Jump to content
POLITISTI.ro

Conţinut nou

Afişează tot conţinutul publicat în ultimele 365 zile.

Acest flux se actualizează automat     

 1. Astăzi
 2. Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Va salut. Cineva din Timis care poate confirma pentru mine? Mersi
 3. Există corupţie şi în poliţia americană

  Au cheltuit peste 10 milioane de dolari doar pentru imagine, au vrut sa fie ECO. Și în România, mașinile direcțiilor sau serviciilor de politie locala din cadrul primăriilor sunt folosite în interes personal de către unii dintre angajații primariilor.
 4. Multi nici nu știu cine a fost Lascar Catargiu. Ai dreptate, politicul nu trebuie sa se amestece în treburile politiei prin numiri în diferite funcții.
 5. Angajări in poliție

  adi88, și cei pentru încadrările directe vor fi supuși aceluiași control medical ca cel pentru admitere în unitățile de învățământ ale MAI. Deci, tot inapt. Media minima la purtare este criteriu de selecție și nu se fac derogări. Te încadrezi bine, nu te încadrezi asta este, nu ai ce sa faci. Ultimul alineat este pentru kokos.
 6. Ieri
 7. Există corupţie şi în poliţia americană

  Special pentru cei ce zic că numai noi avem şefi naşpa. Priviţi acest reportaj dragilor! Ce să vezi, 10 milioane de dolari pentru o flotă de BMW-uri electrice ce zac nefolosite sau utilizate în scopuri personale de şefi. Unde? Ştiu că pare greu de crezut şi distruge mitul autohton al poliţiei americane, dar se întâmplă chiar în Los Angeles Police Department.
 8. Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Sunt de la Politia Mun.Galați PPC Șendreni. Cine de la Galați deja membru mă poate confirma și pe mine? Cristi Dodu.
 9. Angajări in poliție

  Buna seara. Referitor la unul din criteriile pentru admiterea la academie. Fara minim 9 la purtare, nu se poate intra? Se pune mare accent pe criteriul respectiv? Am fost mai natang in liceu, cateva absente si cate o nazbatie, si am "rezolvat" media la purtare. Daca nu ai 9, nu ai sansa? Multumesc.
 10. Parasire domiciliu de unul dintre soti

  Nu exista parasire de domiciliu. Nu e legata la glie. Avocatul care te stoarce de bani poate face o solicitare la instanta care dispune in acest sens.
 11. Angajări in poliție

  În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru răspunsurile date, chiar dacă unele dintre ele sunt critici. Pentru a înțelege îndârjirea mea de a intra în Poliție, o să vă spun pe scurt povestea mea. În anul 2011 mi-am dat seama că ceea ce vreau să fac pe viitor este meseria de polițist, așa că m-am hotărât să dau la Academie, la Frontieră. Zis și făcut. Timp de un an am băgat bani în pregătiri, cărți, antrenamente ș.a.m.d. Vine luna mai a anului 2011, și mă duc să deschid fișa medicală la Centrul Medical Județean. D-na doctor mă cântărește, măsoară, ia tensiunea, după care îmi pune în față o cărțulie cu planșe colorate, și mă întreabă ce numere văd; eu nu vedeam nimic. Mi s-a spus că sunt discromat parțial, deci INAPT, și dat afară din cabinet. Așadar, visul meu se spulberase. Știu, dacă eram sănătos tun nu era musai să și intru la Academie. Da, poate nu intram anul acela, dar dădeam în fiecare an până intram. Așa, ca discromat, nu am nicio șansă. Așa că singura mea șansă de a intra Poliție ar rămâne prin încadrare directă. Da, știu, mulți condamnați aceste încadrări, dar ia puneți-vă în locul meu, și fiți sinceri cu voi.... Nu ați fi făcut la fel ? Nu ați fi apelat la această portiță, chiar dacă e poarta din spate, numai pentru a intra în Poliție ? Și, în final, am rugămintea să mă ajutați cu cealaltă nelămurire. La încadrările directe pot primi INAPT pentru că sunt discromat ? Vă mulțumesc !
 12. Dacă rămânea la ei? La care ei? MAI-ul este o struțocămilă, o amestecătură pe care nu o mai pricepe nimeni. Ce treabă avem cu militarii eu nu am înțeles niciodată. Încercăm încă din 2002 să scăpăm de reminescențele cazone, un sistem ,,militarizat’’ care încearcă să ne aducă pe toți la același nivel. Și pentru mine nu ar fi dureros dacă nu m-ar aduce la același nivel cu jandarmul, pompierul sau arhivarul. Dar ca și polițist mă lovesc de prevederile uzului de armă, nu păzesc unități sau perimetre, nu ,,execut’’ misiuni de luptă etc. Noi polițiștii suntem într-un război permanent cu infractorii iar un uz de armă făurit pentru militari mai mult ne încurcă. Am dat primul exemplu care mi-a venit în minte. Că băieții ăștia sar gardul de la jandarmi, pompieri etc , acum văd că și de la gardienii publici pentru mine este noaptea minții. Cazul acestui nenorocit arată de ce pașii în această carieră de polițist trebuie să fie foarte bine stabiliți. Chiar dacă școala de poliție dăunează grav carierei trebuie să fie obligatorie ! Să terminăm cu angajările directe sau a specialiștilor lui pește prăjit! Să terminăm cu săritura hoțului peste gardul poliției sau cu intrările pe ușa din dos a celor de la alte arme! Văd o ipocrizie fără margini în ,,vorbele” ministresei Carmen Dan care a cerut demisia șefului Poliției Române și a și obținut-o pentru că un dezaxat mintal agresa copilași în timpul liber. Păi tocmai doamna ministru numită politic girează aceste transferuri și angajări directe. Niște mizerii! Nu că l-aș apăra pe Despescu, dar stimabila ministră a avut sute de motive să îl demită în anul 2017. Au fost peste 300 de polițiști ultragiați iar pe unii dintre ei i-a avansat postmortem! Ziua și ultrajul ! Nu a demis nici măcar un șef de birou! Când discutam acum câțiva ani de zile că este o mare tâmpenie ca șeful Poliției Române să aibă rang de secretar de stat și să fie numit politic chiar unii dintre colegii noștri ne certau. Acum vedem ce poate să facă acest politic pervers! Lascăr Catargiu se răsucește în mormânt!
 13. Parasire domiciliu de unul dintre soti

