Jump to content
POLITISTI.ro

Clasament


Popular Content

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 18.12.2017 în toate secţiunile

 1. 9 points
  Cu siguranţă nu aţi ratat "scandalul momentului" cu pedofilul "poliţist". Acest caz demonstrează (deşi nu era deloc nevoie) încă o dată, că titlul acestui topic este cât se poate de real/adevărat. Unde sunt colegii "băieţi buni" iubitori de încadrări directe şi transferuri de la alte arme? Unde sunteţi stimaţi colegi iubitori ai "sistemului MAI"? Priviţi cu atenţie acest caz, în care Poliţia Română şi în special noi poliţiştii, în aceste zile primim o lovitură imensă de imagine, mulţumită unui astfel de orientat ce "a schimbat" arma! Enjoy it! NU uitaţi că este exact aceeaşi reţetă ca şi în cazul cretinului pistolar de la coafor. Şi ăla a fost la fel, tot un şoferică orientat şi intrat pe uşa in dos în poliţie ... dar nu a mai interesat pe nimeni, a fost şi încă este numit de opinia publică: "poliţist" deşi nu a avut nicio zi în care să facă muncă de poliţie, să fie operativ. Ia uitaţi ce zice presa: Deci avem de-a face cu un fost gardian pubic, care ce să vezi ... a intrat în jandarmerie, după care, SURPRIZĂ!!! a schimbat arma! Că doar deja era în măreţul şi mirificul "sistem MAI". Interesant este şi cum schimbau domnii jandari arma într-o veselie, în anul de graţie 2010, pe vremea când poliţiştii cu şcoală erau disponibilizaţi ... că vorba aceea, eram prea mulţi! PS: Acest topic este destul de vechi, recitiţi-l! S-ar putea să fiţi surprinşi de câte similitudini veţi găsi şi în cazul ce a stat la baza iniţierii acestui topic. Nu ştiu de ce, dar am o vagă impresie că tot atunci a intrat şi pedofilul de azi, pe uşa din dos în Poliţia Română. Ce noroc chior pentru Poliţia Română aceste infuzii de personal proveinte de la alte arme sau din încadrări directe!
 2. 4 points
  Asa cum am anticipat imediat după numirea doamnei Carmen Dan în funcția de ministru, aceasta nu a făcut NIMIC BUN pentru Politia Romana ori pentru MAI. Nu s-a schimbat nimic în bine pentru polițiști, nu avem un statut adaptat vremurilor noastre, nu suntem câți ar trebui sa fim, nu sunt dotați și plătiți corespunzător, legislatua este slaba, încă se practica încadrările directe și transferurile de la alte structuri în Politia Romana, ceea ce au adus numai prejudicii instituției noastre. Am regresat cu dvs. la conducerea MAI, doamna Carmen Dan. După tot ce s-a întâmplat pana acum cred ca este timpul ca dvs. sa faceți un pas în spate, este timpul sa plecați din fruntea MAI. Nu aveați ce sa căutați în fruntea acestui minister încă de la început, dar acum, mai mult ca oricând, trebuie sa plecați. Pe mine, ca polițist, m-ați dezamăgit! Și nu numai pe mine, ci pe marea majoritate a polițiștilor! Dați-vă demisia de onoare doamna Carmen Dan! Ați fost numita doar pe criterii politice și v-ați dovedit ineficienta și incapacitatea de a conduce un minister atât de complex.
 3. 3 points
  Dacă nu aţi văzut ştirile zilei, vă aduc în atenţie una tare: Reşedinţa ambasadorului Republicii Pakistan, care are asigurată paza de jandarmi, a fost spartă de hoţi, în perioada sărbătorilor. Ce să-i faci! N-ai ce să-i faci! Interesantă declaraţia Vicepreşedintelui Comisiei pentru Apărare: Superb şi comunicatul Jandarmeriei: Deci practic ei "asigură" paza la mişto, nu au nicio responsabilitate, sunt doar pe post de mobilier. Dacă nu au vizibilitate ... asta e, ei tot au asigurat ... poarta. Pentru că practic din comunicatul jandarilor reiese că ei asigură paza doar la intrarea principală Deci am putea spune că jandarmul ăla păzeşte doar poarta şi dacă nu are la dispoziţie niciun sistem care să atragă atenţia ... n-are nicio responsabilitate. Băi nene ... şi când te gândeşti câte misiuni cu grad extraordinar de risc trebuie să îndeplinească ăştia, zilnic, cum prind ei terorişti prin structuri antitero, noi ne uităm la faptul că a fost spartă casa unui ... ambasador.
