caselor in care stau la achitarea ratelor facute pentru acele case. Este de fapt o forma moderna de sclavie.
Deci in Canada, daca am loc de munca cinstit, si lucrez din greu, exista vreo sansa sa scurtez perioada in care sunt sclavul altora, in asa fel incat sa imi ramana din viata o perioada de care sa ma pot bucura?
Voi fi in stare ca dupa aia sa acumulez ceva in asa fel incat copii mei sa nu ajunga sclavii cuiva doar pentru a fi proprietari pe patru pereti?

#12 pampele

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 02 October 2011 - 04:58 PM

Tocmai s-au publicat statisticile pe anul 2010 privitoare la numarul de emigranti plecati din fiecare stat al lumii in Canada.
Cu toata criza cantitatea de romani ajunsi in Tara Artarului continua sa scada, nu asa de abrupt ca in perioada 2005-2009, dar descreste.
Posted Image
Sursa: http://www.cic.gc.ca...ermanent/10.asp

#13 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 09 October 2011 - 03:51 PM

Descreste pentru ca la ambasada Canadei de la Viena sunt cu mult mai multe dosare de emigrare depuse si nu numai din Romania, iar timpul de procesare al unui dosar s-a marit considerabil!

#14 Tsunnami

Incepator

• Juniors
  • 4 posts
  • LocationBucharest momentarily

Posted 21 October 2011 - 09:28 PM

fals, descreste pentru ca ai alte sanse in europa acum. in canada trebe sa te duci cu bani in buzunar si sa incepi de jos. in europa ... pleci d-acasa, aplici la munca d-acasa.
m-a fascinat si inca ma fascineaza canada.

#15 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 21 October 2011 - 09:43 PM

Si pe mine ma fascineaza Canada si sper ca voi ajunge acolo intr-o buna zi! Macar ca turist!

#16 whywhy

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 28 October 2011 - 01:01 AM

Mie mi se pare destul de dubios cel care a initiat topicul. Are 2 posturi pe forum, ambele in topicul asta. A deschis topicul imediat dupa ce s-a inregistrat. Poate te mai gasim si pe alte forumuri cu acelasi tipar.
Cu siguranta are alt scop in afara de a prezentarea niste informatii (nefondate) despre emigrarea in Canada. Poze cu locuri mai urate gasesti mai peste tot, putem posta si noi din rahova sau ferentari.
Probabil e cineva speriat ca multi politisti pot demisiona si pleca in Canada sau in alte parti.

Iar referitor la scaderea nr romanilor care pleaca in Canada este destul de simplu: destul de scump sa emigrezi iar dupa anii 2007 nr a scazut deoarece a venit criza si bani nu au mai fost si odata cu intrarea Romaniei in UE, portile s-au deschis larg catre tarile europene. Deci problema nu a fost Canada ca te intampina cu "niste cartiere urite, vechi, murdare si construite din lemn" (oricum, casele din lemn sunt ok daca sunt facute cum trebuie) ci scaderea veniturilor romanilor si deschiderea portilor catre plantatiile de capsuni, castraveti, dude si altele. :)

E adevarat ca si Canada a suferit cu criza asta, dar mai rau ca in Romania cu siguranta nu este.

Iesi afara javra ordinara...

Edited by whywhy, 28 October 2011 - 01:03 AM.

#17 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 28 October 2011 - 06:38 AM

Comunic cu cativa romani care au facut pasul si mi-au zis ca la inceput este greu, dar merita! Nici unul nu regreta pasul facut!

#18 whywhy

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 28 October 2011 - 02:22 PM

Pai cum sa regrete, acolo mai ai si drepturi, nu te fura statul, legile sunt egale pt toti, doar pofta de munca iti trebuie. Aici, te lovesti cu prostia si incompetenta zi de zi.

#19 rodicalucretia64

Incepator

• Juniors
  • 1 posts

Posted 07 November 2011 - 03:00 AM

eu am ajuns in Canada.....in Beautiful British Columbia in urma cu 4 luni !!! sunt fosta colega de-a lui Dorin17 si-l inteleg perfect...daca suntem sanatosi razbatem !!! trebuie sa avem ambitie ....Canada nu-i la 2000 km de casa !!!

#20 pampele

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 07 November 2011 - 07:26 PM

View Postwhywhy, on 28 October 2011 - 01:01 AM, said:

Mie mi se pare destul de dubios cel care a initiat topicul. Are 2 posturi pe forum, ambele in topicul asta.
Te afli in aceeasi situatie. Tot doua posturi ai si cu ele ma ataci pe mine. Esti fie un naiv fie o firma mincinoasa de emigrare care incearca sa zugraveasca Canada in culori roz pentru fraieri.

referitor la scaderea nr romanilor care pleaca in Canada este destul de simplu: destul de scump sa emigrezi
Acum 7-8 ani era de 10 ori mai scump ca azi sa emigrezi in Canada daca faci raportul intre salariile romanilor de atunci si costul emigrarii si salariile de acum si pretul emigrarii. Cu toate astea atunci emigrau de trei ori mai multi romani ca azi.

Umbla o vorba si mare adevar este in ea.

"La inceput Canada ti se pare o mizerie, pe urma te obisnuiesti."

Edited by pampele, 07 November 2011 - 07:36 PM.

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users