Jump to content

Garda de Coasta - Organizarea si functionarea Politiei de Frontiera

infiintarea garzii de coasta legea marea neagra dunarea maritima delta dunarii reorganizarea politia de frontiera

• You cannot reply to this topic
37 replies to this topic

#21 Leonidas67

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 365 posts
  • LocationTIMISOARA

Posted 30 April 2011 - 06:38 PM

Se grabesc deoarece nu mai sunt bani pentru luna Mai si nu doresc a se cunoaste aceasta de catre comisia care va urma sa vina in urma suspiciunilor pe care le are Eurostatul cu privire la raportul de tara pe care l-au transmis sacalii, bani care de altfel existau dar au fost directionati in cu totul alte scopuri, ma gandesc ca le cunoasteti si voi ! Iar in privinta radierii unor functii, parsivii se bazeaza pe art. 69, lit. j din L. 360 .

Ai grijă de gândurile tale pentru că se vor transforma în vorbe.
Ai grijă de vorbele tale pentru că se vor transforma în fapte.
Ai grijă de faptele tale pentru că se vor transforma în obiceiuri.
Ai grijă de obiceiurile tale pentru că vor fi caracterul tău...
Ai grijă de caracterul tău pentru că el va influența destinul tău.

#22 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 18 May 2011 - 07:45 PM

Azi, 18.05.2011, Guvernul a aprobat un proiect de lege privind infiintarea Garzii de Coasta in zona litoralului Marii Negre, a Dunarii Maritime si a Deltei Dunari. Potrivit ministrului, inspectoratele judetene ale politiei de frontiera Constanta si Tulcea vor fi comasate, iar inspectoratele din Ialomita si Braila vor intra sub coordonarea celor din Galati si Calarasi. "Salariile angajaţilor vor fi aceleaşi, vor avea aceleaşi drepturi, numai că anumite structuri se vor comasa neavând nevoie, de exemplu, decât de o direcţie juridică la două judeţe ", a precizat Igaş. Printre beneficiile pe care le-ar aduce Garda Coastă, ministrul a menţionat "coordonarea unitară a activităţilor specifice derulate de poliţia de frontieră la frontiera maritimă şi fluvială, asigurarea unui înalt nivel de supraveghere şi control la frontiera maritimă a României, asigurarea regimului juridic al frontierei de stat în zona de competenţă, combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalitatea transfrontalieră în zona de responsabilitate."
si bineinteles, disponibilizarea a 350 de oameni - aproape ca am uitat-o.

Edited by castana, 18 May 2011 - 07:49 PM.

#23 Dorin17

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,246 posts
  • LocationTechirghiol

Posted 19 May 2011 - 10:26 PM

350 de oameni de la 4 inspectorate??? Sau de la fiecare?

#24 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 20 August 2011 - 07:16 PM

sunt curios, ati mai auzit ceva despre garda de coasta? se mai face, nu se mai face?!

#25 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 20 August 2011 - 07:47 PM

View Postcastana, on 20 August 2011 - 07:16 PM, said:

sunt curios, ati mai auzit ceva despre garda de coasta? se mai face, nu se mai face?!
hai, tot eu imi raspund: Proiectul de lege privind modificarea Legii nr.265/2010 pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române şi pentru abrogarea art.4 alin.(4) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.105/2001 privind frontiera de stat a României, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2001 privind frontiera de stat a României, a trecut de senat; va trece si de deputati. poate inca o luna. deci, se va face.
dar cum, cu inca 350 de disponibilizari? :hmmmt:

Edited by castana, 20 August 2011 - 07:48 PM.

#26 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 20 August 2011 - 09:34 PM

Eu sunt in stare sa pun pariu ca nu trece de Senat. si ca nu se va face. Dar nu din cauza Parlamentului.
Am auzit un zvon ca Germania, tara aia numita si motorul Europei, care a dat si cea mai mare parte din banii cu care s-au cumparat nave si salupe noi si cu care s-a implementat proiectul EADS de securizare a frontierei, deci, se aude ca nu prea e de acord. In afara de asta cel pentru care era pastrat postul de sef, am citit ca se pensioneaza...
Oricum mie mi se pare stupid sa faci Garda de Coasta intr-o tara cu doar cu putin peste 100 de mile de litoral, si care sa aibe cea mai mare zona de competenta la uscat si fluviu.
E caraghios si stupid. Dar in Romania orice este posibil.
Oricum daca se va face, va trai exact cat a trait si aia de data trecuta.

#27 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 21 August 2011 - 01:23 PM

sando, am auzit si eu ca omul pentru care se zice ca se infiinteaza garda, iese luna asta la pensie.... dar am auzit si ca a trecut de senat, cu 89 de voturi pentru, pe 28 iunie; va ajunge la deputati, care sunt camera decizionala; iar aia nu vor gresi.
sper sa ai dreptate in legatura cu germania (nu stiam de asta -_- ), cum ai avut si cu schengenul...
in ceea ce priveste infiintarea ei... cum ai zis, a mai fost, si a durat un an - parca. poate ca acum va dura tot atat, sau mai putin.
dar pe mine ma interesa partea aia, cu disponibilizatul...
jupanul sef de aici a zis candva, la o sedinta, ca daca se da afara pana in garda de coasta, fiind astfel atinsa tinta de reducere a personalului dupa legea bugetului pt 2011, dupa stiinta dumisale, nu se va mai opera nicio reducere. informatie primita de el de la un grangure din minister.
dar, cum e romania, si suntem cica prea multi, in continuare...