 4. 3 points
  Părerea mea e că NU trebuie să le răspundeţi gardienilor de închisoare pe facebook, pentru că nu au capacitatea intelectuală necesară să priceapă ceva şi doar pierdeţi timpul inutil. Se scaldă în impostură şi îşi arată limitele. Am văzut şi eu acolo cum se dau ca disperaţii cu fundul de pământ, iar singuri argumentau că vor şi ei aşa cum au comunitarii primăriei, ori asta spune tot. Ce pretenţii să ai de la semenea indivizi care singuri vor să fie asimilaţi cu localii primăriei?? Mai util este să trimitem propuneri, sugestii şi recomandări argumentate la proiectul de act normativ ce se află în dezbatere publică, la adresa de e-mail: dean@just.ro
 5. 2 points
  Sfatul meu este sa cautati hartia si sa va uitati exact pentru ce perioada vi se interzice intoarcerea in UK dupa care sa sunati la numarul de mai jos, sa le explicati situatia si sa vedeti ce raspuns primiti. Din ce ati scris mai sus dumneavoastra cand ati semnat "hartia" ati ales sa plecati voluntar, ceea ce va da dreptul de a aplica pentru a va intoarce in UK dupa 1 an. Trebuie sa sunati la numarul de telefon: (+44) 0300 004 0202 - linia pentru Plecari voluntare si intoarceri voluntare asistate: Liniile telefonice sunt deschise de luni pana vineri intre 0900 -1730 ora UK (deci 11:00- 19:30 ora Romaniei). Apelurile sunt taxate mai ieftin daca sunati de pe fix si mai scump de pe mobil. Sursa informatiilor: https://www.citizensadvice.org.uk/immigration/living-in-the-uk-illegally/if-youre-going-to-be-deported-from-the-uk/
 6. 2 points
  Angajările directe sunt o aberaţie a acestui minister de doi lei sau "sistem" (spune-i cum doreşti, am observat că în ultima vreme toată lumea e îndrăgostită de acest termen). Tot nişte ingineri sunt şi artizanii acestei aberaţii, ce de fapt sunt nişte reminiscenţe ale sistemului militar din perioada comunistă. Dacă mergi să te angajezi la Parchet, ca inginer (pentru că există şi acolo personal auxiliar) nu te fac ăia procuror. Numai în acest sistem (minister) de doi lei există această aberaţie, de aceea vei întâlni şi aceste aroganţe ieftine şi nefondate (după părerea ta). Dacă eşti capabil şi profesionist, nu ai nevoie de grade, du-te în mediu privat, pentru a nu mai fi nevoit să suporţi aroganţe ieftine şi nefondate. Aaa stai că dacă erai capabil se băteau privaţii pe tine, nu ajungeai să te intereseze astfel de posturi. Îmi cer scuze.
 7. 2 points
  Faptul ca se obisnuieste sa se incadreze in Politia Romana asa zisi "specialisti" primind grade profesionale este o anomalie care ar trebui eliminata. Daca esti specialist in economie ar fi normal sa fii incadrat ca personal civil cu un salariu decent si sa lucrezi la structura de financiar. Repet, structura de financiar, sa nu se inteleaga Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Un incadrat direct acolo e departe de a fi un specialist. Problema cea mai grava este ca se fac astfel de incadrari dandu-se grade profesionale de ofiteri unor absolventi de facultate, care dupa un ani la caldurica unde cara gentile sefilor, ajungi si ei sefi mai mici in structurile operative si ne spun noua cum sa ne facem meseria pe care am invatat-o absolvind cursurile unei institutii de formare a politistilor. Nu ma intelege gresit, nu am nimic personal cu tine, doar ca noi, suntem impotriva incadrarilor directe si a transferurilor intre arme, aceste lucruri deprofesionalizeaza aceasta meserie pe care o iubim si o facem cu pasiune.
 8. 2 points
  Am explicat de nenumărate ori pe acest topic, că astfel de aşa-zis "înşelăciuni" pe net NU îndeplinesc elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de Codul Penal, iar drept urmare nu intră în sfera de competenţă pentru soluţionare a poliţiei. Situaţiile expuse sunt doar nişte litigii civile/comerciale pentru că nu a respectat condițiile înțelegerii/promisiunii de vânzare, respectiv că nu a livrat produsul plătit, ce pot fi soluţionate printr-o acţiune în instanţa civilă. Asta nu înseamnă că cetăţenii nu pot depune astfel de plângeri aberante la poliţie, prin care se iroseşte inutil timpul poliţiştilor şi magistraţilor, ce vor fi nevoiţi să urmeze procedurile şi să le respingă reclamaţiile formulate fără temei, doar aşa pentru că cetăţeanul român trăieşte cu impresia că instituţiile statului au obligaţia să le recupereze pagubele de fiecare dată când ei sunt nătăfleţi şi trimit de bună voie banii în baza unor simple promisiuni.
 9. 2 points
  După modelul comunitarilor din primării ce au primit denumirea de poliţie LOCALĂ, acum şi gardienii din închisori vor să fie "poliţişti de peniitenciar". România devine probabil statul unde impostura se transformă în normalitate. În ţara asta toţi vor să fie şi ei poliţişti, chiar dacă dispreţuiesc şi înjură această categorie profesională de fiecare dată când au ocazia. Concret, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de modificare şi completare a Legii 293/2004 privind statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care prevede schimbarea denumirii de "funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare" cu cea de "poliţist de penitenciare". Expunerea de motive pentru această modificare e halucinantă: Ca o primă măsură menită să consolideze statutul funcționarilor cu statut special din sistemul penitenciar, proiectul prevede schimbarea denumirii de “funcționar public cu statut special din sistemul administrației penitenciare” cu cea de „poliţist de penitenciare”. Astfel, sintagma „funcţionar public cu statut special” nu este o denumire, ci reglementează statutul personalului (de altfel şi poliţiştii din cadrul Ministerului de Interne sunt funcţionari publici cu statut special, dar au şi denumirea de „poliţişti”). De asemenea, conform dispoziţiilor Legii nr. 254/2013, activităţile pentru realizarea siguranţei deţinerii constau în luarea măsurilor de pază, escortare, însoţire şi supraveghere, în scopul menţinerii ordinii şi disciplinei în rândul deţinuţilor. Denumirea actuală este criticabilă, fiind nevoie de o denumire care să ofere funcţionarilor de penitenciare identitate ca ocupaţie şi categorie profesională, similar celorlalte instituţii din structura de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Mă întreb de ce gardienii din închisori nu vor să aibă denumirea firească şi normală raportată la atribuţiile şi activităţile pe care le desfăşoară. Termenul de "gardian" raportat la sensul dat acestuia în dicţionarul explicativ al limbii române pune în evidenţă prerogativele de PAZĂ şi expune cu exactitate într-un mod corect competenţele şi rolul instituţiei Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care se diferenţiază foarte clar de cele ale poliţiei, instituţie care NU are niciunde în lumea asta competenţe privind executarea de pază.
