Jump to content
POLITISTI.ro

Clasament


Popular Content

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 23.09.2017 în toate secţiunile

 1. 3 points
  Vezi că nu cunoști legea. În locul tău nu aș fi așa de sigur pe suspendare. Pentru conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe (art.340, alin.1 din Codul Penal) pedeapsa este închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă și nu de la opt luni la un an cu suspendare. Pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere( art. 339 din Codul Penal, în cazul tău sunt aplicate prevederile alin.2), pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă și nu un an și șase luni încisoare cu suspendare. Uiți că instanța nu este obligată să stabilească suspenarea executării pedepsei. Citește art.91 din Codul Penal. Pentru ca un judecător să acorde suspendarea executării pedepsei, ține seama de persoana infractorului şi de conduita avută de acesta anterior şi ulterior comiterii infracţiunii, aplicarea pedepsei este suficientă, şi chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată. Ori tu după ce ai comis prima infracțiune ( cea cu alcoolul), ai mai comis alta (chiar dacă a fost în scop nobil, aceea de a transporta la domiciliu un alt bețivan, care a adormit cu capul pe masă). În locul tău, mi-aș pregăti valiza cu cele necesare unei cazări pe o perioadă mai lungă într-un penitenciar.
 2. 2 points

  până

  Ne revedem, cu drag, la urmatoarea intalnire!
 3. 2 points

  până

  Am revenit acasa. A fost o intalnire placuta. Cinste celor care au fost prezenti!
 4. 2 points
  Nu stiu daca ai observat, dar fetele ocupa o pondere din ce in ce mai mare in politie... De ce nu ar avea si ele masini?
 5. 2 points
  In trei luni au invatat aproape totul! Plus ca selectia a fost "dura".
 6. 2 points
  Cei de la financiar nu cunosc decât actele normative prin care să ne ia banii și nu le cunosc, sau se fac că nu le cunosc pe cele care ne dau bani. Art. 34 din Ordinul M.A.I nr.136/2004 prevede că decontarea cheltuielilor de transport se face la clasa la care le dă dreptul gradul profesional pe care-l au. Faci ordin de serviciu, pe care să-l vizezi la o unitate de poliție din localitatea în care se află instanța, sau la instanța de judecată ( sfatul meu este ca mai înaite de a te prezenta în instanță să treci pe la poliție și să-ți vizezi ordinul) și faci și copie xerox după ordin (după ce te întorci și ai și viza în dreapta sus, pentru orice eventualitate). Te duci cu trenul, iei bilet la clasa a-I-a, cei de la financiar ,vor face gură că pentru agenți nu se decontează dacât la clasa a-II-a, dar le spui să citească prevederile Art. 2 din aceiași ordonanță, care spun cam așa: Soliciți instanței să consemneze pe citație că te-ai prezentat la data și ora stabilită ( faci copie și după aceasta). La înapoiere întocmești un raport către șeful unității de poliție din carefaci parte, prin care soliciți să aprobe decontarea cheltuielilor de transport, arătând baza legală și motivul, la care anexezi ordinul de serviciu, citația, biletele de tren. În cazul în care cei de la financiar refuză să deconteze suma de bani, nu-ți rămâne decât instanța de contencios administrativ ( aici vei avea nevoie de copiile de mai sus). Cât despre ziua respectivă, părerea mea este să iei o zi recuperare sau din concediul de antenă, ca să nu pierzi din condițiile de muncă deși codul de procedură penală prevede că: Baftă!
 7. 2 points
  Gata am aflat ce mașini vor fi cumpărate. Arată cam așa:
 8. 2 points
  Pentru OP, cele mai bune autovehicule sunt cele din clasa lui Vw Transporter. Dacia Dokker poate fi echipata cu un motor Diesel, oferit in doua trepte de putere, de 75 CP si de 90 CP, sau cu doua motoare pe benzina: unul de 1,6 litri, cu 16 valve, de 102 CP, si unul, mai modern, 1,2 TCe, cu turbo, de 115 CP. Este un model spatios, indicat fiind modelul cu usi laterale culisante pe ambele parti. Pret: intre 9.400 si 14.400 Euro, cu TVA. Eu zic sa nu mai copiem modelul francez. La ei exista, pe langa politie, si jandarmerie si politie locala, dar cu toate acestea atentatele teroriste se tin lant. O singura structura, Politia, este de ajuns. La fel ca in celelalte tari civilizate. Cheltuieli mult mai mici pentru stat, dotare mai buna, oameni mai pregatiti, salarizare pe masura, legi mai dure, asta inseamna o singura structura. P.S. Scuze, daca am fost off-topic.
 9. 2 points
  Autolaboratoarele de criminalistica MB Sprinter au fost modificate de o firma din Germania si de aceea au garda la sol asa de mare in comparatie cu un model 4x4 produs de MB. Sunt modele diferite, iar eu nu ma refeream la asa ceva. Masini mai micute pentru patrulare?! Gen Polo, Fabia, Clio sau mai mici? Daca ai peste 1,85 m inaltime, cine crezi ca mai are loc pe bancheta din spate ale acestor modele? Cum conduci o persoana la sediu cu astfel de masini?
 10. 2 points
  Scrisoare medicala de la medicul stomatolog , in care sa specifice fiecare lucrare ( atentie ! sa-i spui medicului sa treaca in descriere , ma refer la scrisoarea medicala , cat mai amanuntit lucrarile efectuate ) . Chitanta si factura ( obligatoriu , amndoua ) . Aceste documente se depun la cabinetul medical din judetul tau impreuna cu o cerere ( eu am luat formularul de la cabinetul medical , mi-a dat-o contabila medicala ) .
 11. 2 points

