Jump to content

Situatii in care politia LOCALA incalca legea

702 replies to this topic

#41 videosuzy

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 425 posts
  • LocationBucuresti

Posted 11 April 2011 - 09:02 PM

Pe langa sistemele de iluminare folosite ilegal, soferul mai face doua abateri:
- vorbeste la mobil fara headset:
- nu poarta centura de siguranta.
Nu ii luati apararea ca este oprit pentru ca roata din dreapta spate tocmai a trecut printr-o balta :naughty:

Stima

#42 Ecou

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 156 posts
  • LocationBucuresti

Posted 13 April 2011 - 07:36 PM

Decat sa faceti sesizari la MAI la care nu aveti certitudinea ca se va lua o masura adecvata, recomand realizarea unei sesizari la serviciul rutier de pe raza judetului dvs in vederea aplicarii unor sanctiuni contraventionale prev. de art. 101 alin. (1) pct. 10 sau art. 102 alin. (1) pct. 10 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Trebuie sa retineti faptul ca Politia Locala nu face parte din MAI, fac parte din aparatul primariei, care, dupa cum bine stim, are un regim de struto-camila nesubordonata nimanui, pentru ca PRIMARUL ESTE ALESUL POPORULUI.
Este drept ca Legea nr. 155/2010 prevede ca se vor supune controlului MAI, dar pana una alta, mai la indemana sunt sanctiunile contraventionale la regimul rutier...

Art. 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate;
....
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).

Art. 102
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
......
10. detinerea, montarea sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonora sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept;
......
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 6 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.d).

#43 alin2770

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 464 posts
  • Locationcraiova

Posted 13 April 2011 - 07:58 PM

le dam valoare daca vb despre ei pe forumul asta.

#44 Madalin

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 266 posts
  • LocationRomania

Posted 13 April 2011 - 08:59 PM

La Ploiesti mi-e dat sa vad destul de des patrule mixte intre locali si politisti de la rutiera in masinile primariei cu inscriptia politia rutiera locala , cine sa ii mai sanctioneze?
Nu stiu de ce ,dar se tot vrea crearea unei confuzii in randul populatiei intre atributiile si inscriptiile politiei romane fata de cele ale localilor.

Edited by Madalin, 13 April 2011 - 09:00 PM.

#45 LORD

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 850 posts
  • LocationSUCEAVA

Posted 16 April 2011 - 02:48 PM

Din ciclu : Tehnici de dezinformare in mass-media ,, sau ,, Astia nu sunt de-ai nostri ,, va prezint un articol din Evenimenntul zilei din 16 aprilie 2011 de un tembel , ca ziarist nu este .

Doi inspectori de poliție, arestaţi pentru luare de mită

Doi inspectori din cadrul Direcţia Generală de Poliţie Locală – Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare de la Primăria Sectorului 6 au fost arestaţi, azi, după ce au cerut administratorului unei firme câte 300 de lei de căciulă pentru a nu-i da amendă. Potrivit unui comunicat al DNA, inspectorii Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu sunt cercetați pentru luare de mită.
Alături de cele două femei este cercetat, în stare de libertate, şi inspectorul Gheorghe Daniel Dragomir din cadrul aceleiaşi instituţii. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a reieşit că, pe 12 aprilie, cei trei inspectori au cerut de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţătorul în cauză, bani pentru a nu sancţiona contravenţional firma pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor.
Ieri, după ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare, cei trei inspectori au convenit cu denunţătorul ca banii să-i fie daţi lui Gheorghe Dragomir. În aceeaşi zi, Dragomir a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător 900 de lei, din care urma să le dea câte le dea câte 300 de lei celor două colege, Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu.
Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor două, iar sâmbătă Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor două inculpate. În cazul lui Gheorghe Dragomir s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

#46 Sony

Loial

• Members
  • PipPipPip
  • 348 posts

Posted 19 April 2011 - 11:14 PM

View PostMarius, on 11 April 2011 - 02:36 PM, said:

Danny, daca-i mai vezi cand esti de serviciu, trebuie sa-i opresti si sa-i sanctionezi. :D
Tot despre "politia" animalelor.

