Jump to content

Proiectul OMAI pt stabilirea criteriilor privind concedierea

• You cannot reply to this topic
78 replies to this topic

#61 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 22 June 2011 - 09:18 AM

Dupa publicarea OUG 54/21.06.2011 in MOfR 443/21.06.2011, va urma imediat publicarea OMAI privind examenele de departajare a personalului de la structurile reorganizate. Hotararea Curtii Constitutionale cu privire la modificarile privind Statutul Politistului nu va influienta acest act, ci numai perioada de punere la dispozitie, care era de cel mult 6 luni si acum ar deveni de cel mult 3 luni.
Numai ca nu se va astepta atata, ci se va trece imediat la pregatirea disponibilizarilor.
Avand in vedere propunerile anterioare facute de CNP pe marginea primului proiect de OMAI si Procedurii anexa, sustinute la sedintele de la minister, si din care o parte ministrul a dispus sa fie acceptate, s-au mai facut unele propuneri la proiectul de OMAI

Attached Files

#62 mirciulica

Clona um2010

• Banned
  • 16 posts

Posted 22 June 2011 - 12:58 PM

O intrebare daca se poate domnule radusandu.

Prezenta procedură reglementează modul de organizare şi desfăşurare a examenului pentru departajarea în vederea numirii în funcţie a personalului care a ocupat posturi de natura celor desfiinţate în cadrul aceleiaşi structuri/compartiment anterior reorganizării/reducerii de posturi.

Cum se definesc "posturile de natura celor desfiintate"? Daca prin fisa postului exista diferente majore, peste 80%, atunci postul respectiv este considerat a fi unic? Si daca este unic, cel care il ocupa poate solicita concurs pe posturile celorlalti? Speta: compartiment de logistica, secretariat, arhiva operativa, documente clasificate etc. De regula fiecare activitate incadrata cu cate unul ... maxim 2 agenti (ramasi dupa reducerile cu 25% de anul trecut). Se desfiinteaza postul de casier (unic). Se scot la concurs TOATE posturile? Multumesc.

#63 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 22 June 2011 - 08:09 PM

@mirciulica.
Da, chiar am discutat azi aceasta problema si Comisia juridica a pus-o la propuneri.Sa vedem cum va iesi finalul Proiectului de OMAI.
Numai bine!

#64 udnas

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 23 June 2011 - 03:49 PM

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: in cazul meu, singurul la secretariatul unui birou teritorial al unei directii din aparatul central, fiind disponibilizat, ma intereseaza daca pot participa la concursul ce se va desfasura la ipj, ijpf, ijj sau isu din zona, compartimentul financiar sau serviciul logistic la oricare compartiment (mentionez ca am pregatirea necesara in domenii de logistica si financiar contabilitate - am venit la secretariat de la logistica)?
Va multumesc.

#65 drAGO5

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 454 posts

Posted 23 June 2011 - 03:57 PM

Ai scoala de politie, ai lucrat si in operativ, sau ai intrat cu examen din sursa externa pentru un post de la logistica?

#66 udnas

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 23 June 2011 - 06:52 PM

Din MApN, sursa externa, ordine publica, curs de perfectionare la Slatina, dupa care logistica si de acolo la secretariat.
Cu stima,

Va mai supun atentiei, urmatoarele articole din legea 284/2010.
Cred ca este loc de interpretat: se cumuleaza 2 articole, respectiv:

LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010
privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 877 din 28 decembrie 2010

Data intrarii in vigoare: 01 Ianuarie 2011

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ANEXA VII
FAMILIA OCUPAŢIONALĂ DE FUNCŢII BUGETARE "APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ŞI
SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ"

CAP. II
Reglementãri specifice personalului din instituţiile publice de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã

SECŢIUNEA a 3-a
Drepturi specifice activitãţii desfãşurate în instituţiile publice de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã

ART. 21
(1) Personalul militar trecut în rezervã, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare ale cãror raporturi de serviciu au încetat, fiind clasaţi "Apt limitat" sau ca urmare a împlinirii limitei de vârstã în grad, a reorganizãrii unor unitãţi, a reducerii unor funcţii din statele de organizare, şi pentru care nu sunt posibilitãţi pentru a fi încadraţi în alte funcţii corespunzãtoare în aceeaşi unitate sau în alte unitãţi, ori pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor, şi care nu îndeplinesc condiţiile de pensie, beneficiazã de un ajutor egal cu 10 solde ale funcţiei de bazã avute, respectiv cu 10 salarii ale funcţiei de bazã avute, în luna schimbãrii poziţiei de activitate.
(2) În cazul în care persoanele aflate în situaţiile prevãzute la alin. (1) sunt apte de muncã, dar nu se pot încadra din lipsã de locuri de muncã corespunzãtoare pregãtirii lor, acestea mai beneficiazã de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivã în calitate de personal militar, poliţist, funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personal civil în instituţiile publice de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, dupã cum urmeazã:
- 50% din solda funcţiei de bazã/salariul funcţiei de bazã avutã/avut în luna schimbãrii poziţiei de activitate, pentru cei care au o vechime efectivã cuprinsã între 1 şi 5 ani;
- 55% din solda funcţiei de bazã/salariul funcţiei de bazã avutã/avut în luna schimbãrii poziţiei de activitate, pentru cei care au o vechime efectivã cuprinsã între 5 şi 15 ani;
- 60% din solda funcţiei de bazã/salariul funcţiei de bazã avutã/avut în luna schimbãrii poziţiei de activitate, pentru cei care au o vechime efectivã de peste 15 ani.
(3) Ajutorul prevãzut la alin. (2) se acordã cu data de întâi a lunii urmãtoare celei în care a avut loc trecerea în rezervã, respectiv încetarea raporturilor de serviciu, pânã la încadrarea în muncã, fãrã a se depãşi durata maximã prevãzutã de lege pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj.
(4) Perioada pentru care se acordã ajutorul prevãzut la alin. (2) constituie vechime în muncã şi stagiu de cotizare pentru care unitãţile au obligaţia sã calculeze şi sã vireze contribuţiile sociale.
(5) Contribuţiile sociale prevãzute de lege pentru angajat şi angajator se suportã din fondurile aprobate prin buget cu aceastã destinaţie.
(6) Prevederile alin. (1) nu se aplicã personalului militar care beneficiazã de plãţi compensatorii.
(7) Drepturile bãneşti prevãzute la alin. (2) se plãtesc pe baza unei declaraţii de angajament lunare, pe propria rãspundere, din care sã rezulte cã beneficiarii ajutorului nu sunt încadraţi în muncã sau nu desfãşoarã nicio activitate care sã le asigure un venit lunar.
Deci, pe langa plata unui ajutor (50% - 60%) politistul mai beneficiaza si de cele 10 salarii din motivele expuse in continutul art. 21.
Cu stima si astept un semnal.

#67 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 23 June 2011 - 09:31 PM

Da, in legea nr.284/2010 asa se prevede si asa va fi in anii urmatori, dar pentru anul 2011 cititi art.13 din Legea nr. 285/2010.

#68 udnas

Incepator

• Juniors
  • 3 posts

Posted 24 June 2011 - 07:04 AM

Va multumesc pentru punctul de vedere vis a vis de ajutoare, dar astept raspuns si la celalalt punct: daca pot participa la concurs .......... (v-am raspuns de unde provin odata cu mesajul privind legea 284).
Cu stima,

#69 zzeus23

Junior

• Members
  • Pip
  • 24 posts

Posted 25 June 2011 - 07:38 PM

un punct de vedere va cer si eu?
Acum o luna de zile inspectorul sef din judetul meu ne-a zis in sedinta ca din judetul nostru trebuie sa plece 27 de politisti. Ne-a prezentat pe fiecare oras numeric cati si la mn in oras ne-a zis ca 1 din zona posturilor si 3 de la oras(1-judiciar, 1-o.p. , 1-rutiera). De la 01.06.2011 un lucrator de la o.p. si unul de la judiciar s-au mutat la proximitate( adica sectoristi-cu noua reorganizare, lor fiindu-le radiate pozitiile din state si le-au infiintat altele in noul compartiment). Ieri in sedinta locala comandantul ne-a spus ca cei de la o.p si judiciar sa stea linsistiti intruct s-a rezolvat prin plecarea celor 2 la proximitate. Dar ma gandesc ei vor sa dea oameni afara nu sa mute de colo colo. E posibil sa vina sa zica ca din nou sa plece altii de la o.p si judiciar? sau regandesc din nou si vin cu alte cifre de la fiecare compartiment?