  Versiune

  30 descărcări

  Model: Ordonanţă de aplicare a amenzii judiciare în cazul neîndeplinirii de către orice persoană a obligaţiei de prezentare, la cererea organului de urmărire penală a obiectelor ori înscrisurilor cerute de acestea Art. 283 - Cod procedură penală (extras) Abateri judiciare (4) Următoarele abateri săvârşite în cursul procesului penal se sancţionează cu amendă judiciară de la 500 lei la 5.000 lei: [ ... ] d) neîndeplinirea de către orice persoană a obligaţiei de prezentare, la cererea organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată, a obiectelor ori înscrisurilor cerute de acestea, precum şi neîndeplinirea aceleiaşi obligaţii de către reprezentantul legal al persoanei juridice sau de cel însărcinat cu aducerea la îndeplinire a acestei obligaţii; ATENŢIE Art. 283 alin. (6) - Cod procedură penală arată că aplicarea amenzii judiciare nu înlătură răspunderea penală, în cazul în care fapta constituie infracţiune. Neîndeplinirea obligaţiei de prezentare şi predare a obiectelor şi/sau înscrisurilor poate constitui, după caz, infracţiunea de obstrucţionare a justiţiei, prevăzută de art. 271 alin. (1) lit. b) Cod penal, sau favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 Cod penal.
 12. 1 point
  până
  Întâlnirea membrilor politisti.ro 2017. Aşa cum aţi stabilit, ne vedem în octombrie la Zărneşti - Braşov. Vă rugăm să confirmaţi prezenţa şi aici, iar discuţiile privind acest eveniment să le postăm aici, în comentarii.
 13. 1 point
  Fara morala si cinste un politist trebuie sa se apuce de alta meserie. Asa vad eu lucrurile. Si pana acum nu am murit de foame. Nici nu m-am imbogatit . Dar eu fac parte din alta generatie si am fost educat de militieni. Unii dintre voi , cei mai tinerei, nu prea mai aveti modele. Sa fii politist este o stare de spririt ciprith, dar se pare ca tu nu ai de unde sa stii .
 14. 1 point
  DGA a primit, conform contractului semnat cu PR, 50 de autoturisme marca Skoda Fabia in varianta de echipare Ambition (a doua in gama), cu motorizare 1,0 TSI, pe benzina, in trei cilindri, de 95 CP și cutie de viteze manuala cu 5 trepte. Pretul pe bucata a fost de 34.317 lei (in jur de 7.500 Euro), fără TVA. Sunt curios ce model va livra Bavaria Motors. Sunt si mai curios ce va cumpara Politia Romana.
 15. 1 point
  Foarte simplu, nu mai prelungeşti valabilitatea permisului. Se va dispune măsura anulării dreptului de a deţine arme şi retragerea permisului de armă. Măsura se comunică printr-o dispoziţie scrisă, iar în termen de 10 zile de la data luării la cunoştinţă, vei fi obligat să predai la poliţie permisul împreună cu documentul care face dovada înstrăinării armei sau a depunerii armei pentru înstrăinare la un armurier autorizat.
 16. 1 point
 17. 1 point
  Din moment ce respect legea, nu vad de ce nu as "profita" de aspectul asta. E legal, e un drept al politistului. Eu stau in chirie si primesc 530 lei, ca si compensatie. Proprietarul ma "taxeaza" cu 600 lei, in conditiile in care, impart apartamentul cu inca un coleg. Nu stau in lux, nu stau in "zona buna". Pentru nivelul de chirie din Bucuresti, o compensatie de 530 lei, mi se pare o bataie de joc. Nici raportul de mutare nu il accepta, nici nu imi dau ca si compensatie de chirie o suma corecta. Sau macar o suma ce ar fi mai aproape de realitate. Si cu problema asta nu se confrunta doar cei din Bucuresti, ci si colegii din Iasi, Timisoara, Cluj, ma refer la orase mai mari. Probabil de asta, majoritatea colegilor, isi pun intrebari cu privire la legalitatea incheierii unui contract de chirie cu fratele/sora, etc. Si din moment ce este legal, nu vad de ce nu ar face acest lucru. Eu, personal, daca as putea, as incheia contractul cu fratele meu. Asta ca sa nu mai deschid un alt subiect, cu privire la cat trebuie sa cauti o persoana care inchiriaza apartamentul legal, cu contract la ANAF. Dupa ce ca au crescut chiriile foarte mult, majoritatea refuza declararea unui contract la ANAF. Dar angajatorului i se cam rupe de acest aspect. La fel cu i se rupe de cati bani ii dau amaratului de agent de politie. Sa dai compensatia de chirie, in functie de salariul de baza, este o discriminare totala intre categoriile profesionale. Agentul ia 500 lei, ofiterul ia 1200 lei.
