• 0
Vioovi09

Cum se procedează cu daunele în cazul accidentelor cu victime?

Întrebare

Buna ziua, 

In urma cu aproximativ o luna am avut un accident soldat cu 5 victime dintre care una in stare gravă. Ma întorceam acasă in jur de ora 20:00, afara era deja întuneric. In fata mea rula un tir cu viteza destul de mică (aproximativ 50-60 km/h) mi-a dat semnal dreapta sa îl depășesc, dar nu l-am depășit fiind deal și văzând in depărtare farurile unei mașini. Din spatele meu venea o Skoda care a vrut sa ma depășească, dar din păcate nu a mai apucat ciocnindu-se violent cu un audi ce venea din sens opus, din impactul lor m-au acroșat și pe mine. Ca sa detaliez mai mult: cel ce venea cu audi din fata avea viteza foarte mare ( acul s-a oprit la 180km/h), a dat semnele luminoase ca Skoda sa nu între in depășire. Skoda a pus frâna sa se retragă, dar din cauza poleiului ia fugit spatele, astfel cel cu audi a intrat in laterala skodei. Din impactul lor au acroșat și mașina mea, partea din spate. Am fost in seara respectiva și am dat declarații la poliție, iar la sfârșit am primit de acolo autorizația de reparare a mașinii. In starea de șoc in care eram atunci am uitat sa întreb cum se procedează cu daunele pentru mașina mea. Imi puteți spune va rog cum sa procedez, ce trebuie sa fac? Trebuie sa aștept pana se Închide cazul și se stabilește vinovatul și apoi sa repar mașina sau sa îmi iau gândul ca îmi mai suporta cineva cheltuielile reparării.. 

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

3 răspunsuri la această întrebare

 • 0

După ce se stabilește vinovatul poți să-ți repari mașina pe R.C.A-ul vinovatului, sau să-ți repari mașina pe cheltuiala ta, după care să-l acționezi în judecată pe cale civila.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0

Nu s-ar putea rezolva cu "Anexa 2"?

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
 • 0

Și după ce se încheie cazul ma vor suna cei de la poliție sau trebuie sa umblu eu pana aflu dacă s-a încheiat cazul sau nu? Eu am lăsat atunci numărul de telefon la poliție. Am înțeles ca pentru a încheia cazul ar mai fi nevoie de o declarație de-a mea precum ca nu am pretenții la nimic, e adevărat?

Modificat de Vioovi09
0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

 • Conţinut similar

  • daly88
   de daly88
   in decembrie 2013 am avut un accident rutier..am intrat in depasirea unui tir si la reincadrarea pe banda mea de mers am fost lovita in aripa stanga spate de un autovehicul ce venea din sensul celalalt.persoana care m-a lovit nu a avut nici o rana,doar eu. dosarul a mers la parchet,permisu imi este suspendat,pana la solutionarea cazului.au trecut mai bine de doua luni,persoana care m-a lovit nu a depus plangere impotriva mea,asigurarile au inceput demersurile.intrebarea mea e aceasta: cat mai dureaza pana aflu care e sentinta? si daca e cu suspendare a permisului..si pe ce perioada. va multumesc anticipat
  • NewsBot
   de NewsBot
   Sfaturi utile pentru a preveni înşelăciunile prin telefon – metoda accidentul
   În ultima perioadă, poliţiştii au primit mai multe sesizări ce au ca obiect infracţiuni de înşelăciune săvârşite prin intermediul telefonului mobil, modul de operare purtând denumirea „accidentul”. Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani.
   Suspecţii utilizează calităţi false (avocat, procuror, poliţist sau medic) şi solicită telefonic diferite sume de bani diverselor persoane. Banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate (fiu, fiică, ginere) au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani pentru intervenţii urgente medicale sau au fost reţinute de organele de poliţie pentru săvârşirea unor astfel de fapte grave (cu victime decedate), iar sumele de bani reprezintă onorariul acestora ori sunt necesare pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie.
   Victimele sunt în general alese din rândul persoanelor vârstnice, vulnerabile, care, în prima fază, sunt contactate pe telefoanele fixe, fără afişaj electronic automat al numărului apelant, aceasta fiind o măsură de precauţie a suspecţilor.
   Sub imperiul emoţiilor cauzate de cele aflate, de cele mai multe ori, victimele nu mai reţin detaliile discuţiilor şi sunt uşor influenţabile, astfel încât, cu foarte mare uşurinţă, acceptă să transfere sume importante de bani pe numele unor persoane comunicate de suspecţi.
   Din cazuistica intrumentată până în prezent a reieşit faptul că, majoritatea suspecţilor de înşelăciuni sunt deţinuţi în diverse penitenciare, iar transferurile bancare sunt solicitate a fi făcute în conturile unor complici care se află în libertate.
   În urma percheziţiilor realizate de poliţişti în penitenciare au fost găsite şi ridicate foarte multe telefoane mobile, cartele SIM şi carduri de memorie, utilizate de suspecţi la comiterea infracţiunilor respective.
   Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivelor solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.
   Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:
   În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.
   Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:
   depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv; înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.
   Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
   De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.
   Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acţiune.
   În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.
   Într-adevăr unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.
   Poliţia Română vă recomandă:
   verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile; dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumnea¬voastră şi să afle detalii despre familie sau vecini; nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legi¬timaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. * * *
   EXEMPLE:
    
   Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Suceava au efectuat 12 percheziţii la mai mulţi suspecţi de înşelăciune prin telefon
   Nouă bărbaţi, dintre care şapte deţinuţi din penitenciarul Galaţi, au fost conduşi la sediul I.P.J. Suceava, pentru audieri.
   La data de 11 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Suceava, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Galaţi şi I.P.J. Brăila, au efectuat 12 percheziţii pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, fiind vizate 12 persoane, suspectate că, în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, au înşelat mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei.
   În judeţul Galaţi, nouă dintre percheziţii au fost efectuate la penitenciarul din localitate, la mai mulţi suspecţi încarceraţi, alte două percheziţii au fost efectuate în municipiul Galaţi şi încă una în judeţul Brăila.
   În fapt, suspecţii telefonau victimelor, susţineau că sunt rude apropiate ale acestora, că au fost implicate în diferite evenimente rutiere şi au nevoie de sume de bani pentru plata unui avocat sau pentru spitalizare.
   În urma executării percheziţiilor, au fost ridicate 30 de telefoane mobile şi încărcătoare (20 dintre acestea de la deţinuţii din penitenciarul Galaţi), 28 de cartele SIM, 1 laptop, memoy card-uri, sume de bani şi înscrisuri.
   9 persoane (dintre care 7 deţinuţi din penitenciarul Galaţi) au fost conduse la audieri la sediul I.P.J. Suceava pentru documentarea activităţii infracţionale, urmând a se dispune măsuri procedurale.
   La data de 20 februarie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 6 percheziţii (4 în municipiul Galaţi şi două în municipiul Brăila), în vederea documentării activităţii infracţionale a 4 persoane suspectate de comiterea mai multor fapte de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.
   Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Alba, cu sprijinul Serviciilor de Operaţiuni Speciale Alba şi Galaţi şi al poliţiştilor de la Poliţiile municipiilor Galaţi şi Brăila, desfăşoară 6 percheziţii, din care patru domiciliare şi două în Penitenciarul Galaţi.
   În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de 4 persoane suspectate, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, două din Brăila, una din Galaţi şi una care se află încarcerată în Penitenciarul Galaţi, pentru executarea unei pedepse privative de libertate. Acestea sunt suspectate că, în perioada 23 ianuarie – 1 februarie a.c., au înşelat sau au încercat să înşele, 7 persoane din judeţul Alba.
   În penitenciar sunt căutate telefoane mobile şi cartele de telefon mobil de pe care au fost făcute apelurile, iar la locuinţele celorlalţi suspecţi sunt căutate înscrisuri prin care au fost ridicate sumele de bani transferate prin intermediul unor societăţi de transfer rapid.
   Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat că, cei 4 au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Astfel, falşii avocaţi au cerut persoanelor păgubite să depună bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid, pentru presupusa reprezentare în faţa autorităţilor.
   Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 19.500 de lei.
   Cei 3 suspecţi aflaţi în libertate, precum şi eventualii lor complici, au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
   Joi, 30 mai a.c., poliţişti ai Secţiei 3 Poliţie din cadrul D.G.P.M.B., cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., au efectuat cinci percheziţii domiciliare în judeţul Brăila şi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în vederea destructurării unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon.