  Atât timp cât nu - și schimbă domiciliul corespondența va veni tot la tine.
 14. Diferente intre Drept si OSP

  Nu, avizul se primeşte în urma solicitării Poliţiei Române către Parchet, iar asta înseamnă că depinde de formaţiunea/structura de poliţie unde absolventul este repartizat (indiferent dacă a urmat 3 sau 4 ani de studiu în Academie).
 15. Diferente intre Drept si OSP

  Bună ziua! Ştiu că acest subiect a fost dezbătut foarte mult, dar am o mică nelămurire la care nu am găsit răspuns citind postările acestui topic. După terminarea Facultăţii de Poliţie cu specializarea Ordine şi siguranţă publică (3 ani) primeşti automat şi aviz pentru desemnarea în structurile poliţiei judiciare sau de acest aviz beneficiază doar cei din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice cu specializarea Drept (4 ani)? Vă mulţumesc anticipat celor care îşi fac timp să mă lămurească.
 16. Angajări in poliție

  MApN face angajări, dar nimeni nu primește grade militare, toti vor fi încadrați ca personal civil contractual. Doar în MAI se fac încadrări directe ca polițiști, cu grade profesionale.
 17. Angajări in poliție

  Tipul nu poate intra pe uşa din față în poliție deoarece are probleme cu vederea( nu este vina lui),dar totuşi vrea să fie polițist şi să aibă şi grad mare.
 18. Parasire domiciliu de unul dintre soti

  Nu poliţia se ocupă cu asemenea probleme, trebuie să mergi la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor din cadrul primăriei.
 19. Angajări in poliție

  adi88, dacă vrei sa devii polițist poți sa te înscrii la examen la cele doua scoli de agenți de politie sau la Facultatea de politie. Altfel, faci parte din categoria celor care au intrat pe ușa din dos în politie. Nu este vorba despre nicio aroganta, dar ne-am saturat de atâția "specialiști" încadrați direct în Politia Romana. Întra ca specialiști și apoi ajung pe funcții operative de conducere, și dau lecții despre munca de politie. Nu se poate asa ceva! Ajunge!
 20. Desfasurarea stagiului de practica

  valentinozauru, ai început greșit! Dacă începi cu plângeri de acum, nu te vad bine. În politie, programul nu este fix, se adaptează în funcție de nevoile comunității. Mai ales la posturile de politie unde ești mai tot timpul la serviciu, dar nu musai în sediul postului. Ce ai vrea sa faci? Deocamdată ești la început și ar trebui sa o lași mai ușor cu tupeul asta și cu pretențiile tale. Nu ai acces la dosarele penale, la informații, ci doar ii poți însoți pe colegi la intervenții, eventual. Dacă vrei sa înveți ceva, o poți face, dar meseria, în orice domeniu, se fura. Concentrează-te la ce trebuie! Dacă faci practica la oraș crezi ca va fi altfel? Vei sta lângă tutore, vei patrula cu el sau vei sta în birou dacă ești repartizat la Proximitate. Ai răbdare, nu este ca în filme!
 21. Buna ziua,unde ma pot adresa pentru a declara parasirea domiciliului de catre sotie?Sunt in proces de divort iar corespondenta de la tribunal continua sa vina pe vechea adresa din CI,cu toate ca are reprezentant legal la tribunal,nu cunosc domiciliul ei actual pentru ca nu mai locuieste in tara.Va multumesc.
 22. Angajări in poliție