 18. 1 point
  Nu sunt rau! Asta-i realitatea. Am parte de astfel de "pregatiti trei luni" in fiecare zi si stiu ce spun.
 19. 1 point
  Colegul respectiv poate să nu facă acest raport, până nu primește ceva scris. Să-i arate acel șef unde scrie că este musai să dea amenzi. O sancțiune este și avertismentul, iar acesta, conform legii ( O.G nr.2/2001, art.7) constă în atenționarea verbală sau scrisă a contravenientului asupra pericolului social al faptei săvârșite, însoțită de recomandarea de a respecta dispozițiile legale. Avertismentul se aplică în cazul în care fapta este de gravitate redusă. Avertismentul se poate aplica și în cazul în care actul normativ de stabilire și sancționare a contravenției nu prevede această sancțiune. Conform art.38, alin. 1, din alelași act normativ, avertismentul se adresează oral atunci când contravenientul este de față și sancțiunea este aplicată de agentul constatator. Deci polițistul, în cazul în care contravenientul este de față, nici măcar nu este obligat să întocmească proces- verbal prin care să stabilească ca sancțiune contravențională avertismentul. Polițistul respectiv, dacă șeful respectiv insistă în scris să facă un raport, poate să scrie că a aplicat 1001 sancțiuni cu avertisment verbal și să vedem dacă șeful cere și numele peroanelor, ca să le întrebe dacă în data de au fost avertizate verbal.
 20. 1 point
  Claudinio niciodata nu am inteles de ce tineti sa faceti contracte de inchiriere cu rudele daca nu aveti nimic de ascuns. Daca detine un apartament in orasul unde lucrezi tu iti cere chirie? Misto, ce sa zic ! Tot timpul incercam sa gasim tot felul de chichite. Un politist cinstit doreste sa nu lase loc de interpretari. Fa un contract de inchiriere cu oricine din orasul respectiv si nu o sa iti mai pui tot felul de intrebari.
 21. 1 point
  Poate fosti purtatori de uniforma de politie sau fosti angajati la politie, nu politisti. Toate ciurucurile date afara din politie s-au angajat, normal, la gardienii locali.
 22. 1 point
  ceea ce am zis si eu mai sus, eu in acceasi situatie ca si tine si beneficiez. Dar e interpretabil..parerea mea e ca tine de maleabilitatea inspectorului sef, sau de taria sindicatului ,
 23. 1 point
  Varianta mea este cea mai rapidă și legală. Complexitatea este dată de reticiența celor de la financiar, care decât să-ți dea banii, mai bine-ți spun că nu se poate, iar sumele care ni se cuvin, le raportează ca economii și vor lua cota parte din ele.
 24. 1 point
  Si asta-i varianta mai complexa si mai corecta in care sa iti plateasca IPJ-ul A mea era varianta in care iti plateste instanta Mai frumos si mai documentata varianta lui IAV.
 25. 1 point
  Nu trebuie sa te duci din ziua libera pt ca este legat de serviciu. Faci raport in care soliciti invoire platita. Cu privire la decontarea cheltuielii de transport. Faci cerere la instanta la care atasezi documente de calatorie (bon benzina/bielte de calatorie), citatia, o copie dupa raportul de invoire platita aprobat (asta nu e neaparat). Cererea o trimiti prin posta cu confirmare de primire sau o depui personal cand te duci si ceri pe copia ta sa iti dea numarul de inregistrare. La finalul procesului, in baza hotararii ar trebui sa primesti banii. La distanta asta de 300 de km.. vezi si timpul , sigur mananci, solicita si cheltuielile astea, un soi de diurna , pastreaza si chitanta cu privire la mancare sa dovedesti..asa-i la noi. totul pe acte Cand te audiaza sa mentionezi ca soliciti decontarea cheltuielilor de transport Succes si drum bun
 26. 1 point
  Te bati parte in parte cu animalul. Dar vezi intai ca trebuie sa ai toate vaccinurile facute. Sa nu te reclame apoi animalul ca l-ai muscat si aveai ceva rabie, sifilis, hepatita... Acum, Doamne fereste... Iar cu Protectia Animalelor, e greu... Merge cainele frumos, te reclama, apoi merge si la Curtea Europeana a Drepturilor Animalelor, castiga procesul, statul despagubeste cainele... Nu mi se pare corect sa imi ia mie din bani, ca ai fost tu smecher si te-ai luat cu acel animal. Stai cuminte, te musca si ai e. Nu esti nici primul, nici ultimul.
 27. 1 point

