Jump to content

Obtinerea unor noi placute cu numere de inmatriculare

placute inmatriculare deteriorate pierdute obtinere numere pret documente

• You cannot reply to this topic
7 replies to this topic

#1 Dan

Dan

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,661 posts
  • LocationMangalia

Posted 22 March 2011 - 09:49 AM

Procedura pentru obtinerea unor noi placute de inmatriculare deteriorate/furate/pierdute

Comanda placutei/placilor cu nr. de inmatriculare auto se solicita la ghiseele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, de pe raza unde isi are domiciliul propietarul autovehiculului prezentand urmatoarele documente:
  • cererea solicitantului (reclamaţia de pierder/furt sau dovada din care să rezulte că plăcuţa a fost deteriorată);
  • documentul de identitate (original şi copie);
  • certificatul de înmatriculare (original şi copie);
  • cartea de identitate a vehiculului (original şi copie);
  • dovada de plată a contravalorii noilor plăcuţe cu numere de înmatriculare;
In cazul persoanelor juridice, pe lângă documentele sus-mentionate se solicita:
  • procura specială autentificată sau delegaţia precum şi actul de identitate al persoanei delegate;
  • documente care să ateste dobandirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul(copie);
Preturile placutelor de inmatriculare difera in functie de tipul acestora si se achita direct la ghiseu.

Placa tip A - 20 lei/buc. (autoturisme)
Placa tip B - 23 lei/buc. (alte categorii)
Placa tip C - 17 lei lei/buc. (motociclete)
Taxa atribuire combinatie numar de inmatriculare preferential – 45 lei
Taxa pastrare combinatie numar de inmatriculare – 30 lei

Noile placute se elibereaza in termen de 2 ore de la depunerea comenzii, in baza prezentarii documentului de identitate – persoane fizice/delegatiei-persoane juridice si a chitantei de plata a contravalorii placilor. De asemenea, placile deteriorate se prezinta la ghiseu in vederea distrugerii acestora.

#2 Vip3R

Forumist

• Banned
  • 103 posts

Posted 27 June 2011 - 07:03 PM

oare daca am numerele pastrate acasa (n-am masina sa le pun) iar placutele sunt deteriorate, tot la SRPCIV cer noi placute? de fapt inlocuirea celor deteriorate

Edited by Vip3R, 27 June 2011 - 07:03 PM.

#3 eti

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,222 posts
  • Locationolt

Posted 27 June 2011 - 07:06 PM

Ceri placute noi numai daca inmatriculezi o masina cu respectivul numar, pana atunci ramai cu ele acasa asa cum sunt.

#4 DoDoIonut

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 02 April 2012 - 09:45 PM

Am si eu o problema am o masina sport putin modificata si din cauza de la intercooler nu mai pot pune numaru standart placa tip A.Cum pot face sa iau placuta tip C conform standardului ?

#5 Kayne

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 684 posts
  • LocationBUH

Posted 02 April 2012 - 09:50 PM

nu poti. faci cum faci si pui placuta care trebuie unde trebuie...

#6 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,154 posts

Posted 02 April 2012 - 10:25 PM

DoDoIonut ai omologare individuala a autoturismului efectuata dupa modificarile aduse?

#7 DoDoIonut

Incepator

• Juniors
  • 6 posts

Posted 03 April 2012 - 06:39 PM

View PostMarius, on 02 April 2012 - 10:25 PM, said:

DoDoIonut ai omologare individuala a autoturismului efectuata dupa modificarile aduse?
da totu este omologat,adica toate piesele sunt omologate nu stiu la ce va referiti

#8 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,154 posts

Posted 03 April 2012 - 07:08 PM

In Romania autovehiculele care circula pe drumurile publice trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Una dintre acestea este ca autovehiculul respectiv sa aiba locuri special destinate pentru montarea placutelor de inmatriculare. Asa e legea in Romania.
Nu vad cum ai primit omologare individuala a autoturismului daca masina ta nu mai indeplineste aceasta conditie. Oricum ma indoiesc ca ai solicitat si ai obtinut o omologare individuala a autoturismului.
Omologarea individuala se efectueaza pentru vehiculele rutiere prezentate la RAR, la care s-au modificat caracteristicile constructive.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users