Jump to content

Cum obtin legitimatie de IPA?

• You cannot reply to this topic
121 replies to this topic

#41 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,154 posts

Posted 01 June 2010 - 09:28 AM

Nightwolf stii de ce intalnesti pe tot felul de masini ce nu apartin politistilor, aceste stikere cu sigla IPA?
Aceasta organizatie a politistilor, din dorinta de a strange cat mai multe fonduri din cotizatiile membrilor, a acceptat in randul acestora, jandarmi, comunitari, pompieri, etc. :doh:
Asta e unul din motivele pentru care am renuntat si nu mai sunt membru al acestei organizatii.

#42 scorillo

Banned

• Banned
  • 68 posts
  • LocationBucuresti

Posted 01 June 2010 - 02:38 PM

Am fost nevoit se trec recent pe la "Spagapoarte', pe N. Iorga. Am ramas "cracanat" cand am vazut densitatea de abtibilduri lipite pe parbrizele masinilor lucratorilor de acolo. Va confirm ca aceste legitimatii se dau pe banda rulanta la JRO, Pompieri etc. Se pare ca ii intereseaza doar cotizatia membrilor (titulatura IPA - International Police Association a cazut deja in derizoriu). In tara nu te ajuta aproape deloc (depinde de dispozitia colegului de la BPR), singurul avantaj este in afara.

#43 Nightwolf

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • LocationBucuresti

Posted 05 June 2010 - 11:34 AM

View PostMarius, on 01 June 2010 - 09:28 AM, said:

Nightwolf stii de ce intalnesti pe tot felul de masini ce nu apartin politistilor, aceste stikere cu sigla IPA?
Aceasta organizatie a politistilor, din dorinta de a strange cat mai multe fonduri din cotizatiile membrilor, a acceptat in randul acestora, jandarmi, comunitari, pompieri, etc. :doh:
Asta e unul din motivele pentru care am renuntat si nu mai sunt membru al acestei organizatii.

In general il consider un motiv in plus de "purecat" pe respectivul smecher mai ales daca are si ochelari de soare noaptea si se plimba pe Magheru :) In fine... la cat opresc eu, adica 10 masini pe saptamana atunci cand ma plictisesc, e un show teribil cand aud replici de genul "Tu nu ai vazut FRATE ce am in parbriz?" :D :D :)

#44 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,153 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 05 June 2010 - 02:38 PM

Nightwolf sa le raspunzi:,, nu stiam ca tatal meu o cunoaste atat de bine pe mama ta" :ner: :ner: :ner:

#45 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 05 June 2010 - 05:38 PM

@Nightwolf: Ochelari de soare noaptea? WTF! Cat de coca.... trebuie sa fii sa faci asa ceva? :rolleyes:
@Elvis: Super tare asta cu "Nu stiam ca tatal meu o cunoaste atat de bine pe mata ta" :ner:

Mie nu mi se pare in regula ca un civil sa poata face parte din IPA, chiar daca plateste. Se numeste International Police Association, sa fie doar pentru politisti. Atat!

#46 dunelu

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,073 posts
  • LocationBacau

Posted 05 June 2010 - 07:02 PM

In goana de a face rost de noi membri cotizanti cei din conducerea IPA au inscris pe langa politisti si alti lucratori din Ministerul de Interne

#47 scorillo

Banned

• Banned
  • 68 posts
  • LocationBucuresti

Posted 05 June 2010 - 09:29 PM

View PostMiadry, on 05 June 2010 - 05:38 PM, said:

Mie nu mi se pare in regula ca un civil sa poata face parte din IPA, chiar daca plateste. Se numeste International Police Association, sa fie doar pentru politisti. Atat!

Stimata domnisoara, nu orice civil poate face parte din aceasta asociatie (exceptiile sunt pe baza de grad, PCR, matusuri :D ). Si ca sa fac pe avocatul diavolului :wub: intreb: cine naiba mai face parte din MI politistii sau "alti" lucratori?
* Cu mentiunea ca IPA este a Politistilor (asa cum am bolduit mai sus) :slapb:

#48 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,154 posts

Posted 06 June 2010 - 11:46 AM

In IPA sunt acceptati ca membrii pe langa politisti si jandarmii, comunitarii, pompierii ori angajatii civil din MAI.

#49 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,153 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 06 June 2010 - 11:51 AM

Deci si femeile de serviciu de la prefecturi? Nu ca as avea ceva cu ele sau nu le-as respecta munca.
Or fi politiste cine sa mai stie......pe alte state de plata.

#50 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 06 June 2010 - 02:18 PM

View PostMarius, on 06 June 2010 - 11:46 AM, said:

In IPA sunt acceptati ca membrii pe langa politisti si jandarmii, comunitarii, pompierii ori angajatii civil din MAI.