  până

  Va recomand vizitarea catorva locuri in zona. Prapastiile Zarnestiului, Plaiul Foii, Schitul Coltul Chiliilor (doar pedestru), Cetatea Rasnov, Castelul Bran...
 28. 1 point
  Nu au flat încă faptul că „ieftin și bun” este o utopie.
 29. 1 point
  Am impresia că ăștia de la Minister, au preluat deviza de la Kaufland : "Ieftin și bun".
 30. 1 point

  până

  Eu propun sa mergem sambata intr-un poligon de tir
 31. 1 point
  Limita de viteză pe un anumit sector de drum este stabilită de indicatoarele rutiere instalate pe respectivul drum public, iar în lipsa acestora limita este cea stabilită de legislaţia în vigoare (limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h). Pentru cealaltă întrebare mergi şi întreabă la Primărie.
 32. 1 point
  Acel om te-a păcălit. Atât timp cât ai obținut permis de conducere, categoria B, categorie în care intră și vehiculul pe care spui că îl conduci, nu este absolut nicio problemă. Ai montate semnele de începător pe care ești obligat să le ții pe mașină un an și nimeni nu te poate sancționa pentru că nu au de ce și mai ales, pentru ce. Cu această categorie poți conduce vehicule, 8 + 1 locuri, până în 3,5 t. Deci... Vezi-ți liniștit de treabă! Sunt foarte mulți habarniști care intoxică șoferii cu tot felul de prostii.
 33. 1 point
  din ce am citit in caietul de sarcini,nu este nimic schimbat de la achizitiile de acum 15 ani. Auzi la ei minim 87 Cp, inscriptionate, cu radio minim si bricheta. Nu sunt normali si foarte trist ca nu invata nimic de la politiile de afara . Parca zici ca cumpara masini de parada nu de patrulare. La rutiera pentru alergat dupa idioti cu masini puternice oare ce lor luar ? Ei cu masini de cel putin 150 Cp politia cu minim 87 . De plans ca de ras nu mai zic. Oare cei care au semnat stiu ce bazaconii au semnat? De fapt rahat ceri,rahat ai !!! Ca de obicei ,numarul conteaza nu calitatea masni si oferta de mentenanta.Nu o sa invatam nimic niciodata.
 34. 1 point
  Dokker-ul este de departe cel mai bun la patrulare, dar pentru zonele rurale trebuie o mașină 4X4.
 35. 1 point
  Citeste Statutul Politistului si uita-te atent la art. 21 alin. 7^1.
 36. 1 point
  La Logistica nu sunt oameni, dar la OP sunt destui, nu? Cat mai multi la structurile de suport! Din curiozitate, ce varsta ai Alexandru32? In jur de 30! Te-ai saturat de strada?
 37. 1 point
  Ce-ți mai place la logistica nebunule
 38. 1 point
  Pare "competent" tovarasul general. Cel putin din poza! Acest individ nu este decat un oportunist, un produs al societatii in care traim. Din cei 54.000 lei pe care ii castiga pe luna sunt ferm convins ca peste jumatate merg la partidul din care face parte. Asa se intampla cu toti parlamentarii, ca doar partidul nu este vreo societate comerciala care produce si vinde, avand profit. Cu suma de 54.000 lei/luna poti sa asiguri minim 10 posturi de agenti de politie, cu tot ceea ce inseamna acest lucru.
 39. 1 point
  Câteva informaţii interesante despre iniţiatorul acestui proiect de lege. Interesant, nu?
 40. 1 point
  Foarte bine argumentat materialul privind diferenta dintre pensiile speciale si cele ale politistilor......felicitari ptr modul profesionist de abordare a subiectului. Nu ar strica sa fie teansmis si catre retelele de socializare si media ptr a fi prezentata si realitatea problemelor excesiv de gresit prezentate in aceste zile. Felicitari!!!!!!