  Catalin are dreptate - este o aberatie cand oameni (chiar daca au studii superioare) sunt angajati direct ca politisti fara o educatie corespunzatoare prin Scolile sau Academia de Politie. Sunt doua probleme, asa cum a identificat si Catalin - (1) Minister (in nici o tara din lumea civilizata oamenii din Minister nu sunt politisti cu grade) si (2) "mostenirea" de la militie - gradele si functia - mai ales notiunea: functia bate gradul! In orice caz, Ministerul nu conduce efectiv Politia - aceasta este condusa independent de un sef, care raporteaza si discuta cu Ministrul. In lumea civilizata nu exita asa ceva - daca ai o functie ai si un grad corespunzator. Nu poti avea o functie daca nu ai gradul cerut de acea functie. Nu poti fi avansat in grad daca nu ai experienta corespunzatoare. Politia este o organizatie civila intr-o tara democratica, nu militara sau para-militara. Ce ma doare este cand vad oameni care inca mai saluta si cel mai tare nu pot sa sufar "sa traiti"! De asemenea, intr-o tara normala, anagajarile in politie ca politist se fac numai la gradul si functia unui absolvent de Scoala sau Academie, deoarece nu se pot face asemenea angajari decat la terminarea studiilor intr-o Scoala sau Academie de Politie. Singurul post in care o persoana poate fi angajata "direct" este cea de sef de politie (functia lui Despescu) insa de obicei acesti oameni au cel putin 20 de ani experienta ca politist + experienta si cursuri in management. De obicei, aceste persoane sunt angajate pe o perioada de 5 ani si nu pot fi dati afara decat daca comit o infractiune sau daca nu ating anumite performante elaborate clar in contractul de munca. Aceste performante sunt verificate anual de o comisie nu de o persoana care daca vrea sa te faca o rezolva! Toti oamenii din Minister, financiar etc (care nu au absolvit of Scoala sau Academie - si chiar cei care au absolvit insa vor sa se mute intr-o functie auxiliara) chiar daca lucreaza in Politie sunt personal auxiliar civil. Nu exista politist, intr-o tara normala, care nu a lucrat in strada cel putin 2 ani (1 an in anumite tari - insa eu prefer 2! ) - indiferent ca ai absolvit Scoala sau Academia. Academia iti da teoria necesara sa fii un bun administrator insa strada iti da experienta. Suntem departe, insa eu inca sper!
 23. Angajări in poliție

  Nu este aroganță, dar văd că majoritatea celor care caută să se încadreze în poliție, fără ca să treacă prin școală, sunt interesați de salarii și cum pot să ajungă să aibă grade profesionale cât mai mari și în timp cât mai scurt.
 24. Săptămâna asta
 25. Achizitionare alcool dintr-o alta tara din UE

  La această întrebare cei mai în măsură să vă ofere un răspuns sunt cei de la vamă, ANAF, fisc, etc. Nu poliţiştii.
 26. Expulzare din Marea Britanie - interdictie de calatorie

  Sfatul meu este sa cautati hartia si sa va uitati exact pentru ce perioada vi se interzice intoarcerea in UK dupa care sa sunati la numarul de mai jos, sa le explicati situatia si sa vedeti ce raspuns primiti. Din ce ati scris mai sus dumneavoastra cand ati semnat "hartia" ati ales sa plecati voluntar, ceea ce va da dreptul de a aplica pentru a va intoarce in UK dupa 1 an. Trebuie sa sunati la numarul de telefon: (+44) 0300 004 0202 - linia pentru Plecari voluntare si intoarceri voluntare asistate: Liniile telefonice sunt deschise de luni pana vineri intre 0900 -1730 ora UK (deci 11:00- 19:30 ora Romaniei). Apelurile sunt taxate mai ieftin daca sunati de pe fix si mai scump de pe mobil. Sursa informatiilor: https://www.citizensadvice.org.uk/immigration/living-in-the-uk-illegally/if-youre-going-to-be-deported-from-the-uk/
 27. Permis de conducere reţinut pentru alcool. Ce pot păţi?

  In prima faza, pana la finalizarea cercetarilor, dupa care instanta dispune anularea dreptului de a conduce si probabil si o perioada de 2,3 ani in care sa nu-l mai poti redobandi. Ai cam comis-o.....
 1. Afişează mai mult
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.