Foarte rau. Mi se pare total aiurea. In cazul asta ar trebui sa se numeasca: International Association of Whoever :blink:

#51 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 06 June 2010 - 06:59 PM

Din 2009 Statutul IPA Romania prevede:
Membrii I.P.A. Sectia Româna pot fi: de drept, asociati si extraordinari.
(2) Membrii de drept pot fi politisti (similari) activi sau pensionari, cetateni români, fara discriminare de rang, sex, culoare, limba sau religie.
(3) Membrii asociati pot fi politisti (similari) din alte tari.
(4) Membrii extraordinari pot fi sotiile (sotii) membrilor I.P.A. Sectia Româna decedati.

Din pacate la "similari" au fost bagati aproape toti cei din sistemul de ordine si siguranta publica adica tot MAI-ul dar si SPP, STS, SRI. Cu armata nu stiu cum sta treaba.
Colegii, membrii IPA din strainatate, au fost socati cand au auzit asta. Din pacate este o hotarare a IPA Romania care are autonomie in adoptarea statututului.

#52 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,153 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 09 June 2010 - 02:41 PM

Imi pare bine .
Nu sunt ,nu am fost si nici nu voi fi membru IPA.
Similarul asta le-a dat posibilitatea sa faca tot ce vor.
Curat murdar ,domnule!

#53 DariuS

Incepator

• Juniors
  • 8 posts

Posted 06 December 2010 - 05:08 PM

Sper ca nu sunteti suparati si pe cei de la penitenciare in legatura cu legitimatiile IPA :)

#54 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 07 December 2010 - 03:42 PM

In statutul IPA mai apare un aliniat pe care nu l-am regasit in enuntarile de mai sus:

"(4) Membri simpatizanti pot fi persoanele cu cetatenie romana sau straina care prin activitatea desfasurata, nu impieteaza asupra imaginii sau reputatiei Sectiei Romane a Asociatiei Interna-tionale a Politi]stilor si contribuie financiar si/sau material la dezvoltarea acesteia. Valoarea acestei contributii se stabileste anual de Consiliul National.

Pentru obtinerea calitatii de membru simpatizant, solicitantul va adresa o cerere de inscriere, Comitetului Executiv Regional. Pe baza analizei si a verificsrilor efectuate, acesta va decide in cel mult 30 zile de la primire. Daca decizia este favorabila, Comitetul Executiv Regional va cere persoanei respective sa ataseze la cerere, cazierul judiciar si/sau fiscal, curriculum vitae, 2 fotografii tip pasaport, copia actului de identitate, contractul de sponsorizare si documente care sa ateste contributia initiala, materiala sau financiara la dezvoltarea Sectiei Romane a Asociatiei Internationale a Politistilor. Documentatia sus mentionata impreuna cu cererea avizata de Comitetul Executiv Regional, vor fi transmise Comitetului Executiv National, care se pronunta in cel mult 30 zile de la primire."

Am tinut sa redau si acest aliniat pentru ca exista membri IPA ce nu au nici o legatura cu structurile sistemului de aparare si ordine publica. Un exemplu renumit (pe care sunt sigur ca-l cunoasteti) este al Andreei Marin, devenita membru IPA in 2007 (legitimatia cu foto si insigna in toata regula, la care se adauga si stickerul din parbriz).

Stima

Edited by videosuzy, 07 December 2010 - 03:43 PM.

#55 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,107 posts
  • LocationValcea

Posted 07 December 2010 - 05:00 PM

E bine ca se poate cumpara un statut in Romania. Multumesc frumos, sa stea Andreea Marin in IPA...eu nu am nevoie. :angry:

#56 Sony

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 348 posts

Posted 07 December 2010 - 09:26 PM

Pe langa ca s-au taiat din salarii si sporuri, sa mai dai bani si la IPA, si la sindicat. Not for me!

#57 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 890 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 26 December 2010 - 08:54 PM

politisti comunitari primesc? ca, na, tot politisti le zice...:D

bani dati in vant...

#58 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,154 posts

Posted 26 December 2010 - 09:28 PM

Da, primesc si comunitarii, pompierii, jandarmii, etc. Numai cine nu vrea, nu primeste ...

#59 arcan

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,092 posts
  • LocationWild West

Posted 26 December 2010 - 11:30 PM

Stiti ce m-a intrebat un vames ungur la iesirea din tara ?Aveti magazin in Romania unde se vand stikerele cu IPA? Ca tot a 4-a maisina de Romania e membra IPA.
De atunci mi l-am dat jos.SI ma si retrag din IPA.
NU vreau sa fiu coleg cu comunitarii nici macar acolo.

#60 Sony

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 348 posts

Posted 30 December 2010 - 09:32 PM

Si poti sa-l pui pe cel su SNPPC ori ProLex! :D

Edited by Sony, 30 December 2010 - 09:32 PM.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users