 41. 1 point
  Situaţia REALĂ este cu totul alta decât cea prezentată în ultima perioadă prin tot felul de minciuni şi manipulări de către guvernanţi şi jurnalişti. Adevărul este că pensiile poliţiştilor şi cele militare NU sunt pensii speciale, pentru că cele două categorii de pensii sunt reglementate de legi distincte. În cazul "pensiilor speciale" există: Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, Legea nr. 567/2004 privind Statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, Legea nr. 7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar, Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, Legea nr. 303/2004 republicată, privind Statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor. În schimb, pentru poliţişti şi militari există doar Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, iar acestea nu fac parte din sistemul public de pensii, ci sunt plătite din bugetele ministerelor de resort, prin intermediul caselor sectoriale de pensii, unde tot militarii şi poliţiştii cotizează în perioada de activitate. S-au spus în ultimele zile o mulţime de minciuni, vehiculându-se informaţii şi cifre aberante în total dezacord cu realitatea. În realitate peste 95% dintre pensiile poliţiştilor şi militarilor au un cuantum între 2500 - 3000, nicidecum sumele vehiculate prin media. Pensiile poliţiştilor şi ale militarilor, care repet, nu sunt pensii speciale, sunt acordate către aproximativ 155.000 de persoane - circa 85.000 - MApN. 55.000 - Interne, 15.000 servicii. Într-adevăr, cuantumul pensiilor speciale este destul de mare (valoarea medie a unei pensii speciale depăşeşte 8.000 de lei), dar acestea nu au nicio legătură cu veniturile şi pensiile poliţiştilor, cei mulţi şi tăcuţi, cei demni, cei care sunt de ani şi ani de zile direct afectaţi de nedreptăţile şi inechităţile existente în aceste instituţii. Ăştia sunt cei care îşi pierd viaţa şi sănătatea la serviciu, sunt cei care în ciuda tuturor neajunsurilor, strâng din dinţi şi merg mai departe indiferent de pericole ori de vreme. Revenind la pensiile speciale şi în acest caz politicienii mint cu neruşinare şi manipulează, pentru că realitatea este cu totul alta. În prezent sunt aprox. 8600 pensii speciale, care reprezintă doar 0.1% din bugetul naţional de pensii, ce sunt acordate următoarelor categorii profesionale: parlamentari, diplomați, magistrați, grefieri, personal aeronautic, auditori ai Curţii de Conturi, judecători CCR şi funcţionari parlamentari. În justificarea modificării legii pensiilor poliţiştilor şi militarilor, se tot vorbeşte de o pensie de 34 000 lei, fără să se precizeze că există o singură pensie de acest fel şi că aceasta aparţine unui magistrat, pensionat în baza legii de pensionare a magistraţilor şi nu în baza legii pensiilor militare, lăsând falsa impresie ca toate pensiile poliţiştilor şi militarilor ar fi aşa mari. Se manipulează şi se minte cu neruşinare, pentru că nici nu e posibil aşa ceva din moment ce aprox. 60% din personalul Poliţiei Române este plătit cu salarul minim pe economie.
 42. 1 point