 10. 2 points
  Mda ... spui că nu ai avut niciodată astfel de probleme, dar în schimb după incidentul respectiv, când ai realizat că se efectuează cercetări, ai depus repede o plângere "de contracarare" la o structură superioară şi chiar ai ştiut să mergi la medicina legală să-ţi scoţi un certificat medico-legal. Nici nu-ţi imaginezi cât de cunoscut ne este nouă acest comportament sau mod de operare, precum şi cât de lipsit de originalitate poate fi sau cât de comun este pentru cei ce îşi supraevaluaează inteligenţa. Nu uita că aici stai de vorbă cu poliţişti ... Procesul ăla verbal de care vorbeşti, se încheie într-un singur exemplar şi mai mult ca sigur că se află la dosar. Singurul sfat pe care ţi-l pot da este: NU MAI COMITE INFRACŢIUNI!
 11. 2 points
  Ce se va intampla dupa 01.01.2018 ? Nivelul compensatiei pentru chirie se va calcula tot dupa salariul de baza din 2009 ?
 12. 2 points
  Cred că este mai bine să porți o discuție cu băiatul tău, să-i explici motivele pentru care ai cumpărat această armă, care sunt pericolele în cazul mânuirii defectuoase sau greșite a acesteia, precum și faptul că numai tu poți să o porți și să o folosești. Băiatul are 15 ani, deci este destul de mare ca să priceapă. Să-i mai explici și faptul că orice acțiune a lui cu privire la armă se va răsfrânge și asupra ta. Eu am purtat o asemenea discuție cu fiul meu când acesta avea cam jumătate din vârsta fiului tău, i-am demontat pistolul, i-am explicat cum funcționează și ce urmări pot fi în cazul în care nu ești atent la mânuirea armei. Rezultatul a fost, că i-am potolit curiozitatea de copil și niciodată nu a mai fost iteresat de armă nici chiar dacă era una de jucărie.
 13. 1 point
  Unul dintre cele mai folosite stereotipuri şi clişee este cel conform căruia, noi poliţiştii din Poliţia Română suntem toţi corupţi şi şpăgari, în timp ce prin alte ţări nu ai să vezi aşa ceva. Iar pentru a întări acest stereotip utilizat pe post de argument, deontologul de serviciu îţi va povesti despre cât de plimbat este el prin ţările cu apă caldă şi cum a ajuns să cunoască în detaliu domeniul instituţiilor de aplicare a legii, deşi dacă o să-ţi povestească ce a văzut pe acolo, o să-ţi vorbească numai despre autostrăzi, întrucât acestea sunt singurele "obiective" pe care le-a vizitat. Dar nu contează acest detaliu, faptul că s-a plimbat pe autostrăzile dintr-o ţară străină îl transformă automat într-un expert în domeniul muncii de poliţie şi despre cum se aplică legea prin ţările străine, cât de grozavi şi extraordinari sunt poliţiştii străini, că acolo nu există corupţie, în timp ce la noi aproape o întreagă structură teritorială de poliţie rutieră este săltată pentru o presupusă ciubucăreală. Ei bine, în realitate, lucrurile NU stau deloc aşa. NU este deloc adevărat că în cazul poliţiştilor străini nu exista "uscături". Există şi acolo, ba chiar mai rău în unele cazuri. Diferenţa este că acolo nu se practică generalizarea şi se respectă prezumţia de nevinovăţie, ceea ce în România, datorită mass mediei, nu se întâmplă. La noi mass media a mediatizat intensiv cazul acela când o mare parte dintre poliţiştii rutieri dintr-o structură teritorială a poliţiei, au fost acuzaţi de ciubucăreală şi săltaţi ca şi cum ar fi fost cei mai feroce infractori ai naţiei, dar mai târziu, când marea lor majoritate au fost achitaţi şi şi-au dovedit nevinovăţia în instanţă, nimeni din presă (exceptând unul sau două ziare locale online) nu a mai spus nimic, a fost linişte în mass media românească. Să privim ce se întâmplă şi prin Statele Unite, pentru că în majoritatea cazurilor poliţistul american este un etalon pentru români. În presa din Statele Unite a fost relatat pe larg cazul unei structuri operative (task force) înfiinţate de către două poliţii locale din Florida (Poliţia din Bal Harbour şi Biroul Şerifului din ţinutul Glades), ce avea ca scop combaterea traficului internaţional de droguri de mare risc, având ca ţintă organizaţiile criminale de pe întreg teritoriul ţării. Da, ştiu că pare nefiresc ca două poliţii locale să-şi înfiinţeze o structură cu competenţe teritoriale ce le depăşesc pe cele ale structurilor din care provin, dar după cum vedeţi mai există derapaje şi pe la americani. Practic, cele două poliţii locale şi-au înfiinţat o structură ce şi-a atribuit competenţe asemănătoare cu cele ale structurilor federale (centrale). Sună cunoscut, ştiu. Pentru că şi la noi, unii primari au acest gen de apucături când vine vorba de foştii gardieni publici. În fine, după câţiva ani de funcţionare, această structură nu numai că şi-a dovedit ineficienţa, neexistând niciun rezultat (nicio arestare, niciun bun indisponibilizat), din contră s-a dovedit că sub acel paravan s-a creat o adevărată organizaţie criminală ce avea ca principal scop spălarea de bani proveniţi de la grupările infracţionale specializate în trafic de droguri. Cam aşa arată