Conţinut nou

Afişează tot conţinutul publicat în ultimele 365 zile.

Acest flux se actualizează automat   

 1. Astăzi
 2. Cam multe trese pentru domnisoara din stanga... Aaaa.. Era si Nadia in poza?! Pai nu e in echipamentul care trebuie... Sa inteleg ca s-au terminat pozele cu colege zambitoare, tinere si frumoase, de au decis sa arunce o uniforma si o cascheta, pe corpul unei gimnaste? Trist...
 3. Se intampla pentru ca MAI este plin de cocalari care au intrat in sistem ca la garderoba. Aici si-au lasat hainele civile si pe usa urmatoare au imbracat tinuta. Din cauza asta suntem unde suntem.
 4. Bănuiesc că prin expresia "trece vama" te referi la trecerea frontierei, pentru că "vama" nu are absolut nicio legătură cu poliţia. Poliţia de Frontieră Română nu solicită conducătorului auto documente din care să reiasă raporturile juridice dintre acestea şi proprietarul mijlocului de transport (procură sau contract de comodat etc. potrivit normelor din Codul civil). La ieşirea din ţară sunt aplicabile condiţiile privind admiterea vehiculelor în circulaţie pe drumurile publice prevăzute de OUG 195/2002 rep. şi Convenţia asupra circulaţiei rutiere de la Viena, care stabilesc că autoturismele aflate în circulaţie internaţională trebuie să fie înmatriculate, asigurate pentru răspundere civilă şi corespunzătoare din punct de vedere tehnic, iar conducătorul auto trebuie să deţină un permis de conducere valabil corespunzător categoriei respective de vehicul. Popular spus, nu e treaba poliţiei dacă cetăţeanul a perfectat documentele de vânzare-cumpărare şi a solicitat transcrierea dreptului de proprietate.
 5. Deci problema este urmatoarea: Eu vreau sa plec catre Germania cu o masina inscrisa in RO dar pe numele altei persoane. Pot trece granita?
 6. Câți are soțul?
 7. . Cam ce crezi? Tu ești cel sancționat contravențional și nu mașina, așa că o să primești procesul-verbal la adresa pe care o ai în cartea de identitate. Și să mai știi că niciodată nu s-au trimis copii ale proceselor-verbale de contravenție prin poșta electronică, telefon sau rețele de socializare.
 8. Dacă ai fi citit aici: Informaţii despre ADMITERE 2017, ai fi găsit condiţiile şi criteriile necesare pentru a participa la concursurile de admitere la instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare, în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; candidaţii pentru instituţiile de formare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie de frontieră pentru specializarea marină trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,60 m; să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; Nu văd să existe nicio condiţie privind limita maxima de vârstă.
 9. Mersi frumos Lord, a fost fara victime, deci au trecut si cele 30 de zile in care ar trebui sa aiba copii dupa documentele de la politie.
 10. Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sotul meu a avut permisul anulat in urma unor infractiuni in domeniul rutier.Luna trecuta a luat permisul,dand examenul practic si teoretic.Intrebarea mea este :va fi considerat din nou sofer incepator,are dreptul sa se angajeze la o firma de transport marfa,si daca mai trebuie sa poarte insemnele de incepator pe masina?multumesc frumos!
 11. Am trecut pe langa un radar la iesirea dintr-o localitate si am piscat acceleratia spre 70 km/h dar n-am atins aceasta limita. Radarul era deala vechi ce-l miroase orice detector, dar eu nu aveam detector. Usa politistului de la volan era deschisa, celalalt nota ceva si era cu nasul in hartii. Ma asteptam sa ma opreasca un alt echipaj dar nu am mai intalnit vreunul pe parcurs. Ma intrebam daca are rost sa-mi fac griji? De asemenea, daca e sa trimita notificarea de amenda prin posta si nu ceea electronica sau telefonic ma intrebam unde o vor trimite, dat fiind faptul ca masina e inregistrata pe o veche adresa cu care nu mai am nimic a face din acelasi oras sau la adresa actuala din buletin.