   În fapt, la data de 25 martie a.c., poliţiştii Secţiei 3 – D.G.P.M.B. au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că a fost anunţată, prin telefon, că fiul său ar fi provocat un accident rutier şi va fi transportat la un spital din Capitală.
   De asemenea, cu prilejul aceleiaşi convorbiri telefonice, i-ar fi fost solicitaţi 2.000 de euro, pentru ca o a doua victimă a accidentului rutier să poată fi operată în regim de urgenţă.
   Partea vătămată s-a deplasat la cea mai apropiată unitate bancară unde a depus 9.000 de lei, pe numele unei persoane indicate de către cei care i-au telefonat.
   În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii bucureşteni, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., a reieşit că doi dintre suspecţi sunt în prezent încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.
   Totodată, poliţiştii bucureşteni, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi şi Poliţiei Municipiului Brăila, au reuşit identificarea persoanelor care încasau sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor.
   Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 30 mai a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie – D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au efectuat cinci percheziţii.
   Astfel, în camera unde erau încarceraţi cei doi suspecţi, poliţiştii au descoperit şi ridicat şapte terminale telefonice mobile, patru dispozitive pentru încărcarea acumulatorilor terminalelor telefonice mobile şi trei cartele telefonice.
   De asemenea, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul bunicilor unuia dintre suspecţi, din judeţul Brăila, au fost identificate şi indisponibilizate mai multe bunuri electronice, un autoturism, un ATV, precum şi 19.500 de lei, despre care existau indicii că proveneau din activitatea infracţională a suspectului.
   Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 3 Poliţie din cadrul D.G.P.M.B., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu doi dintre suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
   Totodată, poliţiştii bucureşteni au făcut demersuri în vederea transferului suspecţilor încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în cadrul arestului Poliţiei Capitalei, în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi emiterii mandatelor de arestare preventivă, existând date conform cărora suspecţii ar fi înşelat mai multe persoane prin aceeaşi metodă.
   I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
  • razvanalex07
   de razvanalex07
   Buna seara,
   In urma unui eveniment nefericit am ramas 90 de zile pieton. Venind de pe drum fara prioritate, am intrat cam mult in intersectie si am fost acrosat puternic de o duba, in urma accidentului eu fiind transportat la spital. Intrebarile mele ar fi:
   1. Pot beneficia de reducerea suspendarii?
   2. Cum fac daca nu am procesul verbal sau nu am primit vreo amenda (inca), dosarul fiind deschis momentan? 
   3. Examenul de redobandire se da la Udriste sau la DRPCIV Pipera?
   4. Daca nu pot beneficia de reducere si trebuie sa stau pe bara 90 de zile, tot trebuie sa dau examenul de verificare?
   Mentionez ca desi a fost "accident cu victime", singura victima am fost eu, celalalt sofer scapand nevatamat. El nu a depus plangere, iar eu am plecat de la spital dupa 4 ore. De asemenea, nu am consumat bauturi alcoolice atunci. Totul a fost din cauza neatentiei mele si a unor masini parcate mult prea prost ca sa am vizibilitate buna cand ma asigur.
   Intreb pentru ca nu am gasit nicaieri o procedura exacta, iar pareri pe internet sunt multe. Multumesc anticipat.
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.