  Versiune 1.0.0

  34 descărcări

  Găsiţi în fişier un tabel ce conţine contravenţii din HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi din OG 42/2004 privind organizarea activităţii veterinare Fişierul este în format .doc şi are o singură pagină. PS: Avem acest fişier aici mulţumită amabilităţii unor colegi de la Poliţia Rutieră, ce încearcă să-şi ajute colegii. Sperăm să vă fie util. Nu avem pretenţia că tabelul este unul perfect, dacă aveţi de făcut menţiuni, adăugiri ori găsiţi vreo greşelă, scăpare, completare, etc, nu ezitaţi să ne ajutaţi la îmbunătăţirea acestuia.
 43. 1 point

  Versiune 1.0.0

  28 descărcări

  Găsiţi în fişier un tabel ce conţine contravenţii din HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România. Bunuri divizibile - materiale vrac transportate fără ambalaj, în grămezi neordonate, sub formă de pulbere, granule sau bucăţi, ori materiale fluide sau semifluide provenite din producţia de metale feroase şi neferoase; recuperarea fierului vechi; deşeuri de orice tip rezultate din activitatea de construcţii; exploatări forestiere sau depozite de material lemnos; exploatări agricole sau depozite de produse agricole; exploatări miniere, de carieră sau balastieră; staţii de betoane, mixturi asfaltice, aditivi şi lianţi în construcţii, aflate pe teritoriul României şi care sunt transportate cu vehiculele având o M.T.M.A. mai mare sau egală cu 12,0 t; Fişierul este în format .doc şi are două pagini. PS: Avem acest fişier aici mulţumită amabilităţii unor colegi de la Poliţia Rutieră, ce încearcă să-şi ajute colegii. Sperăm să vă fie util. Nu avem pretenţia că tabelul este unul perfect, dacă aveţi de făcut menţiuni, adăugiri ori găsiţi vreo greşelă, scăpare, completare, etc, nu ezitaţi să ne ajutaţi la îmbunătăţirea acestuia.
 44. 1 point
  Salut . Coleg de-al meu de la SAS Maramures si-a facut niste lucrari la dantura , cateva plombe si un toc pe un dinte . A atasat scrisoarea medicala a medicului stomatolog si factura cu chitanta , undeva in jur de 1700 lei . A facut cerere catre Centrul Medical si dupa cateva certuri si-a primit banii . Altii nu au fost asa norocosi , au trebuit sa le castige in Instanta . Da au castigat decontarea cheltuielilor stomatologice . Uite iti dau aici un link a Tribunalului Maramures http://portal.just.ro/100/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=18200000000100031&id_inst=100 . Cam asta este , eu am sa incep sa-mi fac ceva prin ,,gura" si am sa merg peste ei sa-mi deconteze .
 45. 1 point