 12. Buna ziua, Vreau sa va intreb daca exista o limita maxima de varsta pentru admiterea la scoala postliceala de politie Vasile Lascar? Eu am 34 ani !
 13. Buna ziua ! Avand Permisul de Conducere suspendat pentru o perioada de 90 de zile ( am sustinut examenul /proba teoretica si am fost declarat admis, fiind obligat pentru a nu m-i se majora pedeapsa) am condus totusi masina si am avut un accident fara victime omenesti . La fata locului a venit un echipaj de Politie , care a constat faptul ca am dreptul de a conduce suspendat , mi-au retinut dovada pe care o aveam si mi-au intocmit Dosar Penal. In momentul de fata au trecut mai bine de 2 luni decand am avut accidentul (4 luni de cand am predat permisul) si mi-a fos intocmit DP , nu am primit nici o citatie. Aveti idee cat dureaza o astfel de cercetare si cam care sunt pasii ? In ce conditii imi pot redobandii dreptul de a conduce ? Multumesc frumos !
 14. Nu e vina ei, cei de la MAI au imbracat-o. Asa vad ei PR-ul. Comaneci nu e cadru, a plecat de mult din Romania.
 15. Ieri
 16. Politia Română îi ajută pe cei care chiar au nevoie, aplicând legea. Tu nu de ajutorul poliției ai nevoie...
 17. E posibil să nu fie secțiunea potrivită pentru un astfel de articol, dar chiar nu am mai avut răbdare. Ştim că de nenumărate ori s-a pus problema că mulți indivizi, cu adevărate rezultate în domeniile lor, au fost făcuți general/chestori. Şi totuşi acum s-a ajuns prea de tot ca pe pagina de fb a MAI să fie postate astfel de imagini cu Nadia Comăneci purtănd cascheta şi sacoul de reprezentare în stilul ăsta peste hainele civile, exact ca pe salopeta sau halatul baie. Dezgustat...
 18. Ma refeream daca ajung la DRCPIV cu talonul masinii in care este trecut itp-ul, dar nefiind facut la RAR mi se va cere certificatul de inspectie tehnica periodica.. pot inmatricula masina fara acest act?
 19. Poliţia Română, se scrie corect! Dacă nu eşti mulţumit, te rog să nu mai intri pe acest forum. Iar pentru atitudinea ta, hai sictir!
 20. Salutare domnilor! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Am identificat un auto de vanzare, vandut de catre un cetatean din Romania. Masina a fost cumparata de tatal celui care o vinde acum. Mai precis, in 1974 tatal (decedat intre timp) acestuia a cumparat masina de la un alt cetatean roman. Singurele acte existente in prezent sunt un contract de vanzare-cumparare intre tatal actualului proprietar si vanzatorul de la vremea respectiva, precum si un document care atesta radierea acestuia de la Politie (tot din 1974). In contractul de v-c sunt trecute numele celor doi, localitatile, seria motorului si numarul vechi de inmatriculare. Contractul este facut la notar. Intre timp, motorul masinii s-a vandut. As dori sa cumpar masina. Care este procedura? Risc ceva daca o cumpar, avand in vedere ca masina este nemiscata din 1974 si singurule acte sunt cele enumerate mai sus? Ce pasi ar trebui sa fac? Multumesc! Un weekend reusit.
 21. Fals! În România, autovehiculele nu se înmatriculează la poliţie de mai bine de 15 ani. Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de funcţionari publici din cadrul Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene.