titlurile din presa americană: Numai în perioada 2009 şi 2012, aceea structură a spălat 55 de milioane $, bani cash proveniţi din operaţiuni cu droguri. Pentru aprox. un milion de dolari în numerar nu există înregistrări sau documente şi ancheta nu a putut stabili unde au ajuns banii. Peste 500 000 $ au fost cheltuiţi pentru aşa-zise operaţiuni sub acoperire, constând în deconturi pentru bilete de avion la clasa întâi, sejururi la hoteluri de cinci stele, achiziţii de echipamente electronice de ultimă generaţie, etc. Cert este că atunci când o poliţie locală şi-a creat un "task force" pentru a se lupta cu cartelurile de droguri, a ajuns în schimb să spale bani pentru traficanţi, generând în schimb profituri de milioane de dolari. Pentru cei ce aveţi răbdarea necesară puteţi citi întreaga poveste în ziarul Miami Herald. Iar cei ce nu aveţi timp sau răbdare, puteţi urmări clipul de mai jos pentru a vă face o idee despre ce s-a întâmplat acolo: Foarte important de subliniat este dovada a ce se poate întâmpla datorită acelei lăudate descentralizări, ce permite oricărui primar să facă absolut ce îl taie capul în orice domeniu. Pentru că există câteva asemănări şi cu ce s-a întâmplat pe la noi. Şi aici vă reamintesc despre cazul primarului de la Iaşi, ce şi-a folosit gardienii publici în scopuri personale. Este exact aceeaşi reţetă. Cu ajutorul unei slugi numite ca şef peste o astfel de structură, se poate ajunge foarte uşor la ce s-a întâmplat la americani. Poate că şi există deja cazuri asemănătoare, nu ştiu. Sau poate că nu s-au deşteptat încă aleşii locali încât să vadă această sursă de finanţare, habar n-am. În schimb, sunt convins că mulţi dintre voi, colegii mei, aţi văzut acele penibile replici, ce se vor a fi inteligente, venite din partea concetăţenilor noştri îndoctrinaţi şi îndobitociţi de mass media românească, de tipul: "Şi cu poliţiştii ce iau şapagă ce faceţi?". Acest gen de replici penibile, lipsite de relevanţă, apar de obicei atunci când vreo ştire, vreun articol sau comunicat informează că poliţiştii români, aşa cum sunt ei, îşi fac datoria, reuşesc destructurarea vreunei grupări infracţionale sau orice alt succes din activitatea noastră. Aceste întrebări sunt complet lipsite de logică şi relevanţă, din moment ce în România există instituţii ca DGA sau DNA, ce au ca principală sarcină descoperirea şi tragerea la răspundere a corupţilor, iar o astfel de întrebare adresată altor instituţii sau categorii profesionale, trădează doar prostie şi mediocritate din partea autorului, ce nu e capabil să înţeleagă ce presupun competenţele conferite de lege. E ca şi cum i-ar întreba pe pompieri de ce mai există cazuri de alimente cu termenul de valabilitate expirat în magazine, numai că e prea prost să realizeze că nu e treaba pompierilor ci a protecţiei consumatorului. La fel şi în acest caz, nu e treaba poliţiştilor să combată corupţia, sunt alţii care trebuie să-i găsească şi să-i bage la închisoare pe cei corupţi, numai că dacă-i spui direct acest lucru, va reacţiona imediat recitând o serie de prejudecăţi, clişee şi tâmpenii repetate cu obstinaţie pe la majoritatea televiziunilor transformate în tomberoane vizuale în care defilează toate formele de mizerie, prostie şi mârlănie umană, pentru că asta face rating. În concluzie aş vrea să menţionez că nu vreau să spun aici că noi, poliţiştii români suntem mai buni, mai corecţi, mai drepţi sau grozavi decât poliţiştii americani. Departe de mine acest gând. Noi suntem la fel ca şi societatea din care provenim, nici mai răi şi nici mai buni. Iar societatea românească are parte de poliţiştii pe care-i merită, chiar dacă unii nu vor să vadă ori să recunoască acest lucru.
 14. 1 point
  La această întrebare cei mai în măsură să vă ofere un răspuns sunt cei de la vamă, ANAF, fisc, etc. Nu poliţiştii.
 15. 1 point
  Va salut, dragi colegi! Multa vreme a trecut, iar noi nu ne-am mai văzut. Ma rog, unii dintre noi. Asa ca, m-am gândit sa inițiez acest topic încă de la începutul anului pentru a reuși sa ne întâlnim și în anul 2018. Propun ca în luna iunie sa ne întâlnim, între 15 - 17 sau între 22 - 24, iar ca locație, dacă invitația făcută de către bmnicu mai este valabila, sa fie aceea. Daca aveți alte păreri sunt bine-venite.
 16. 1 point
  De ce nu chestor direct? Gradele de subcomisar, comisar și comisar șef s-au epuizat anul trecut.
 17. 1 point
  @AdrianCristian, citește topicul ăsta. Dacă nu ești polițist nu te pot ajuta.
 18. 1 point
  Doar daca termini Academia de Politie sau o scoala de politie poti ajunge politist criminalist.
 19. 1 point
  Te-ai gândit sa faci o "afacere" prin furtul telefonului? Le-ai asigurat si vii in România. Daca ai grija de lucrurile tale sau dacă nu vrei, nu ți le fura nimeni. Nu suntem in vestul sălbatic. Iar dacă totuși ți se fura telefonul, polițiștii romani vor face tot ce le sta in putința sa îți găsească telefonul.