#70 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 28 June 2011 - 07:52 AM

S-a promulgat si publicat Legea nr. 137/2011de modificare a legii nr. 360/2002 privind Statutul Politistului si OMAI nr. 129/2011 privind aprobarea procedurii - cadru privind organizarea si desfasurarea examenului pentru departajare in vederea numirii in functie a personalului ca urmare a aplicarii masurilor de reorganizare institutionala la nivelul MAI.

Attached Files

• Attached File  0448.pdf   236.99K   73 downloads

#71 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,154 posts

Posted 28 June 2011 - 08:49 AM

M.Of. cu Legea nr. 133 din 2011 de modificare a Statutului politistului si OMAI nr. 129 din 2011 privin procedura de desfasurare a examenului pentru departajare a personalului ca urmare a aplicarii masurilor de reorganizare la nivelul MAI

#72 maradin

Junior

• Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 30 June 2011 - 10:52 PM

daca sunt in concediul de maternitate, pentru cresterea copilului, ma poate chema sa dau interviu?E legal asa ceva?

#73 radusandu

Reprezentant CNP

• +Official
  • PipPipPip
  • 480 posts
  • LocationBucuresti

Posted 01 July 2011 - 06:41 AM

Personalul suspendat, pus la dispozitie si cei/cele aflati/e in concediu de cresterea copilului NU vor participa la evaluare.

#74 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 01 July 2011 - 07:20 AM

Interesant. Deci ar fi o solutia ca noi barbatii sa ne luam in masa concediu de crestere a copilului, sau sa rugam un vecin sa ne faca o plangere penala in perioada asta, pentru ca astfel suntem protejati.
Mai dar ce ganditori sunt pe la MAI, ramai crucit, nu alta.

#75 maradin

Junior

• Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 01 July 2011 - 07:52 AM

multumesc..
pentru raspuns..
incepusem sa intru in panica
ma suna ieri un coleg ca sunt pe lista de interviu atata timp cat eu sunt in concediu de maternitate..........sunt ag. pr...nu personal cvil

#76 maradin

Junior

• Members
  • Pip
  • 26 posts

Posted 01 July 2011 - 08:36 AM

Personalul suspendat, pus la dispozitie si cei/cele aflati/e in concediu de cresterea copilului NU vor participa la evaluare.
spune-mi te rog este specificat undeva acest lucru?
ordin sau altceva dat de MAI?

#77 mirciulica

Clona um2010

• Banned
  • 16 posts

Posted 01 July 2011 - 11:34 AM

Si cei in concediu medical....

#78 absolventacademie007

Incepator

• Juniors
  • 2 posts

Posted 05 July 2011 - 07:49 PM

domnule radu sandu...va supun atentia unei spete cat se poate de simple... un ofiter de politie, absolvent al scolii militare, apoi absolvent cu diploma de licenta al Academiei de Politie A.I.Cuza care a lucrat din momentul trecerii in corpul ofiterilor intr-o functie de judiciar ( cazul birourilor de cercetari penale care nu se mai regasesc in noul stat), deci politist de profesie sau de cariera, conform noii proceduri va trebui sa plece acasa.... din singurul considerent ca procedura prevede foarte clar ca ,, [b]2.1. Examenele se organizează la nivelul fiecărei/fiecăruistructuri/compartiment din cadrul unităților sau, după caz,subunităților afectate de măsurile de reorganizare instituțională.''[/b]. Asta una la mana ...iar a doua, nimeni nu a pus in discutie cazul politistilor care au devenit politisti prin admiterea si apoi absolvirea unor institutii ale M.A.I. si nu din sursa externa prin incadrare directa. In situatia de fata ma vad nevoit sa plec ,, la capsuni,,. Va doresc numai bine in sistemul asta de rahat....

#79 castana

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 110 posts
  • LocationTulcea

Posted 06 July 2011 - 08:10 AM

un +! ai marcat bine acest aspect, colega! cei de la cp sunt la latitudinea fiecarui sef de structura - fiecare dupa cum se descurca sa-si pastreze oamenii! asta, daca au ceva coloana...

Edited by castana, 06 July 2011 - 08:11 AM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users