 22. Buna ziua stimati domni politisti. Va rog sa ma ajutati cu situatia in care ma aflu. Se dau X, Y, Z. X-proprietarul de drept al masinii (in talon si carte) Y-intermediarul de la care eu cumpar masina Z-eu X ii vinde masina lui Z. Pentru asta ii ofera certificat fiscal, merg impreuna la fiscul lui X si vizeaza noul contract de instrainare-dobandire ce tine loc de fisa de inmatriculare si contract de vanzare-cumparare. Apoi scrie pe talon instrainat catre Y si ii preda lui Y masina, cartea, talonul, asigurarea si cheile. Y merge cu masina o perioada (20 zile) pana cand mama lui ii ia o masina mai buna. Se hotaraste sa vanda aceasta masina. Aici intervin eu, cumparatorul Z. Am inteles ca desi talonul este instrainat pe numele lui Y, o pot inmatricula la politie daca Y imi da: cartea masinii, talonul, certificatul fiscal al lui X (proprietarul din acte), contractul de instrainare-dobandire dintre X si Y cu toate vizele aferente de la administratia financiara, urmand ca Y sa o inscrie pe numele lui la fisc maine si sa imi dea fiscalul lui plus contractul de instrainare-dobandire dintre mine si Y (intermediar), vizat la fiscul intermediarului. Va rog sa ma corectati daca gresesc. Totusi, din aceasta ecuatie lipseste certificatul de inspectie tehnica periodica. Masina are ITP facut, trecut in talon, dar se pare ca primul proprietar (X) a pierdut dovada efectuarii ITP-ului si prin urmare, nu i-a dat-o lui Y iar Y nu are cum sa mi-o dea mie. Se poate inmatricula fara certificatul de inspectie tehnica periodica (este de ajuns sa vada domnul politist de la inmatriculari ca am ITP-ul trecut in talonul masinii) sau trebuie sa fac alt ITP ca sa obtin acel certificat ITP? Va rog mult sa ma ajutati, am nevoie de un sfat cat mai repede inainte sa iau masina si nu gasesc nicio informatie despre ce se intampla daca nu am certificatul de ITP.
 23. Aloo, tu ai treaba cu certificatul tau, nu cu vasluienii...te rog frumos si respectuos sa iti păstrezi insultele si chiar te si invit in Vaslui sa vedezi ce orasel frumos si ingrijit este, cu oameni liniștiți...tăranii de care zici tu stau in sate...nu in Vaslui.
 24. Cum fac reclamatie la asigurari ? Unele societati de asigurare au devenit renumite in ultimii ani prin faptul ca nu platesc despaguburi. Acestea si-au facut un obicei din a respinge dosarele de dauna, chiar daca clientul are dreptate, cu scopul de a ajunge o intelegere. .Principala problema care apare in cazul asigurarilor este ca societatile nu platesc despagubiri atunci cand riscurile asigurate s-au produs. Cele mai multe probleme se intalnesc in cazul politelor RCA, unde soferii cu masini lovite au dificultati in a-si repara autoturismele.Unele societati au pus la punct tactici speciale pentru a reduce pretentiile de despagubire. Arsenalul cuprinde proceduri birocratice excesive, care sa te faca sa iti pierzi radbarea si sa accepti in cele din urma o despagubire mai mica.Nu ceda insa acestor tactici. Indiferent de asigurarea incheiata, societatile trebuie sa-si asume conditiile contractuale si sa plateasca despagubiri adecvate. Cum se rezolva o reclamatie? Din mai 2013, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor s-a desfiintat si atributiile sale au fost preluate Autoritatea de Supraveghere Financiara. In cazul in care intampini probleme in solutionarea dosarului de dauna, singura solutie este sa te adresezi Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Aceasta nu are competente legale de a solutiona litigiile aparute intre asiguratori si asigurati, insa poate forta asiguratorii sa adopte o decizie corecta.Atunci cand o persoana face reclamatie, aceasta solicita ca asiguratorul sa prezinte o nota de fundamentare pentru a-si motiva decizia luata. In cazul in care ASF considera ca decizia este incorecta, poate adopta mai multe masuri: - dispune reanalizarea solutiei