 20. 1 point
  Daca va fi in iunie sau pana la mijlocul lunii iulie nu cred ca voi putea veni pentru ca sunt in sesiune. In rest, daca e inainte sau dupa, particip.
 21. 1 point
  Aici nu este forumul doctori.ro. Intrebarile astea le poti adresa medicilor de la cabinetele medicale ale IPJ-ului de care apartii.
 22. 1 point
  Prin 1990, când eram la un curs, la Sibiu, aveam în clasă și pe unul de la penitenciare. Pe atunci încă nu se schimbase decât denumirea din miliție, în poliție, uniforma fiind cea de miliție, deci și cel de la penitenciare avea uniforma aproape la fel ca noi, sigura diferență fiind culoarea petlițelor. Noi le aveam roșii, iar el albastre. Când vroia să plece și el acasă cerea vestoane de la noi, ca să fie luat la ocazie.
 23. 1 point
  Depinde şi la cine te referi când zici că nu suntem NOI de vină. Pentru că dacă te referi la toţi poliţiştii, eu nu sunt de acord. Avem colegi ce înjură poliţiştii, dar se simt colegi cu tot felul de arme, brice şi ... Avem colegi ce cotizează la CNP într-o veselie, ba se şi duc şi votează lideri ai CNP-ului ce n-au prins un hoţ în viaţa lor, lideri ai CNP veniţi pe uşa din dos, tocmai de la jandari. Avem colegi ce nu ezită să arunce cu rahat în această instituţie (Poliţia Română) dar pe care-i văd cum fac spume la gură când cineva zice ceva nasol de măreţul şi superbul "sistem MAI" sau de "alte arme". Să-i vezi ce activi şi virulenţi sunt în apărarea altora, cum share-uiesc şi like-uiesc într-un mod obsesiv când este vorba de alţii. Să-ţi mai amintesc de toţi închipuiţii aroganţi din Aparatul Central al MAI, poliţişti doar cu numele, ce sunt promotorii încadrărilor directe şi a transferurilor de la alte arme?
 24. 1 point
  Procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante nu se întocmește decât într-un singur exemplar, care rămâne la dosar. Nu știu ce „chestie” ai făcut la judecătorie, așa că nu mă pot pronunța. Avocații nu pot rezolva în mod favorabil pentru clienții lor toate cazurile. Probabil că acel coleg ți-a spus că pentru fapta săvârșită, ți se va anula permisul de conducere ți normal că nu vei mai conduce, dar ai interpretat-o ca pe o amenințare.
 25. 1 point
  Te minunezi ce debitează acesti gardieni pe facebook! Au invadat pagina de facebook cu aberaţiile lor, repetând ca nişte papagali că aşa e şi în străinatate. O minciună sfruntată, pentru că doar la italinei există o denumire asemănătoare, în rest cam peste tot în lume sunt gardieni. Ar fi interesant, dacă tot sunt adepţi ai modelelor din străinătate, să-i desfiinţeze cu totul şi să se facă aşa cum sunt în unele ţări penitenciare private, în care paza e asigurată cu firme de paznici. Cu siguranţă ar fi mai profitabil pentru stat.
 26. 1 point
  Bunicule, bunicule, unde ai lucrat inainte sa iesi la pensie? Am fost Politist nepoate ... am fost Politist...
 27. 1 point
  Fără noua denumire gardienii nu au o identitate?! Ce idioți au scris aceasta motivare? Ce legătură are denumirea de polițist cu paza deținuților? NICIUNA! La fel și în cazul localilor. Ce legătură au angajații unei direcții sau unui serviciu din cadrul primăriilor cu denumirea de polițist? NICIUNA? Toți vor sa se numească polițiști, dar putini vor sa fie polițiștii! Cei din conducerea MAI dorm pe ei, cei din IGPR, iar CNP-ul și sindicatele noastre doar aduna cotizațiile, luna de luna. Mâine-poimâine și jindarii vor dori sa fie numiți politisti: polițiști de jindarie.
 28. 1 point
  "Noroc" cu sindicatele, ca altfel nu primeam nimic. Mulțumim, doamna ministru! Asta da stimulare a muncii. Dar de Statut, dar de o legislație mai restrictiva pentru cei care încalcă legea, dar de o dotare mai buna, dar de sedii adecvate, dar de cât mai mulți polițiști și nu lucrători la politie? Când? Când? Cu asta va mândriți, doamna ministru? Cu 5% în plus la cei 5% existenți? De ce nu 25%, nivelul maxim? Pentru orele lucrate în zile de SDSL de ce doar 75% și nu 100%, nivelul maxim? Majorare de 4-5%?! Bătaie de joc! Ati distribuit 50 de indicatori de 50% de la conducerea MAI la structurile operative și va lăudați cu asta? De ce nu spuneți ca toți din aparatul MAI au acest spor de 50%, iar un agent de politie din operativ primește, dacă are noroc, 30% spor, vreo 600 lei/luna, timp de 6 luni. Nu de firimituri avem nevoie, ci de respect, în primul rand din partea conducerii MAI! Cer cam mult, nu?
