Buna ziua dragi colegii postez aici sentinta TRibunalului Sibiu care anuleaza OMAI 400/2004
http://sprdiamantul....omment.news.229
Cititi va rog si acest articol-
Cu privire la decizia intarziata a ministerului de a publica OMAI 400/2004
Cu privire la decizia intarziata a ministerului de a publica OMAI 400/2004
Salutam decizia mai mult decat tarzie a ministerului privind publicarea in Monitorul Oficial, a unui ordin privind cercetarea disciplinara a personalului MAI, ordin care va inlocui
OMAI 400/2004, nepublicat.
Doar pentru a puncta adevarul si nu pentru a ne lauda, va facem cunoscut ca decizia ministerului este o consecinta a eforturilor exclusive ale sindicatului nostru. Pe durata a 4 ani, sindicatul a adresat sute de petitii catre minister, guvern, presedintie, CSAT, avocatul poporului, in care am solicitat,motivat, actualizarea si publicarea acestui ordin. Desemenea am avut zeci de procese in instanta, unde am atins, direct sau indirect, problema nepublicarii acestui ordin dar am pierdut, cu legea in brate, in fata unor judecatori aflati intr-o complicitate murdara cu reprezentantii MAI, in scopul de a securiza starea de coruptie si nelegalitate din MAI.
Insa ultimile noastre actiuni, intreprinse pentru a sustine indirect cazul doamnei Melania Radoaie si recent, direct, cazul recent al agentului de politie Dinca Emil ( destituit abuziv din functie de catre seful IPJ Ilfov, cms sef NICA Emanuel), au hotarat in sfarsit nucleul dur din minister sa hotarasca publicarea
OMAI 400/2004, bineinteles dandu-i un alt numar de ordine.
Cazul Dinca, in care noi am pus toate cunostintele si experienta acumulate anterior, intr-o lupta inegala cu un minister si un sistem judecatoresc lovit greu de incompetenta si coruptie (ca de altfel ca orice alt segment al autoritatilor publice) este o dovada concreta in a dovedi legatura intre decizia brusca a elaborarii si publicarii proiectului de ordin si activitatea "subversiva" a sindicatului, in apararea membrului nostru de sindicat.
Astfel, in actiunea noastra aflata pe rolul TMB, in care instanta a amanat pronuntarea pana pe data de 30.11.2011, noi ne-am intemeiat exclusiv pe "chichita avocateasca " a necomunicarii, de catre conducatorul al IPJ Ilfov, catre Dinca Emil , a actelor administrative individuale de destituire, respectiv de concediere, in termenele si conditiile prevazute de lege, imprejurare care atrage atat inopozabilitatea lor cat si caducitatea acestor acte. Peste actiunea in contencios am mai trantit si vreo 10 plangeri penale, pentru toti acei lachei cu grade de ofiter implicati, unii in cercetarea disciplinara abuziva a agentului de politie altii in refuzul de comunicare a celor doua acte, agentului Dinca Emil Florin, in vederea exercitarii neingradite, de catre acesta, a dreptului de aparare si acces la justitie.
Ca o coincidenta uimitoare, proiectul de ordin (in fapt "cioara"
OMAI 400/2004, vopsita proaspat in culori de paunita) contine nou doar dispozitia de publicare a actului in M.O. si, surpriza!, obligatia, in sarcina emitentului actului sanctionator de a comunica actul (inscrisul probator) catre subiectul destinatar, in vederea producerii de consecinte juridice.