  Versiune 1

  89 descărcări

  S.T.O.P. - Tehnica încătuşării Lucrarea expune, la nivel exemplificativ, tactici poliţieneşti de interceptare şi de reţinere a suspecţilor în cadrul Sistemului Tactic Operativ de Protecţie al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Tacticile poliţieneşti de obţinere a controlului asupra suspecţilor reprezintă reguli, măsuri, tehnici şi modalităţi generale sau specifice de contact/reţinere/arestare, conforme consemnelor de siguranță și procedurilor sistemice şi specifice care reglementează activitatea poliţiştilor.
 46. 1 point

  Versiune 1

  21 descărcări

  Tehnici de utilizare a bastonului tactic extensibil Lucrarea expune la nivel exemplificativ principii generale de tactică poliţienescă şi de utilizare profesională a Bastonului Tactic Extensibil în cadrul Sistemului Tactic Operativ de Protecţie al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. S.T.O.P. propune bastonul tactic extensibil ca un instrument practic-aplicativ util misiunilor specifice de intervenţie cu grad scăzut sau mediu de risc şi poate constitui un suport conceptual pentru elaborarea unui proiect didactic de sinteză în domeniul autoapărării profesionale a personalului Poliţiei Române.
 47. 1 point

  Versiune 1

  36 descărcări

  Model: Ordonanţă de aplicare a amenzii judiciare în cazul tergiversării de către expert ori interpret a îndeplinirii însărcinărilor primite Art. 283 Cod procedură penală (extras) Abateri judiciare (4) Următoarele abateri săvârşite în cursul procesului penal se sancţionează cu amendă judiciară de la 500 lei la 5.000 lei: [ ... ] c) tergiversarea de către expert sau interpret a îndeplinirii însărcinărilor primite;
 48. 1 point
  @Catalin e : sa stii ca mi-am comandat de pe ebay un toc Fobus Holster Evolution E2 for Walther PP PPK PPKS FEG .380 cal, care se potriveste de minune pentru mod. 74. M-a costat 21 $, mi-a ajuns acuma cateva zile direct din Israel. Sunt mai mult decat multumit de el. In ceea ce priveste pistoalele Glock, eu unul, nu m-as mai uita la bani si mi-as achizitiona Blackhawk SERPA Level 3 Auto Lock Duty Holster 44H104BK-L. Pretul pe ebay se variaza intre 75 $ pana in 100 si unpic, depinde daca ai noroc si dai peste o promotie. Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai bune si sigure tocuri care exista pe piata, pentru service weapons. Iar diferenta intre SERPA Level 2 si Level 3, ca si viteza de a scoate pistolul din toc, e aproape nula. Sa dea norocul peste mine si sa ne doteze cu pistoalele noi si eu maine mi-l si cumpar Aici aveti un filmulet in care prezinta intai Serpa level 2 si dupa level 3. Puteti sa va documentati !!
 49. 1 point
  Dacă ai fi folosit funcţia de căutare a forumului găseai acest topic: nu era nevoie decât să tastezi două cuvinte în caseta din dreapta sus: "concediile politistilor". În felul ăsta aflai singur ceea ce te interesează, respectiv că există nemaifiind nevoie să postezi offtopic aici unde se discută despre cu totul şi cu totul altceva, cum este calcularea vechimii în muncă.
 50. 1 point
  Pentru neacordare de prioritate si lipsa I.T.P eu ma gandesc ca nu are nimeni pica pe tine...
Acest clasament este setat la Bucharest/GMT+03:00
×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.