 29. 1 point
  Direcţia Informare şi Relaţii Publice MAI: Începând din luna februarie 2018, peste 28.000 de polițiști vor beneficia de majorări salariale Începând din luna februarie 2018, peste 28.000 de polițiști vor beneficia de majorări salariale prin creșterea unor sporuri Având în vedere resursele bugetului anului 2018, MAI va asigura o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuro-psihică de la 5 % la 10%, începând cu 1 februarie 2018, dar și acordarea acestui spor pentru mai multe categorii de polițiști. Alți polițiști din domeniul arest-transfer vor primi o indemnizație pentru pază și supraveghere. De aceste creșteri vor beneficia peste 28.000 de polițiști. Dintre cei peste 28.000 de polițiști, fac parte, spre exemplu, polițiștii de la acțiuni speciale şi poliţiştii cu atribuţii pentru cercetarea la fața locului: judiciariști, criminaliști, pirotehniști, conductori câini, etc. În plus, începând cu anul 2018, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii. Aceste majorări vin pentru stimularea unor polițiști care desfășoară activități deosebite și care sunt similare cu cele de poliție judiciară. Pe măsură ce vor fi încadrați mai mulți polițiști în sistem se vor asigura resursele de personal necesare pentru asigurarea în bune condiții a permanenței serviciului polițienesc. Conform strategiei MAI pentru reducerea deficitului de personal: - în anul 2017 au intrat în sistem 6.629 de oameni : 3.477 din sursă externă (din care 3.211 agenți/subofițeri în primăvara anului 2017), 1.080 agenți/subofițeri reprezentând promoția școlilor din luna iulie, 565 ofițeri din Academia de Poliție, respectiv 1.507 agenți/subofițeri, reprezentând promoția școlilor de agenți și subofițeri din luna decembrie. - în anul 2018 vor intra în sistem peste 7.000 de oameni: 1.800 din sursă externă în luna mai, 700 ofițeri Academia de Poliție promoția iunie 2018, 2.438 agenți/subofițeri școli promoția iulie 2018, 2.880 agenți/subofițeri școli promoția noiembrie 2018. De asemenea, la nivelul conducerii MAI s-a reevaluat modul de acordare a sporului pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, ocazie cu care 50 de indicatori reprezentând 50% din salariul de bază conform legii, destinați conducerii ministerului au fost redistribuiți către angajați cu funcții de execuție din zona operativă a Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră. De asemenea, MAI dorește să clarifice câteva aspecte de interes pentru angajați: 1. Începând cu luna ianuarie salariul minim de bază minim brut este de 1.900 de lei, ceea ce presupune că în MAI nu va exista un salariu de funcție mai mic de 1.900 de lei. Spre exemplu, pentru cei mai proaspeți angajați din M.A.I. – agenți și subofițeri care au terminat școala în decembrie 2017, salariul de funcție este peste 1.900 de lei iar venitul net ajunge în jur de 2.500-2.600 lei, fără a adăuga eventualele sporuri care ar putea proveni din munca în zilele libere sau de sărbători. 2. Creșterile salariale generate de majorarea sporului pentru risc şi suprasolicitare neuro-psihică de la 5% la 10% și acordarea indemnizaţiei pentru pază şi supraveghere de 5% vor intra în vigoare din luna februarie 2018 și se vor regăsi în salariile din luna martie 2018. 3. Venitul salarial net nu va scădea în 2018, ci va crește cu până la 4-5% începând cu luna ianuarie 2018, pentru angajații care își vor desfășura activitatea în aceleași condiții de muncă. Singura excepție o reprezintă cei care în ultimele 7 luni au beneficiat de majorarea pentru permanența la domiciliu. 4. În conformitate cu prevederile legale, la data de 31 decembrie 2017 a încetat aplicarea majorării pentru permanența la domiciliu, acordat numai pentru câteva luni și numai pentru aproximativ 8.000 de polițiști. Această majorare de 40% se raporta la salariul de funcție, diferit de la polițist la polițist, și la numărul de ore individual aferent prezenţei la domiciliu. Această măsură temporară a fost cunoscută de către instituţiile publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională şi angajaţii acestora, dar şi de organizaţiile sindicale. Prin creșterea unor sporuri, MAI are ca scop diminuarea efectului eliminării majorării pentru permanența la domiciliu, dar și promovarea și susținerea muncii, apreciind că în aplicarea acestei majorări au existat situații care nu au răspuns acestui scop. 5. În anul 2018, se va aplica în continuare plata majorării de 75% pentru orele lucrate în weekend-uri sau sărbători legale, menținându-se și toate celelalte drepturi de echipament și hrană. 6. Inclusiv în anul 2018, veniturile angajaților vor varia, ca și până acum, raportat la volumul și tipul de muncă prestat de angajat. Venitul lunar al angajaților MAI este compus dintr-o componentă fixă (solda de funcţie/salariul de funcţie, solda de grad/salariul gradului profesional deţinut, gradaţiile şi, după caz, solda/salariul de comandă) și una variabilă aferentă drepturilor salariale corespunzătoare condiţiilor de muncă în care se desfăşoară activitatea profesională (muncă de noapte; muncă în repaus săptămânal; condiţii grele de muncă; etc.). Sursă: comunicare.mai.gov.ro
 30. 1 point
  Cei de la OSP pot alege una din urmatoarele specializari: Ordine Publica, Rutiera, Investigatii Criminale, Investigarea criminalitatii economice, Criminalistica, Transporturi, Arme, Combaterea criminalitatii organizate.