Edited by castana, 21 August 2011 - 01:28 PM.

#28 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 27 August 2011 - 10:28 AM

View Postcastana, on 21 August 2011 - 01:23 PM, said:

dar pe mine ma interesa partea aia, cu disponibilizatul...
tocmai am vazut filmuletul postat de copman... well... se pare ca ... tot nu scapam... va mai integrati voi, mai politicienilor, in alte zone high class europene, cand mi-oi vedea ceafa!

Edited by castana, 27 August 2011 - 10:39 AM.

#29 NewsBot

Flux de stiri

• Robots
  • PipPipPipPipPip
  • 1,347 posts

Posted 22 November 2011 - 03:35 PM

Proiectul de lege care reglementează înfiinţarea Gărzii de Coastă în zona litoralului Mării Negre, a Dunării Maritime şi a Deltei Dunării, precum şi alte măsuri privind reorganizarea Poliţiei de Frontieră Române a fost adoptat, astăzi, 22 noiembrie a.c., în Camera Deputaţilor - Cameră decizională în acest caz.

Detalii: Flux de stiri MAI

#30 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 22 November 2011 - 07:47 PM

mda!
iarasi veselie si nebunie! ce-mi place mie tot mai mult! :mellow:

Edited by castana, 22 November 2011 - 07:49 PM.

#31 Catalin

1*

• +Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 5,409 posts

Posted 22 November 2011 - 07:56 PM

De ce spui că e veselie?
Practic, această lege transformă PFR într-un cobai. Ea prevede înfiinţarea inspectoratelor teritoriale ale PFR la fiecare frontieră a României cu statele vecine şi înlocuirea inspectoratelor judeţene existente în prezent cu servicii teritoriale.
Cu alte cuvinte PFR este prima ce ia forma dorită de marinar pentru reorganizarea teritorială şi administrativă a ţării.

#32 username

Forumist

• Banned
  • 109 posts

Posted 22 November 2011 - 08:11 PM

din aceasta reorganizare rezulta alte disponibilizari

#33 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 22 November 2011 - 08:23 PM

nu si dupa postarea lui elvis http://www.politisti...r-de-la-oradea/. apropos de disponibilizari.
..."veselie"..., nu am putut reda prea bine tonul sarcastic...

Edited by castana, 22 November 2011 - 08:26 PM.

#34 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 05 December 2011 - 04:17 PM

deci, din ce am aflat eu, 114 ofiteri, 270 agenti si 87 personal civil nu se vor mai regasi pe noile state....
acestia vor pleca la politie sau politia locala.
la servicii se vehiculeaza un numar de 30-40 persoane... in locul a aproximativ 150... :faint:

Edited by castana, 05 December 2011 - 04:22 PM.

#35 gigikent

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 114 posts

Posted 05 December 2011 - 08:06 PM

castana.la nivelul intregii p.f sau la garda de coasta?

#36 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 06 December 2011 - 11:00 PM

la nivelul intregii pfr. desi, daca ai intrat pe intranetul nostru, ai sa vezi ca, zic organizatiile gen snppc, cnp, ca in urma sedintelor, s-a stabilit ca nu vor mai fi disponibilizari, doar mutari la politia nationala. asta doar pentru cei din aparatele judetene care se desfiinteaza, si in special pentru cei de pe frontiera interna. aia de la externa, vor trece spre sectoare, gasesc ei o modalitate... iar celor de la sectoare nu li se mai freaca ridichea!

#37 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 10 December 2011 - 12:06 PM

tată, ne-au făcut în sânge ăştia... ce mai rămâne, max. 50 de "omini" la serviciul judeţean, care e mai slab ca structură ca niciodată, în 30 de ani de activitate, după spusa unui coleg cu experienţă. aşa. restul, chinuială, după ce ştim deja, poate pe examene (nu şi pentru şefi - dar merita să le vezi feţele, săracii), pentru locuri la sectoare, rurală (mă bate gândul să mă tirez aici, funcţie de ce e pe "piaţă" - poate cineva să-mi zică ceva despre asta?), cică locală... :blink: cică şi sediul zgărzii... care-o mai ajunge acolo.
mă duc să mă deconectez cu o ţuică fiartă. :beer:

Edited by castana, 10 December 2011 - 12:08 PM.

#38 minutzu

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 332 posts

Posted 10 December 2011 - 12:25 PM

Poate în 30 de ani de activitate a Batalioanelor de Grăniceri. Că la Poliţia de Frontieră întodeauna a fost bine. Marea greşeală a fost unirea cu grănicerimea care erau forţe armate ( MApN ), şi care a atras după ei proverbiala prostie. Şi "bunii militari" au fost promovaţi în baza pilelor, relaţiilor şi cunoştiinţelor, ducând dracului arma Poliţie de Frontieră, şi mă refer aici la Paşapoarte Punct Control Trecere Frontieră.

Edited by minutzu, 10 December 2011 - 12:33 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users