Jump to content

Uniforma si insemnele distinctive ale politistilor romani

29 replies to this topic

#1 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 09 February 2010 - 01:58 PM

Uniforme de ceremonie Uniforme de reprezentare Uniforme de seviciu Insemne distinctive

#2 Daniel

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 224 posts

Posted 17 February 2010 - 06:39 PM

Cataline ne-ai facut o prezentare a lor mai pe larg sau ti se pare ceva ce ar trebuii modificat ? Ca o parere personala cred ca , cele reprezentind corpul agentilor de politie ( ma refer la grade )puteau sa fie putin mai frumoase ca reprezentare ,acum sunt destul de simple . <_<

#3 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,436 posts

Posted 29 April 2010 - 01:46 PM

Un comunicat de presă interesant al ministerului:

La iniţiativa M.A.I. a fost adoptată ieri, în şedinţa de Guvern, o hotărâre pentru modificarea şi înlocuirea Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, republicată.

Anexa respectivă a fost introdusă în anul 2009, prin Hotărârea Guvernului nr.683/2009, şi a prevăzut noi modele pentru uniformele poliţiştilor, înlocuind astfel anexa cuprinzând modelele uniformelor de până la acel moment.

Ca urmare a hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern de ieri, vor rămâne în vigoare modelele de uniforme stabilite anterior anului 2009.

#4 lauragrgr

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 15 May 2010 - 01:47 PM

Da, deci s-a schimbat schimbarea! Ce ma mira e cum de le-a venit, in ceasul al doispilea mintea la cap! Probabil ca ala de vroia sa faca un ban gramada cu schimbatul uniformelor nu a "sarit" indeajuns cu parandaratul! Alta explicatie nu vad! Au lasat ei din mana bunatate de ban public ?!

#5 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 15 May 2010 - 05:12 PM

Din ce am auzit, in unele judete deja au fost inlocuite cateva articole de la uniforma de ceremonie. Nu-i asa?

#6 lauragrgr

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 68 posts

Posted 15 May 2010 - 05:29 PM

View PostMarius, on 15 May 2010 - 05:12 PM, said:

Din ce am auzit, in unele judete deja au fost inlocuite cateva articole de la uniforma de ceremonie. Nu-i asa?

In tarlaua unde dau eu cu sapa nu s-a schimbat nimic, pentru ca, oricum nu aveam cu ce....Articolele noi nu au venit asa ca...

#7 dunelu

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,083 posts
  • LocationComanesti

Posted 20 May 2010 - 05:52 PM

Luna trecuta s-au facut tabele cu masurile de la hainele cadrelor.

#8 um2010

Clona cRbL

• Banned
  • 127 posts

Posted 06 June 2010 - 07:20 PM

Daca e vorba de Ordinul 236 din 30 septembrie 2009 acesta a fost publicat in MO 740 din 30 octombrie 2009 (in care au fost publicate si regulile de aplicare).
Cand l-am citit nu am remarcat mari diferente fata de uniforma actuala.
- pentru toti se adopta uniforma bleumarin-indigo,
- camasile-bluza sunt numai bleu (fara bleumarin sau alb)
- cravata parca era uni tot bleumarin-indigo.

#9 bendar

Banned

• Banned
  • 54 posts

Posted 04 July 2010 - 12:07 PM

Am remarcat ca s-au schimbat caschetele, in sensul ca in loc de culoarea bleu (nu ma refer nici la cozoroc, nici la partea superioara, ci la partea de mijloc, banda aceea, cu impremeuri de frunza de stejar sau ce-or fi).
Pana acum decat la politistii de la rutiera, in Bucuresti am remarcat schimbarea asta. Se inteleg ca e una generala, adica si pt celelalte formatiuni?
In orice caz.... nasol... seamana cu cele de jandarmi si comunitari. Si asa se imita destul de mult restul uniformei de pol (in special cea de vara a jandarmilor)... acum si cascheta.