 31. 1 point
  Doamna @Silviana, raspunsul si indrumarea in legatura cu problema dvs., este cel expus de Sache, in postul de mai sus. Da, consider ca ati dat dovada de naivitate, intrucat Politia Romana desfasoara destul de multe campanii de prevenire, pe toate liniile de munca. Dvs. v-ati invatat copiii/nepotii/cunostintele sa nu primeasca in casa necunoscuti? Cam asa functioneaza treaba. Legat de partea cu sectia de politie si atitudinea colegului, va aduc la cunostinta ca pentru a va intelege, un politist trebuie sa va asculte, sa va puna intrebari, pentru a clarifica o situatie. Nu stiu cum v-a tratat colegul, insa sunt convins ca a incercat sa afle mai multe amanunte de la dumneavoastra. Legat de partea cu igiena din sectia de politie. Dumneavoastra ati intrat acolo pentru o problema, pe care ati expus-o in cateva minute. Ganditi-va ca politistii lucreaza cel putin 8 ore pe zi in acel mediu. Si nu este vina lor. Cu siguranta mai sterg si ei praful. Pentru ca, daca nu stiti, sunt foarte putine sectii de politie unde exista personal care sa se ocupe de curatenie. E vina politistilor ca peretii stau sa pice pe ei in unele locatii? Tot a lor e vina, ca sunt posturi de politie unde wc-ul se gaseste cam la 50 metri de cladire, compus din 4 scanduri si o groapa? Intrebati cati politisti se imbolnavesc din cauza conditiilor de munca. V-ati intrebat cate baxuri de hartie se consuma intr-o sectie de politie, intr-o saptamana, hartie cumparata din banii politistilor? Sunt oameni care vin cu bani de acasa, pentru a munci in acest sistem. Nu vreau sa credeti ca pozez in victima, dar asta e realitatea. Deci daca aveti o problema cu faptul ca sectia de politie era "murdara", scrieti o scrisoare catre MAI. Ne-ati ajuta si pe noi, asa cum noi, politistii, va ajutam pe voi, cetatenii, zilnic. Chiar daca nu "vedeti" asta.
 32. 1 point
  @mrdevil83 ignoranţa nu înseamnă lipsă de inteligenţă, ci înseamnă lipsă de cunoştinţe. Dacă trăieşti cu impresia că autorităţile statului se ocupă cu asemenea "probleme", de genul celei expuse de tine, singura concluzie e că avem de a face cu un geniu al ignoranţei, care habar nu are pe ce lume trăieşte, nu ştie absolut nimic.
 33. 1 point
  Meseria este singurul lucru care se poate fura și să scapi nepedpsit, așa că „ fură” cât poți mai mult și de la câți mai mulți, dar numai ce este bun. La începutul carierei am cupărat tot felul de cărți cu acte normative comentate pe diferite spețe, iar„ îndreptarul de cercetare penală” a fost „ biblia” mea. Munca de poliție este o materie la care trebuie să înveți tot timpul și în fiecare zi, la fiecare caz, dai extemporal.
 34. 1 point
  Nu te grăbi să-ţi faci prieteni acolo, în localitate, vei avea tot timpul. Păstrează o distanţă faţă de cei interesaţi să-ţi câştige prietenia. Nu uita că în marea lor majoritate fac acest lucru pentru că au un interes şi multe dintre prieteniile legate acum la început s-ar putea să le regereţi mai târziu.
 35. 1 point
  Pentru 2017 s-a schimbat formularul? Se mai pot direcționa cei 2% către AIP?
 36. 1 point
  Art. 37 din OUG 90/2017 — După alineatul (2) al articolului 98 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins: „(21) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2018 un punct-amendă este 145 lei.
 37. 1 point
  În continuare, cei cu salarii mici vor primi bani putini pentru chirie, iar cei cu salarii mari vor primi bani mulți pentru asa ceva. Unii vreo 400 lei/luna, iar alții vreo 4.000 lei/luna! Echitabil, nu?! Cata nedreptate în Politia Romana și nimeni nu schimba nimic.
 38. 1 point
  Vento au fost cumpărate în 1998, iar Transporter și Passat în anul 2002 și, respectiv, 2003. Un singur Vento mai este folosit la ipj-ul nostru, restul au fost casate. Passat-urile sunt toate folosite, la fel și Transporter-ele. Totuși, acestea din urma nu mai prezintă nicio siguranță în exploatare, dar sunt ideale pentru OP. Toate Logan-urile achiziționate în 2006 sunt folosite, cu excepția celor care au fost implicate în accidente și au avut dauna totala. Și fiabilitatea contează, dar nu pentru mai mult de 10-15 ani pentru mașinile de politie. În tarile normale, o mașină de politie este scoasa din uz, în medie, după 6-7 ani de folosință. La noi... Autospeciale de politie trebuiesc cumpărate în funcție de fiecare structura. Un Logan sau oricare alt model nu devin autospeciale de politie doar dacă le inscripționări, le echipezi cu o stație radio și cu o rampa cu semnale de avertizare. Dar, voința politica este alta. Nu se dorește o Politie dotata corespunzător. Însă doamna ministru și domnul doctor, șef al IGPR, au ca mașini de serviciu BMW X5, de ultima generație. Asta nu ar fi o problema, dacă noi am fi dotați corespunzător vremurilor actuale. Asa ca, așteptăm "autospecialele" Dacia Logan.
 39. 1 point
 40. 1 point
 41. 1 point
  Crăciun fericit de la muncă!
 42. 1 point
  Sarbatori fericite oriunde va aflati!
 43. 1 point
  Compensatie pentru chirie , 50% din salariul de baza la nivelul anului 2009
 44. 1 point
  Din câte se pare aceste "autospeciale" nu fac parte din lotul de 5500 pentru care s-a făcut recent licitație și sun achiziționate prin "Proiectul PolHumint"
 45. 1 point
  Salutare, cineva de la IPJ Satu Mare sa ma ajute si pe mine ??? Mersi!