adoptate; - efectueaza control inopinant sau un control permanent la sediul asiguratorului asupra modului de solutionare a reclamatiei si aplica amenzi; - emite o decizie individuala prin care obliga societatea sa rezolve reclamatia in mod corect. Anual, autoritatea de supraveghere primeste mii de reclamatii de la consumatori, iar peste jumatate dintre sesizari sunt solutionate in favoarea clientilor. Pasi de urmat Intr-o prima etapa este recomandat sa faci reclamatie la societatea de asigurare. Intocmeste plangerea in 2 exemplare, din care unul ramane la asigurator, iar al doilea il pastrezi, dupa ce a fost stampilat si semnat de primire.Daca raspunsul nu este satisfacator, depune o reclamatie in scris la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Aceasta trebuie insotita de copii dupa documentele doveditoare. Reclamatia poate fi depusa: la sediul central al ASF; prin email – petitie-asigurari@asfromania.ro completand formularul online de pe site-ul autoritatii.www.csa-isc.ro. Consumatorii pot beneficia de consultanta prin telefon in vederea depunerii unei petitii. .Linia telverde intrata in functiune, se numeste Dialog CSA si poate fi apelata gratuit la numarul de telefon 08008-25627, de luni pana joi de la ora 9:00 la 16:30 si vinerea intre 9:00 – 14:00. Termenul legal de solutionare a reclamatiei este 30 de zile de la data inregistrarii. Mai poti sesiza si ANPC-Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor , respectiv www.anpc.ro P.S. In referire la cererea de la politie, va precizez ca pentru dvs. nu se pot elibera documente din ,,dosarul,, de tamponare, doar societatea de asigurari poate cere prin adresa scrisa oficiala de la politie anumite copii de documente ( exista un protocol incheiat intre politie si reprezentantii asiiguratorilor). Politia raspunde tot prin adresa in maxim 30 de zile. Daca in cauza au fost victime si este constituiuit un dosar penal, lucrurile se complica putin, deoarece copii ale documentelor din dosar se elibereaza doar in baza unei cereri a dvs. sau a asiguratorului , aprobate de procurorul care supravegheaza cauza ( insa din ce am inteles nu este cazul la speta dvs.) termenul de solutionare a cererii fiind stabilit de procuror ( de obicei tot in 30 de zile )
 25. Săptămâna trecută
 26. Deci mi au trimis acasa confirmare dar procesul verbal inca il astept sa pot plati jumatate normal(luni ma duc la primarie sa vad nu cumva este acolo si ar fi chiar nesimtire curata sa l trimita direct si sa mi puna toata suma pe carca)problema este ca trebuie sa plec din tara si stau dupa niste lucruri care se misca extrem de greu.Si de ce sunt facut nesimtit?Pentru ca am cerut niste sfaturi?Am fost la sectia de politie de care apartin la biroul rutiera si cei 2 care erau acolo imi spuneau ca motivul este primul aliniat apoi au scos o cartulie si se uitau prin ea.De ce trebuie sa tratati soferii de sus cu insulte si mai aveti si pretentie si fiti respectati...urat sa faci un om nesimtit in spatele pc ului , foarte urat.Pur si simplu ma pun la somn si am sa ma intreb in continuare de ce am fost facut nesimtit poate gasesc o explicatie.
 27. Buna ziua, Este legala eliminarea filtrului de particule la autoturisme? Am observant ca au aparut oficial si "specialisti" in astfel de metode, exemplul cel mai clar gasit de mine este site-ul ***link eliminat*** . Am o masina cu o asemenea dotare si ma intrebam in cazul in care o sa am problem cu acest filtru ce este de facut (costul unui filtru nou) dupa care am dat de acesta pagina. Astept raspunsul dumneavoastra iar in cazul in care nu este legala acesta practica, vreau sa fie luate masurile necesare pentru a inchide astfel de "buticuri" auto impanzite de samsari. Multumesc pentru feedback.
 28. Multumesc politia romana pentru ajutor
 1. Afişează mai mult
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.