Politistii satmareni au retinut certificatul de inmatriculare al autoturismului din dotarea Politiei Animalelor

Cu privire la aceste aspecte am solicitat pozitia oficiala a Inspectoratului de Politie al judetului Satu Mare. “In ceea ce priveste confuzia ce se poate crea, avand in vedere denumirea asemanatoare cu cea a Inspectoratului General al Politiei Romane, precizam faptul ca, din interpretarea dispozitiilor art. 7 alin. (3), din Ordonanta Guvernului nr. 26/200 privind asociatiile si fundatiile, cu modificarile si completarile ulterioare, rezulta ca nu este interzis in mod expres folosirea in denumirea structurilor/entitatilor componente, ale filialelor si sucursalelor constituite potrivit actului constitutiv/statulului asociatiei/fundatiei, a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati/institutii publice sau cu denumirea unor structuri din subordinea sau coordonarea acestora.

Referitor la mijloacele specifice de avertizare luminoase montate pe autovehiculele apartinand Inspectoratului General de Politie pentru Protectia Animalelor, conducatorii acestora sunt susceptibili a fi sanctionati de catre politia rutiera, deoarece sunt incalcate prevederile art. 32, din Ordonanta de Urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice”, se arata in raspunsul IPJ Satu Mare.

Art. 32 al. (2) “Sunt autorizate sa utilizeze semnale specifice de avertizare luminoase: a) pentru lumina rosie – autovehiculele apartinand politiei si pompierilor: B) pentru albastru – autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii care insotesc coloanele militare, unitatile speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, precum si autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta”.

Avand in vedere ca autoturismul din dotarea Politiei Animalelor Satu Mare n-are dreptul sa foloseasca girofar rosu – albastru, politistii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au ridicat certificatul de inmatriculare a autovehiculului respectiv si au aplicat o sanctiune contraventionala cu avertisment conducatorului.
http://www.informati...comment-page-1/

Deci se poate. :emo-yessir:

#47 Cristi

Investigator

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 2,107 posts
  • LocationValcea

Posted 26 April 2011 - 10:05 PM

*
POPULAR

Stimati colegi si participanti la acest forum, aduc in atentia dumneavoastra urmatoarea fotografie :

Posted Image

Povestea e simpla :
Aceasta fotografie e realizata pe raza municipului Barlad, judetul Vaslui, in ziua cand un intreprinzator local se apucase saracul sa protesteze in fata Primariei, vrand sa dea foc unui autobuz ce ii apartinea. Bineinteles, la fata locului s-au deplasat "trupele speciale" din cadrul Politiei Locale Barlad, echipate corespunzator pentru interventie :
  • camasa calcata si apretata
  • cagula de interventie
  • cascheta regulamentara peste cagula
  • ecuson cu numele fiecaruia, desi purtau cagula pentru ascunderea identitatii!!!

Realizand ca exista oameni mai distrusi decat el, afaceristul a renuntat la a mai da foc autobuzului, intrucat nu putea tine in mana bricheta din cauza ca se tinea cu ambele maini de burta de ras.

Aceasta postare nu este un pamflet, decat ultima parte.

Mare e Gradina Politiei Locale... :ner:

#48 danpin

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 890 posts
  • Locationwww.buzaucity.ro

Posted 26 April 2011 - 10:12 PM

Supertare fratioare :ner:

#49 bozo

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 739 posts
  • LocationBucuresti

Posted 26 April 2011 - 10:22 PM

avem aici una din competentele politiei comunitare.
propun sa fie sanctionat ca nu are cagula si nu paste oile din Santa Fe

girofarul rosu nu ii scapa de prostie...

alte competente...

si mai aduna si gunoaie

#50 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,153 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 26 April 2011 - 10:39 PM

Credeam ca le-am vazut pe toate.
Kmcoio astia sunt un izvor nesecat.
Doamne Dumnezeule.

#51 calin69

Junior

• +Members
  • Pip
  • 31 posts

Posted 27 April 2011 - 10:16 AM

Doar cap poarta pe umeri, minte la viitoarele ,, alegeri", cat despre cei care ii conduc se vede in imgine :o

#52 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 29 April 2011 - 11:42 AM

Mare este gradina lui Dumnezeu! Pai daca ei au atributiile lor specifice, cum am vazut mai sus, de ce se tot cramponeaza sa ia si alte atributii si competente de la altii? Ca asta am vazut-o cu totii, cum se viseaza ei sa opreasca si sa amendeze in trafic, cum se viseaza ei trupe speciale de interventie, etc... Ar fi mai bine sa-si vada de oile si de afisele lor!

#53 Tyropol

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • LocationSud

Posted 29 April 2011 - 08:27 PM

Cred ca deviez un pic de la subiectul "girofarul" insa dupa un mic search pe "Goagal" am gasit si eu doua specimene:

#54 Nashipa

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • LocationCluj-Napoca

Posted 29 April 2011 - 09:09 PM

:o Doamne fereşte! Poza aia cu ăia cu cascheta peste cagulă chiar este reală? Fraţilor, astea sunt primele semne, vine sfârşitul lumii!