 46. 1 point
  Cu moralitatea murim de foame. Daca avem niste drepturi trebuie sa beneficiem de ele in limitele legale.
 47. 1 point
  Aduc bani din parti! Mai putin de jumatate din amenzi sunt platite. Asa se lauda gardienii locali de la noi, dar in realitate nici jumatate nu se incaseaza. Facand cateva calcule matematice, impostorii astia nu isi justifica existenta. Nu avem nevoie de unii care sa aduca bani la buget prin incalcarea legilor. O abatere nu poate fi sanctionata prin comiterea altei abateri!
 48. 1 point
  Eu unul i-aș face plângere penală. Dacă-i place să stea „ la suferință”, să mai stea un an și jumătate acolo.
 49. 1 point
  Mie nu mi se pare vreo mare şmekerie. Lăsând la o parte faptul că folosirea bastonului sau tomfei implică automat şi logic folosirea forţei, nu văd de ce poliţistul ar trebui să fie un fel de Chuck Norris şi să-l tumbăcească pe cel ce nu se supune somaţiilor sale. Mi se pare rudimentar. Îl somează, nu se supune, foloseşte sculele din dotare, că d-aia le are. Dacă ăla devine recalcitrant şi violent, foloseşte chiar şi arma. Nu trebuie să avem mijloace ierarhizate, că de aia ne iau procurorii la întrebări de genul: dar pulverizatorul cu gaz de ce nu l-ai folosit şi ai trecut direct la tomfă? dar de ce nu ai făcut uz de toate mijloacele prevăzute în ierarhizarea aia ... şi aşa mai departe. Asta în condiţiile în care tu acolo în stradă nu ai timp să treci prin toate etapele ălea, pentru că lucrurile degenerează într-o fracţiune de secundă şi tu trebuie să iei o decizie în următoarea fracţiune de secundă. Cu cât sunt mai multe menţiuni în ierarhizarea respectivă, cu atât mai mult se dă apă la moară procurorilor teoriticieni îndrăgostiţi de prostia aia cu forţa folosită trebuie să fie direct proporţională ... Mult mai util mi s-ar fi părut introducerea pistoalelor cu electroşocuri şi a bastoanelor telescopice, ca să nu mai care poliţiştii ditamai bâzdoacele la brâu.
 50. 1 point
  Pe lângă prevederile art.208/alin.2 din Cod Penal furtul de energie electrică este prevăzut şi în Legea Energiei Electrice nr.13/2007, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 51 din 23/01/2007 completată şi modificată de Ordonanţa de urgenţă nr. 33 din 04/05/2007 şi OUG nr. 172/2008. După cum ştim cu toţii sezonul rece va începe în curând iar populaţia cu situaţii financiare precare va apela la diverse metode şi improvizaţii pentru a "fenta" consumul de energie electrică. Am observat că unii colegi atunci când constată astfel de fapte nu amintesc în p.v. de constatare a infraţiunii şi de infracţiunile prevăzute în această lege specială. Astfel art.85 are stipulate un nr. de 4 infracţiuni. La alin.1este prev. că "sustragerea de energie electrică constituie infracţiunea de furt şi se pedepseşte conform prevederilor Codului penal. ". Încadrarea juridică în cazul acestui alineat se va face astfel art.85/alin.1 din Legea 13/2007 raportat la art.208/alin.2 din Cod Penal. Alineatul 2 prevede ca infracţiune "deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani." Se reţine această infracţiune unicădoar dacă în momentul controlului nu se aflau în funcţiune aparate electrocasnice-consumatoare de energie electrică, iar contorul electric era doar deteriorat, modificat sau blocat. (cu beţe de chibrit cel mai întâlnit caz). Atunci când contorul electric este deteriorat, modificat sau blocat, iar acest lucru conduce la neînregistrarea consumului de energie elctrică cauzat de punerea în funcţiune a unor aparate electrocasnice, se reţine concurs de infracţiuni respectiv art.85/alin.1 din Legea 13/2007 raportat la art.208/alin.2 din Cod Penal şi art.85/alin.2 din Legea 13/2007 cu aplicarea art.37/lit.b din Cod Penal. Infracţiunea prevăzută la art.85/alin.3 constă în "deteriorarea, modificarea fără drept sau sustragerea componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare, conform prevederilor Codului penal. " Aceasta poate fi constatată ca infracţiune unică dar dacă în momentul constatării se află în funcţiune consumatori de energie electrică, iar consumul nu este înregistrat, cauzându-se astfel prejudicii societăţii de distribuţie se va reţine concurs de infracţiuni, încadrarea juridică fiind cea de mai sus (a se vedea analizarea art.85/alin.2) Dacă prin săvârşirea infracţiunii prevăzute la alineatul 3 s-a produs o pagubă materială atât prin valoarea în sine a bunurilor deteriorate sau sustrase, cât şi a pierderilor cauzate de întreruperea furnizării energiei electrice către alţi consumatori se reţine şi infracţiunea de distrugere prevăzută şi pedepsită de art.217 din Cod Penal. Prevederile alin. 4 stipulează că "executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. " dacă aceste instalaţii clandestine sunt racordate direct astfel încât consumul de energie electrică să nu fie contorizat se va reţine deasemenea concurs de infracţiuni. Este de reţinut că prevederile art.88/alin.2 din aceeaşi lege stipulează că "organele de poliţie sunt obligate să acorde, la cerere, sprijin agenţilor constatatori." Sper să vă fie de folos, mie mi-au fost pentru că m-am lovit de ele.
Acest clasament este setat la Bucharest/GMT+02:00
×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.