#10 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 04 July 2010 - 12:12 PM

In loc de culoarea bleu, ce? :hmmmt:

#11 Miadry

Devotat

• Members
  • PipPipPipPip
  • 884 posts
  • LocationBraila, Romania

Posted 04 July 2010 - 02:58 PM

@bendar: E o conspiratie. Vor sa-i faca pe toti jandarmi. :ner:

#12 Daniel

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 224 posts

Posted 04 July 2010 - 07:04 PM

Miadry nu o sa-i faca in viata lor pe toti jandarmi indiferent cum ai imbraca . Sunt diferente mari de pregatire, de caracter si altele . :ner:

#13 bendar

Banned

• Banned
  • 54 posts

Posted 05 July 2010 - 03:57 PM

Nu am apucat sa termin fraza :rolleyes: . In loc de bleu au pus gri.

Posted Image

Posted Image

Deci a ajuns cascheta de politie in genul aleia de jandarmi. Singura diferenta, care nu e vizibila pt necunoscatori e cucul. :P
Ma rog, nu era nimic important. Doar o curiozitate

Edited by bendar, 05 July 2010 - 03:59 PM.

#14 Ispy

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • LocationBuzau

Posted 05 July 2010 - 06:38 PM

din cate vad e cam aceeasi cascheta care era si in '97- '98, diferit fiind doar cucul din material textil in loc de metal, mai au sa revina la uniformele cu geci gri si pantaloni bleu-marin cu vipusca bleu.

#15 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,169 posts

Posted 05 July 2010 - 07:15 PM

bendar nu se schimba nimic la uniforma politistilor, implicit nici modelul sau culorile caschetei. Poti vedea cum arata uniforma aici: Uniforma politistului

Probabil, ai vazut un politist de frontiera ... :)

Posted Image

#16 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 05 July 2010 - 08:36 PM

Cred ca nu se va schimba nimic, pe criza asta si cu inundatiile astea, oricum la nivel european s-a propus ca toti politistii sa aibe uniformele bleu, chiar si politistii germani au inceput sa schimbe uniformele verzi in cele bleu iar noile passaturi care au intrat in dotarea lor sunt cu imprimeul bleu, bineinteles totul se schimba din mers pentru a se obisnui lumea cu noile uniforme.

http://sbdsgn.de/arc...gn-der-polizei/

Edited by Rusy, 05 July 2010 - 08:38 PM.

#17 bendar

Banned

• Banned
  • 54 posts

Posted 05 July 2010 - 11:05 PM

View PostMarius, on 05 July 2010 - 07:15 PM, said:

Probabil, ai vazut un politist de frontiera ... :)

Ooooo da, politist de frontiera in centrul unei intersectii din Bucuresti. Inteleg ca sunt "mic", dar 2 ani de academie m-au facut sa disting uniformele. Macar cu atata lucru sa plec din scoala. :blink:
Cei din Bucuresti pot sa-mi confirme. Inclusiv cadre din Academie, care sa zicem ca au trecut in corpul ofierilor superiori si au trebuit sa-si schimbe caschetele, primind de genul celor de care v-am zis.
In fine, era o curiozitate

#18 aromas

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 108 posts

Posted 10 July 2010 - 08:46 AM

Celebrele tricouri şi şepcuţe mai sunt sau nu în dotare?

#19 Rusy

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts

Posted 10 July 2010 - 11:07 AM

Nu mai sunt, dar eu zic ca ideea de a purta tricouri nu a fost rea, iar sepcutele puteau sa ramana si sa fie purtate in activitati desfasurate in zonele de agrement. Pacat ca nu au ramas tricourile era o o tinuta mai lejera pe timp de vara.

#20 Nightwolf

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • LocationBucuresti

Posted 06 August 2010 - 03:30 PM

View Postbendar, on 05 July 2010 - 11:05 PM, said:

Ooooo da, politist de frontiera in centrul unei intersectii din Bucuresti. Inteleg ca sunt "mic", dar 2 ani de academie m-au facut sa disting uniformele. Macar cu atata lucru sa plec din scoala. :blink:
Cei din Bucuresti pot sa-mi confirme. Inclusiv cadre din Academie, care sa zicem ca au trecut in corpul ofierilor superiori si au trebuit sa-si schimbe caschetele, primind de genul celor de care v-am zis.
In fine, era o curiozitate

Modelul 2010 de cascheta, cel putin la Brigada Rutiera, renunta la bentita bleumarin si este inlocuita de una alba, nu gri.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users