• 0
Dosman

Driving Licence for Romania

Întrebare

Good evening and thank you for this oportunity.

Im a Panamenian Citizen married to a Romanian and i have a resident card for romania ,i also have a driving license for panama and will like to exchange it for Romania,however there are 3 list of countries that do not need to do test to exchange their licenses ,and Panama its not listed on any of them ,now i have tried it all ,ask driving schools ,police friends and no one knows how to proceed in this case,driving schools wont accept me because i have a license already,witch i was told that as long as i drive with my passport its ok,i have not done it because i know better,however i started working in the country and i need a car to move around and with out a license its useless.

so please if anyone know what steps i need to take in order to obtain a license in romania with my conditions please advice. 

GOOGLE TRANSLATE:

Bună seara și vă mulțumesc pentru această oportunitate.

Im un Panamenian Cetățean căsătorit cu o româncă și am un card de rezident pentru România, am, de asemenea, un permis de conducere pentru panama și va dori să-l schimbe pentru România, cu toate acestea, există 3 lista țărilor care nu au nevoie să facă test de schimb licențele lor, și Panama sale nu sunt enumerate pe oricare dintre ele, acum i-am încercat pe toate, adresați-vă școli, prieteni de poliție de conducere și nimeni nu știe cum să procedeze în acest caz, școlile de șoferi obiceiul ma accepte, deoarece am deja o licență, vrăjitoare mi sa spus că, atâta timp cât eu conduc cu pașaportul meu e ok, nu am făcut-o pentru că știu mai bine, cu toate acestea am început să lucreze în țară și am nevoie de o masina pentru a se deplasa și cu o licență inutil sa.

așa încât vă rugăm, dacă cineva știe ce măsuri am nevoie pentru a lua în scopul de a obține o licență în România cu condițiile mele, te rog sfaturi.

0

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

2 răspunsuri la această întrebare

 • 0

You must exchange your non-EU driving licence or obtain a driving licence only if you establish your residence in Romania (you usually live at least 185 days per year in Romania or returns periodically to an address due to personal relationship although you live in a diferent country).

In your case (Panamanian citizen), is necessary to obtain a Romanian driving license. For this you must sign up with an approved driving school (Romanian Road Authority - ARR Transport Ministry) and, depending on the category of driving licence you will have to undergo some practical and theoretical training (ex. for B category at least 24 hours of theoretical instruction and 30 hours of practical training) and you must pass a theory exam and a practical test organised by the community service driving licence and vehicle registration authority, the public service community in whose jurisdiction the applicant:

 • has his domicile or residence; or
 • the address where the applicant lives.
2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0

Thanks for the reply at least i have somewhere to start ,i will look for a driving school and take it from there ,will keep the discussion up to date with my progress

1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!


Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.


Autentificare în cont

 • Conţinut similar

  • Tournique
   de Tournique
   Buna ziua,
   Dupa cat timp se inregistreaza in sistem o amenda? 
   In cazul meu, am parcat masina la 1m de stalpul unde se termina, legal, parcarea (mai erau masini multe parcate dupa semn). Nu am incurcat trotuarul sau traficul, doar acolo am avut ghinionul sa gasesc loc.
   Am plecat din Bucuresti sambata, intre timp am fost sunat de cineva care mi-a spus ca sunt niste politisti ce se uita (sau fac poze?) masinilor parcate acolo. 
   Nu am gasit un fluturat in geam si din pacate nu am acces la cutia postala prea curand. Am dat un telefon la taxe si impozite si mi s-a comunicat ca nu este o amenda pe CNP-ul meu.

   In cat timp se inregistreaza in sistem amenzile? 
   Multumesc,
  • cristyano2
   de cristyano2
   Buna ziua, Am nevoie de ajutorul celor competenti in legatura cu ceva informatii: In scurt timp mai exact 16 mai implinesc 18 ani si as dori sa schimb buletinul inainte de a implini 18 ani ( acum daca se poate) si am si 2 motive pentru care as vrea sa fac asta: 1,la 18 ani nu mai vreau sa pierd vremea cu schimbarea buletinului timp in care imi pot rezolva treburile cu examenul pentru permisul auto si 2 in scurt timp de la implinirea varstei de 18 ani trebuie sa plec afara ( parintii lucreaza in strainatate) asa ca timpul o sa fie scurt si de aceea am decis sa va intreb pe dvs care sunt formalitatile pentru schimbarea buletinului ( am inteles ca nu se poate schimba pana la 18 ani). Daca totusi nu se poate,as putea sa il declar furat,pierdut neavand importanta amenda care o voi plati. Va Multumesc si astept ceva raspunsuri.
  • IulianPetre
   de IulianPetre
   Salut, am permis de anglia , mi-a fost retinut permisul 1 luna de zile, politistul care mi-a retinut permisul mi-a zis ca pot ridica permisul din romania mai exact din calarasi orasul unde stau, de fapt trebuia sa fac o cerere ca permisul meu sa ramana in tara sa il pot ridica din calarasi, pentru ca nu am facut cererea(bazandu-ma pe ce mi-a zis politistul) permisul meu a fost trimis in anglia, deja a trecut 1 luna si permisul nu a ajuns acolo.Intrebarea e daca pot sa fac o imputernicire catre cineva din anglia sa imi ridice permisul si sa mi-l trimita prin posta(asta daca permisul ajunge intr-un final in anglia la DVLA). Multumesc !
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.