#55 procust

Banned - clona

• Banned
  • 5 posts

Posted 29 April 2011 - 10:02 PM

Am vazut astazi pe A1 masina comunitarilor din Valcea care a fost pozata si in Craiova pe Calea Bucuresti. Pe sensul opus erau cateva echipaje de la rutiera. Ma intreb daca se aflau pe acelasi sens, oare cei de la Politie ii opreau sa-i intrebe de sanatate? Pt ca evident girofarul rosu nu are ce cauta la parventii care se pare ca pana si ultimele sate de prin vagauni care au pol locala incearca sa imite insemnele Politie Romane ( ex: Chiajna, masina vazuta tot azi, cu aceleasi insemne, mai putin faptul ca aveau girofar albastru, iar undeva pe lateral si in spate, abia zarindu-se, un minuscul cuvant "locala").
Alt exemplu, "politia" locala sector 1. Marti seara o tanti de zici ca tocmai ce si-a dat jos capotul si a terminat de ghicit in cafea statea in capul scarilor de la metrou cu combinezon tactic pe care scria doar Politia. Ce o trada era stema de pe umar.

#56 VictorL

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 191 posts
  • LocationSuceava

Posted 29 April 2011 - 10:53 PM

Dragi colegi mai mari, sper sa n-o dau in bara, dar din ce am citit in actul normativ, trag concluzia ca nu au dreptul sa foloseaca nici girofarul de culoare albastra. :)
Gresesc cu ceva?

#57 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 30 April 2011 - 05:19 AM

Le trebuie unul galben :ner:

#58 bozo

Devotat

• +Members
  • PipPipPipPip
  • 739 posts
  • LocationBucuresti

Posted 30 April 2011 - 06:25 AM

ba da, scrie in legea privind functionarea si organizarea lor acolo ca au voie albastru. Dar nu scrie si ca au voie sa il foloseasca.

#59 Cromatic

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 141 posts

Posted 30 April 2011 - 08:20 AM

View PostEcou, on 13 April 2011 - 07:36 PM, said:

Decat sa faceti sesizari la MAI la care nu aveti certitudinea ca se va lua o masura adecvata, recomand realizarea unei sesizari la serviciul rutier de pe raza judetului dvs in vederea aplicarii unor sanctiuni contraventionale prev. de art. 101 alin. (1) pct. 10 sau art. 102 alin. (1) pct. 10 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Trebuie sa retineti faptul ca Politia Locala nu face parte din MAI, fac parte din aparatul primariei, care, dupa cum bine stim, are un regim de struto-camila nesubordonata nimanui, pentru ca PRIMARUL ESTE ALESUL POPORULUI.
Este drept ca Legea nr. 155/2010 prevede ca se vor supune controlului MAI, dar pana una alta, mai la indemana sunt sanctiunile contraventionale la regimul rutier...

Cu tot respectul dar eu cred ca este imposibil ca politia rutiera din localitatile in care exista masini ale politiei locale pe care sunt montate girofare de culoare rosie sa nu fi observat acest lucru pentru a putea lua masurile de rigoare. De ce trebuie sesizat la serviciul rutier asta chiar nu o inteleg pentru ca, daca eu cetateanul de rand mi-as monta asa ceva pe masina as fi oprit imediat in trafic fara a mai fi sesizat serviciul rutier insa cei de la politia locala circula nestingheriti fara sa-i opreasca nimeni iar ca sa-i opreasca trebuie sesizat serviciul rutier...

Edited by Cromatic, 30 April 2011 - 08:34 AM.

#60 VictorL

Forumist

• +Member
  • PipPip
  • 191 posts
  • LocationSuceava

Posted 30 April 2011 - 09:02 AM

Asta pentru ca sunt niste grei ai Politiei Dorine. :ner:
E bine de stiut.Multumesc pentru informatie bozo.

Tocmai ce am citit si eu in Legea nr. 155/2010 privind organizarea si functionarea politiei locale.
"ART. 32 alin (1) Poliţia Locală poate deţine, administra sau folosi, după caz, imobile, mijloace de transport
personalizate şi dotate cu mijloace de avertizare sonore şi luminoase de culoare albastră, armament,
muniţie, echipamente şi aparatură tehnică specifică, necesare pentru exercitarea atribuţiilor prevăzute
de lege."

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users